ΑΛΜΥΡΟ ΚΈΙΚ/ Λαχανικά/ Πολύχρωμες Πιπεριές

Αλμυρά κεκάκια με πιπεριές και μυρωδικά

αλμυρά κεκάκια με πιπεριές και μυρωδικά

Αλμυρά κεκάκια με πιπεριές και μυρωδικά. Αυτά τα αλμυρά κεκάκια τα αγαπώ πολύ. Είναι πεντανόστιμα, χορταστικά, τόσο εύκολο να γίνουν και βολικά να μεταφερθούν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα που δε βγαίνω ποτέ από το σπίτι, αν δεν έχω μαζί μου νερό και κάτι φαγώσιμο για μένα και την υπόλοιπη οικογένεια. 

Λίγα λόγια για τα υλικά
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κίτρινο για ζυμωτό ψωμί (όχι καλαμποκάλευρο), ολικής ή Ζέας. Επειδή όμως κάθε αλεύρι έχει άλλες απαιτήσεις σε νερό, συμβουλέψου τις φωτογραφίες που ακολουθούν
  • Εκτός από πιπεριές και μυρωδικά ταιριάζουν πολύ τα ντοματίνια, οι ελιές και τυρί. Εγώ απλά ήθελα να σου δείξω πως ακόμη και μόνο με λαχανικά, πιπεριές στη συγκεκριμένη περίπτωση,  μπορεί να γίνουν πάρα πολύ γευστικά
  • Αντί για μαγιά μπορείς να χρησιμοποιήσεις baking powder, οπότε δε χρειάζεται να περιμένεις να φουσκώσει η ζύμη
ατομικά ψωμάκια με λαχανικά και μυρωδικά

Όπως θα δεις και παρακάτω αποφεύγω να χρησιμοποιώ καραμελόχαρτα. Ειδικά αυτά που πουλάνε σε μαγαζιά με παιχνίδια μυρίζουν πετρέλαιο. Σε μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής μπορείς να βρεις καλής ποιότητας καραμελόχαρτα. Τα αλουμινένια μιας χρήσης δεν τα χρησιμοποιώ, γενικά δεν χρησιμοποιώ αλουμινένια σκεύη και πλαστικά (ελπίζω το ίδιο και εσύ). Χρησιμοποιώ μια πολύ καλής ποιότητας φόρμα για muffin με μαρμάρινη επίστρωση βάζοντας ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν.

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Αλμυρά κεκάκια

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 12
Prep Time: 8 λεπτά Cooking Time: 25 λεπτά

Αλμυρά κεκάκια με πιπεριές και μυρωδικά

Ingredients

  • 250 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 220 γρ νερό
  • 20 γρ λάδι
  • 4 γρ μαγιά ή 1 κ.γ baking
  • 6 γρ αλάτι
  • 10 γρ μέλι
  • 1 κ.σ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γ αποξηραμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γ αποξηραμένο βασιλικό

Instructions

1

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του αρτοπαρασκευστή ή στην κουζινομηχανή σου τοποθετείς τη μαγιά, το μέλι, 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και 100 γρ ζεστό νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά να βγάλει φουσκάλες δηλαδή

2

Μετά από λίγο προσθέτεις το υπόλοιπο αλεύρι, νερό, μυρωδικά, σκόρδο, κρεμμύδι και αλάτι. Ανακατεύεις είτε με ένα πιρούνι ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά ή αν έχεις κουζινομηχανή επίλεξε την 2 θέση για 6 -8 λεπτά.

3

Προσοχή, η ζύμη θα κολλάει πολύ στα χέρια σου, γι' αυτό λάδωσέ τα. Μην προσθέσεις άλλο αλεύρι, πρέπει να υπάρχει υγρασία ώστε να βγουν αφράτα και μαλακά.

4

Σκεπάζεις με μια πετσέτα και αφήνεις στην άκρη σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά.

5

Κόβεις τις πιπεριές σε μικρά καρέ, προσθέτεις το λάδι και ανακατεύεις. Τις τοποθετείς στον κάδο και συνεχίζεις για 1-2 λεπτά το ανακάτεμα

6

Λαδώνεις μια αντικολλητική φόρμα για muffin ή χρησιμοποιείς καραμελόχαρτα. Γεμίζεις με ένα κουτάλι της σούπας τις 12 θέσεις

7

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στο κάτω μέρος, στους 180 για 25-30 λεπτά περίπου

Notes

Αν χρησιμοποιήσεις baking, απλά τοποθετείς όλα τα υλικά μαζί και ψήνεις χωρίς να περιμένεις

Η διατροφική ανάλυση για τα αλμυρά κεκάκια
αλμυρά κεκάκια με πιπεριές θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα αλμυρά κεκάκια, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

ατομικά ψωμάκια με λαχανικά και μυρωδικά

  • Για να δεις και άλλες συνταγές για αλμυρά κεκάκια, πάτα εδώ 
Η φόρμα με τριπλή αντικολλητική επίστρωση μαρμάρου που χρησιμοποιώ είναι η παρακάτω: 
Αν δεν έχεις αρτοπαρασκευαστή και θέλεις να προμηθευτείς έναν, ώστε να φτιάχνεις αρτοσκευάσματα με πραγματικό αλεύρι, χωρίς χημικά διογκωτικά και συντηρητικά, πάνω πάνω στην παρακάτω φωτογραφία. Την πρώτη φορά που θα ξυπνήσεις από τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού, πίστεψέ με, απλά θα αναρωτιέσαι γιατί δεν το είχες κάνει τόσο καιρό! 

αρτοπαρασκευαστής

Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Πενυ
    09/06/2020 at 23:34

    Πολύ ωραία η συνταγή,ωραια τα μαφινς,πάραυτα θα έλεγα ότι το αλάτι που προτείνεται είναι πολύ για αυτή την ποσοτητα. Ή τελοσπαντων τα δικά μου βγήκαν αλμυρά,ειδικά για ένα παιδί. Σας ευχαριστούμε ωστόσο γενικά για τις υπέροχες συνταγές..

    • Reply
      Miss Healthy Living
      15/06/2020 at 08:58

      Μήπως πρόσθεσες κάτι άλλο αλμυρό όπως ελιές ή τυρί; όπως κ να έχει όμως εφόσον σου άρεσε η συνταγή, μπορείς να το μειώσεις ή και να το παραλείψεις!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.