Αμυγδαλωτά/ Γλυκά/ Ξηροί καρποί/ Σοκολατάκια/ Φρούτα

Αμυγδαλωτά με φράουλα χωρίς ζάχαρη

τρουφάκια αμυγδάλου με φράουλα 1

Σήμερα θα σας παρουσιάσω την πρώτη συνταγή στην οποία θα χρησιμοποιήσουμε τη σκόνη αποξηραμένης φράουλας που φτιάξαμε τις προηγούμενες μέρες. Αμυγδαλωτά με φράουλα. Το γράφω και οι σιαλογόνοι αδένες μου βρίσκονται σε υπερδιέγερση.

τρουφάκια αμυγδάλου με φράουλα 2

Αυτά τα ενεργειακά τρουφάκια, μίνι παγωτάκια, σοκολατάκια (πείτε τα όπως θέλετε), είναι απίστευτα γευστικά και με πολλές ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα, ενώ τα διατηρούμε στην κατάψυξη, είναι μεν παγωμένα αλλά ταυτόχρονα μαλακά. Τα δαγκώνεις δηλαδή πολύ άνετα σα να ήταν στο ψυγείο αλλά έχεις και την παγωμένη αίσθηση που οφείλεται στην κατάψυξη. 

τρουφάκια αμυγδάλου με φράουλα 4

Η γεύση της φράουλας κυριαρχεί και είναι λογικό, αφού χρησιμοποίησα αποξηραμένη φράουλα που προσφέρει έντονη, συμπυκνωμένη γεύση σε μικρή ποσότητα. Κάποια τα βούτηξα σε σοκολάτα και έχω να σας πω πως, ενώ είναι ακαταμάχητος ο συνδυασμός και σκέτα είναι εξίσου γευστικά και μιας και διανύουμε τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες και εγώ έχω ακόμη να χάσω 3 κιλά, τα προτιμώ σκέτα.

τρουφάκια αμυγδάλου με φράουλα 3

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Τρουφάκια αμυγδάλου με φράουλα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 30
Cooking Time: 1 λεπτό

Τρουφάκια αμυγδάλου με φράουλα

Ingredients

  • 300 γρ αμύγδαλα
  • 110 γρ σκόνη αποξηραμένης φράουλας
  • 250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα, όχι ψυγείου)
  • 70 γρ μέλι
  • κουβερτούρα (προαιρετικά)

Instructions

1

Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα για 4-6 ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα με φλούδα, θα πρέπει να τα ξεφλουδίσουμε

2

Σουρώνουμε τα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ

3

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Την αποξηραμένη φράουλα, το μέλι και το γάλα καρύδας. Αν τα θέλουμε πιο γλυκά θα πρέπει να προσθέσουμε περισσότερο μέλι κ λιγότερο γάλα καρύδας, οπότε μην βάλετε όλο το γάλα από την αρχή

4

Χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά

5

Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ξεκινάμε να πλάθουμε μπαλάκια.Το μείγμα μας θα είναι αρκετά μαλακό, μη σας ανησυχεί αυτό.

6

Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες πριν τα καταναλώσουμε.

7

Αν θέλουμε να τα καλύψουμε με σοκολάτα, λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί, βουτάμε τα κατεψυγμένα τρουφάκια στη σοκολάτα και με 2 πιρούνια, τα μεταφέρουμε στη λαδόκολλα. Τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη

Η διατροφική ανάλυση για τα αμυγδαλωτά με φράουλα

τρουφάκια αμυγδάλου φράουλας διατροφική αξια

Η διαδικασία για να φτιάξετε τα αμυγδαλωτά με φράουλα, βήμα- βήμα
τρουφάκια αμυγδάλου με φράουλα 5

Οι περισσότεροι φαντάζομαι πως δεν διαθέτετε αποξηραντή, και επειδή είναι κρίμα να μην φτιάξετε αυτή την πανεύκολη συνταγή, θα σας πω πως μπορείτε να τα δοκιμάσετε με μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη για να σας δώσω ποσότητες με ακρίβεια, πιστεύω όμως ότι 2-3 κουταλιές της σούπας θα είναι αρκετές. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη αποξηραμένη καρύδα αντί για αμύγδαλα. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτά ταυπέροχα «Τρουφάκια αμυγδάλου με φράουλα».

τρουφάκια αμυγδάλου με φράουλα 6

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

two × three =