BBQ/ Μελιτζάνες/ Μπουφές/ Νηστίσιμα/ Ντιπ

Ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα (μπαμπαγανούς)

Αυτή τη συνταγή την είχα δει στην εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη «Μπουκιά και Συχώριο». Ενώ είχα σκοπό να την δοκιμάσω άμεσα δεν το είχα κάνει. Λίγες μέρες αργότερα, έτυχε να μου κάνουν το τραπέζι και ανάμεσα σε όλα τα άλλα να υπάρχει και η μπαμπαγανούς. Αυτό ήταν..από τότε την φτιάχνω ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Για να φανταστείτε πόσο πολύ μου αρέσει αρκεί να σας εκμυστηρευτώ πως μπορεί να έχουμε μελιτζάνες όλο το χρόνο λόγω θερμοκηπίων, επιλέγω όμως να φτιάχνω πολύ μεγάλη ποσότητα με βιολογικές μελιτζάνες στην ώρα τους, το καλοκαίρι δηλαδή, και να διατηρώ την ψύχα τους είτε στην κατάψυξη, είτε σε γυάλινα βαζάκια κλεισμένα αεροστεγώς

Σε περίπτωση που δε σας αρέσει το ταχίνιμπορείτε να το μειώσετε ή και να το παραλείψετε. Πραγματικά όμως δεν χρειάζεται διότι δε θα το καταλάβετε. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με κάποια από αυτά τα κριτσίνια, με ψωμί ή τσιπς από αραβικές πίτες. 

 

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα (μπαμπαγανούς)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredients

  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 κ.σ. ταχίνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Instructions

1

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο γκάζι για 20 λεπτά περίπου. Προσοχή!!! Είναι πολύ σημαντικό να ψηθεί η μελιτζάνα στο γκάζι για να πάρει την καπνιστή γεύση που την κάνει ακαταμάχητη!!!Χρησιμοποιήστε το γκαζάκι της κουζίνας αν δεν έχετε ψησταριά με κάρβουνα ή με υγράεριο

2

Στη συνέχεια, τις καθαρίζουμε, τοποθετούμε την ψίχα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα ή χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι.

3

Προσθέτουμε το ταχίνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και το χυμό λεμονιού.

4

Χτυπάμε πάλι για ελάχιστα δευτερόλεπτα η ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα τουλάχιστον.

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Για να δείτε και άλλα ντιπ πατήστε εδώ 

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Κατερίνα έφτιαξε τη μελιτζανοσαλάτα και είπε «Και η ακορντεόν πατατούλα σου με την υπέροχη μελιτζανοσαλάτα. Καταχωρήθηκαν στο εβδομαδιαίο μενού!«

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

15 − 11 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.