Αμυγδαλωτά/ Γλυκά/ Μπισκότα/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Σνακ

Αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη, με μαστίχα και πορτοκάλι

αμυγδαλωτά-χωρίς-ζάχαρη

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια από τις παραδοσιακές συνταγές της χώρας μας, ελαφρώς πειραγμένη. Αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα Χίου και πορτοκάλι. Τι ελαφρώς πειραγμένη? Μόνο τα αμύγδαλα έμειναν από την κλασική συνταγή. Ναι, όντως έγινε αυτό, ώστε πλέον να απολαμβάνουμε τα αμυγδαλωτά μας χωρίς τύψεις

Τα αμύγδαλα είναι από τις κορυφαίες πηγές αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε που προλαμβάνει τον καρκίνο, καθώς περιέχουν 24 Mg ανά 100 γρ.. Επίσης περιέχουν ασβέστιο, σίδηρο, μανγήσιο, κάλιο, βιταμίνες Β2, Β5, και ω-9 λιπαρά οξέα.  Το ταχίνι είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό. Αποτελεί εξαιρετική πηγή χαλκού και καλή πηγή ασβεστίουμαγνησίουσιδήρουφωσφόρου και  ψευδαργύρου. 

αμυγδαλωτά-χωρίς-ζάχαρη-με-μαστίχα-κ-πορτοκάλι

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στα αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη;

Αν δεν έχετε ή δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαστίχα Χίου, μπορείτε να βάλετε εκχύλισμα βανίλιας. Η μαστίχα Χίου, η ελληνική υπερτροφή (super food) εκτός από τη φίνα και ντελικάτη γεύση είναι γνωστή για τις ευεργετικές τις ιδιότητες σε στομαχικές διαταραχές,  για τις αντικαρκινικές ιδιότητες,  την ανάπλαση της επιδερμίδας, την καθαρή και δροσερή αναπνοή αλλά και στην εξουδετέρωση των μικροοργανισμών που προκαλούν οδοντική πλάκα και τερηδόνα 

αμυγδαλωτά-χωρίς-ζάχαρη

Όπως θα δείτε και παρακάτω, τα Αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα Χίου και πορτοκάλι γίνονται πάρα πολύ εύκολα, χρειάζονται ελάχιστα λεπτά ψήσιμο, είναι σούπερ θρεπτικά και τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Αν δεν έχετε πειστεί ακόμη να τα δοκιμάσετε, ενδεχομένως να σας πείσει το γεγονός, πως θεωρώ, ότι είναι τα ωραιότερα μπισκότα – αμυγδαλωτά που έχω φτιάξει. Τόσο γευστικά, μαλακά, μαστιχωτά, με δροσερή και αρωματική επίγευση. Να λοιπόν άλλη μια πρόταση για το κολατσιό των παιδιών μας

αμυγδαλωτά-χωρίς-ζάχαρη

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα και πορτοκάλι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 3,70 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 18
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 5-7 λεπτά

Αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα και πορτοκάλι

Ingredients

  • 200 γρ λευκά αμύγδαλα
  • 60 γρ ταχίνι
  • 120 γρ μέλι
  • 1/2 κοφτό κ.γ μαστίχα Χίου κοπανισμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ιδανικά ακέρωτο και βιολογικό)

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

2

Τοποθετούμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ

3

Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι, τη μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού

4

Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και έπειτα με το χέρι μας. Δεν χρειάζονται ζύμωμα, παρά μόνο να ενοποιηθούν τα υλικά.

5

Πλένουμε τα χέρια μας και ξεκινάμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Έπειτα τα πατάμε ώστε αν γίνουν στρογγυλά και πλατιά. Αν θέλουμε τοποθετούμε και ένα αμύγδαλο στο κέντρο

6

Ψήνουμε για 6-7 λεπτά στους 170 σε αέρα. Όταν θα τα βγάλουμε θα είναι πολύ μαλακά, σαν αφρός. Μη σας ανησυχήσει αυτό, μόλις κρυώσουν θα σκληρύνουν!

Notes

Είναι τόσο νόστιμα που τρώγονται και ωμά. Αν θέλετε δηλαδή, τα κάνετε τρουφάκια και τα πασπαλίζετε με τριμμένο αμύγδαλο

Η διατροφική ανάλυση για τα Αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα και πορτοκάλι
αμυγδαλωτά-χωρίς-ζάχαρη-διατροφική-ανάλυση-θερμίδες
Η διαδικασία για να φτιάξετε τα Αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα και πορτοκάλι, βήμα- βήμα
Για να δείτε και άλλες συνταγές για Παραδοσιακά γλυκά, πατήστε εδώ

αμυγδαλωτά-χωρίς-ζάχαρη

Για να δείτε και άλλες συνταγές με αμύγδαλα, πατήστε εδώ
Για να δείτε και άλλες πρωτότυπες συνταγές με αμυγδαλωτά, πατήστε εδώ 
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

  • H Μαρία έφτιαξε τα αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα και πορτοκάλι και είπε «Περιττό να σου πω οτι τα τρώω όλα τώρααααα πριν τα ψήσω.  Απίστευτη συνταγή. Είναι τέλεια κ αραπάκια χαχαχα«
  • Η Μαίρη  έφτιαξε τα αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα και πορτοκάλι και είπε «Ευχαριστούμε πολύ ! Είναι πολύ ωραία!!»

αμυγδαλωτά-χωρίς-ζάχαρη-με-μαστίχα-και-πορτοκάλι

 

  • Η Λίνα έφτιαξε τα αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα και πορτοκάλι και είπε «Τα πανεύκολα αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη, με μαστίχα και πορτοκάλι (εγώ τα έκανα με βανίλια) μας μάγεψαν. Άρεσαν στην οικογένεια και όχι μόνο. Σούπερ υγιεινά. Ό,τι καλύτερο. Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!» 

αμυγδαλωτά-με-πορτοκάλι

 

  • Η Θάλεια έφτιαξε τα αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα και πορτοκάλι και είπε «Μόλις έφτιαξα τα υπέροχα αμυγδαλωτα μαστίχας και μοσχομύρισε το σπίτι! Η μόνη αλλαγή που έκανα, ήταν που χρησιμοποίησα ξύσμα δύο μανταρινιών αντί για πορτοκάλι. Είναι πραγματικά φανταστικά, όπως και όλες σας οι συνταγές! Τα έφτιαξε και ο γιος μου που ζει στην Ισπανία και ενθουσιάστηκε!Ευχαριστούμε για τις όμορφες ιδέες, υγιεινές και ξεχωριστές. Να είστε καλά.» 

 

  • Η Ρέα έφτιαξε τα αμυγδαλωτά χωρίς ζάχαρη με μαστίχα και πορτοκάλι και είπε «Να και τα δικά μου. Πεντανοστιμα και τόσο θρεπτικά!» 

αμυγδαλωτά

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

four × 4 =