Αλμυρά μάφιν με τυρί ζήτησε μια από τις πιο φανατικές αναγνώστριες και φίλη πλέον, η Ελευθερία, οπότε δε γινόταν να μην φτιάξω. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Η Ελευθερία που λέτε, έχει φτιάξει πάμπολες φορές τις τυρόπιτες με κρεμώδη γέμιση και αλεύρι Ζέας, οι οποίες είναι ομολογουμένως οι πιο νόστιμες τυρόπιτες που υπάρχουν. Συνεπώς, δε γινόταν να δημιουργήσω κάτι λιγότερο γευστικό, αφράτο, πλούσιο σε γεύση, χωρίς να δημιουργεί καούρες και καψίματα, όπως οι τυρόπιτες του εμπορίου. Συν τοις άλλοις έπρεπε να γίνουν με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα. Ουφ…αγχώθηκα λίγο!
Το πείραμα κατ’εμέ και αν κρίνω από το πόσο γρήγορα εξαφανίστηκαν και για την υπόλοιπη οικογένεια, πέτυχε. Θα περιμένω βέβαια feedback (είμαι σίγουρη ότι δε θα αργήσει) και από την ηθικό αυτουργό, την Ελευθερία.
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στα Αλμυρά μάφιν με τυρί;
- Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο τυρί και φυσικά να χρησιμοποιήσετε αυτά που σας αρέσουν (φέτα, παρμεζάνα κλπ). Με τη γραβιέρα και στην συγκεκριμένη ποσότητα βγαίνουν πάρα πολύ αφράτα και θυμίζουν περισσότερο τυρόψωμα παρά τυροπιτάκια.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αλεύρι θέλετε
- Δεν προσθέτω έξτρα ελαιόλαδο και αλάτι, εσείς όμως μπορείτε να βάλετε
- Μπορείτε να προσθέσετε δυόσμο, πράσινη πιπεριά, ό,τι άλλο θέλετε.
Πόσο διατηρούνται τα Αλμυρά μάφιν με τυρί;
Για 2-3 μέρες παραμένουν φρεσκότατα, πιστέψτε με όμως, δε θα μείνουν τόσο πολύ
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Αλμυρά μάφιν με τυρί Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 με αέρα Χτυπάμε το αυγό να αφρατέψει σα να θέλουμε να το κάνουμε ομελέτα Προσθέτουμε το γιαούρτι και το νερό και ανακατεύουμε Προσθέτουμε το αλεύρι, το τυρί και το baking Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αδειάζουμε σε θήκες για μάφιν (ιδανικά τις λαδώνουμε ελαφρώς) Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 σε άεραΑλμυρά μάφιν με τυρί
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για τα Αλμυρά μάφιν με τυρί
Η διαδικασία για να φτιάξετε τα Αλμυρά μάφιν με τυρί, βήμα- βήμα
- Χτυπάμε το αυγό να αφρατέψει σα να θέλουμε να το κάνουμε ομελέτα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί και το νερό και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι
- Αδειάζουμε σε θήκες για μάφιν (ιδανικά τις λαδώνουμε ελαφρώς) Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 σε άερα
-
Για να δείτε και άλλες ιδέες για κολατσιό στο σχολείο, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε και άλλα αλμυρά μάφιν, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε γλυκά μάφιν χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Κυριακή έφτιαξε τα μάφιν και είπε “Παιδάκια δεν έχω , αλλά το έκανα για τον άντρα μου ..! Τέλειο ! Δεν ξέρω καν αν θα προλάβει να φάει μέχρι να γυρίσει από τη δουλειά , παίζει να το έχω φάει μόνη μου !!! το έκανα μόνο με αλεύρι ολικης , αλλά έγινε καταπληκτικό. Πολύ ελαφρύ. Πέτυχα κ γραβιέρα όχι λιπαρή κ είναι όνειρο”
- Η Αγαθή έφτιαξε τα Αλμυρά μάφιν με τυρί και είπε “Είναι πεντανόστιμα. Ο άντρας μου δεν τρώει τυριά, οπότε του έβαλα λουκάνικα ψιλοκομμένα! Ευχαριστώ!
- H Παναγιώτα έφτιαξε τα μάφιν και είπε “Έφτιαξα τα αλμυρά μαφιν και έβαλα κόκκινη πιπεριά και γαλοπούλα για περισσότερη γεύση. Τα δοκιμάσαμε, ήταν αφράτα άρεσαν, αν δεν έβαζα όμως την πιπεριά και την γαλοπούλα δεν θα τα έτρωγαν , έχω μεγάλα παιδιά με ιδιαιτερότητες τους αρέσουν αυτές οι γεύσεις η κόρη θέλει να καλύπτεται η γεύση του τυριού και ο γιος να φέρνει από πίτσα. Στα σκέτα η γεύση τους εξαρτάται και από τη γεύση της γραβιέρας, έβαλα Αμφιλοχίας.
- Η Κατερίνα έφτιαξε τα μάφιν και είπε “Τα έκανα μόνο με αλεύρι ρεβυθιου κι έβαλα και δυόσμο! Εντάξει Δεν υπάρχουν τα πιο αφράτα και πιο εύκολα που έχω φτιάξει μπράβο!”
- Η Άννυ έφτιαξε τα μάφιν και είπε “Τα κατάφερα κι εγώ. Αντί για γραβιέρα, χρησιμοποίησα τυρί ρεγκάτο. Έγιναν υπέροχα. Εύκολη και νόστιμη συνταγή. Με δυσκολία θα μείνουν κάποια για το πρωί. Ευχαριστούμε πολύ!!!”
- H Βαλεντίνη έφτιαξε τα μάφιν και είπε “Έφτιαξα τα μάφιν με γραβιέρα. Υπέροχα! !! Όλοι ξετρελάθηκαν. Δεν έμεινε ούτε ένα. Παρά πολύ εύκολο και υγιεινό. Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή“
- H Αθηνά έφτιαξε τα μάφιν και είπε “Βγήκαν πολύ νόστιμα και πανεύκολα!! Εμένα μου άρεσαν πολύ…κ στην ξαδέρφη μου επίσης, απλά λέει, θα τα ήθελε λίγο πιο αλμυρά. Στην κόρη μου έτσι κ έτσι, αν και τα έφαγε φυσικά“
- H Λίνα έφτιαξε τα μάφιν με τυρί και είπε “Τα πανεύκολα Αλμυρά μάφιν με τυρί, είναι σαν αφράτο και τρυφερό κασεροτυρόψωμο. Είναι νόστιμα και δεν στέγνωσαν, ούτε μπαγιάτεψαν ακόμα και τις επόμενες μέρες“.
- Η Χριστίνα έφτιαξε τα Αλμυρά μάφιν με τυρί και είπε “Και γω τα έφτιαξα…Βγήκαν τέλεια.”
- Η Θωμαϊς έφτιαξε τα Αλμυρά μάφιν με τυρί και είπε “Άρεσαν πολύ στα αγόρια μου. Έφαγε το λιγουράκι μου πρωί-πρωί”
- Η Βούλα έφτιαξε τα Αλμυρά μάφιν με τυρί και είπε “Αυτή τη φορά έφτιαξα τα μάφινς με τυρί κ έγιναν εξαιρετικά!!!! Ευχαριστούμε πολύ για τις εύκολες και γρήγορες συνταγές σου!
”
- Ο Σωτήρης έφτιαξε τα Αλμυρά μάφιν με τυρί και είπε “Πολυυυυυ ωραία τα muffins!!!! Τέλεια, θα τα φτιάχνω! Και σε όσους δοκίμασαν άρεσαν!!”
- Η Ρέα έφτιαξε τα Αλμυρά μάφιν με τυρί και είπε “Αγαπητή μου έφτιαξα τα αλμύρα μάφιν αλλά μου βγήκαν λίγο σκληρά στην επάνω πλευρά
. Παρ όλα αυτά είναι νοστιμότατα. Την επόμενη φορά θα τα ψήσω πάνω κάτω
.
- Απάντηση: Τα κεκάκια θα βγουν σκουρόχωμα ή σκληρά, αν δεν τα έχετε ανακατέψει καλά, αν βάλετε περισσότερο τυρί και ειδικά σκληρό σαν το ρεγγάτο, αν τα βάλετε σε μεγαλύτερη θερμοκρασία ή αν ο φούρνος σας είναι πιο δυνατός. Στα 30 λεπτά να έχετε το νου σας, ίσως ο φούρνος σας να είναι πιο δυνατός και να χρειαστεί να τα βγάλετε τότε.
- H Denia έφτιαξε τα μάφιν με τυρί και είπε “Muffins τυριού σε κέικ! Πολύ ωραία συνταγή, θα το ξαναδοκιμάσω σύντομα και με τοματίνια“
- Η Χρύσα έφτιαξε τα αλμυρά μάφιν με τυρί και είπε “Δεν περίμενα κάτι λιγότερο… έγιναν ακριβώς όπως τα περιγράφεις… Θα ξετρελαθούν τα πιτσιρίκια μου… Κολατσιό για το σχολείο…“
- Η Χρύσα έφτιαξε τα αλμυρά μάφιν με τυρί σε φόρμα για κέικ και είπε “Πριν λίγο βγήκε το κέικ με την γραβιέρα. Υπέροχο και σε φόρμα του κέικ.
- Η Μαρία έφτιαξε τα αλμυρά μάφιν και είπε “Αλμύρα μαφιν με τυρί… Τα έφτιαξα με την καρδιά μου, τα απολαύσαμε με την ψυχή μας!!!!”
- Η Ελένη έφτιαξε τα αλμυρά μάφιν και είπε “Αλμυρά μάφιν με φέτα!! Νόστιμα απλά και υγιεινά! ( Συνοδεία φρέσκος χυμός ρόδι). Τα κορίτσια μου ανυπομονούν για το απογευματινό!!
“
Δεν υπάρχουν σχόλια