Καρότο/ Νηστίσιμα/ Ντοματίνια/ Ξερό κρεμμύδι/ Ρύζι/ Σαλάτες/ Φακές

Ανοιξιάτικο φακόρυζο

ανοιξιάτικο φακόρυζο

Οι φακές νομίζω ότι είναι τα όσπρια που προτιμούν οι περισσότεροι, ή τέλος πάντων, τα τρώνε πιο εύκολα. Αυτό που έχω διαπιστώσει όμως είναι, ότι, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, σταματούν να τις φτιάχνουν αφού συνήθως περιορίζονται σε φακές σούπα. Σήμερα θα σας δείξω ένα ανοιξιάτικο φακόρυζο και λέω ανοιξιάτικο γιατί θα ακολουθήσει και καλοκαιρινό. Ανοιξιάτικο λοιπόν γιατί φροντίζουμε για τον εαυτό μας και την υγεία μας και τρώμε φρούτα και λαχανικά εποχής. 

Ανοιξιάτικο φακόρυζο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Cooking Time: 35 λεπτά

Ανοιξιάτικο φακόρυζο

Ingredients

  • 250 γρ φακές
  • 200 γρ ρύζι (χρησιμοποίησα καστανό) ή κινόα ή κάποιο άλλο ζυμαρικό/δημητριακό
  • ντοματίνια
  • τριμμένο καρότο
  • ξερό κρεμμύδι
  • αγγουράκια τουρσί
  • μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • λεμόνι

Instructions

1

Σε ένα μπολ βάζουμε τις φακές να μουλιάσουν. Το ίδιο κάνουμε και για το ρύζι, σε άλλο μπολ βέβαια. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο λιγότερος θα είναι ο απαιτούμενος χρόνος μαγειρέματος

2

Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμες (εμένα μου παίρνει γύρω στα 20 λεπτά), τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην κατσαρόλα

3

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (εμένα μου παίρνει γύρω στα 30- 35 λεπτά) και όταν είναι έτοιμο το ξεπλένουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις φακές

4

Ψιλοκόβουμε αγγουράκια τουρσί, ντοματίνια, κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά

5

Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού

ανοιξιάτικο φακόρυζο 2

Tips:

– Αποκτήστε τη συνήθεια να μουλιάζετε τα όσπρια, όχι μόνο για να μειώσετε την ώρα μαγειρέματος, αλλά για να μειώσετε την την δράση των φυτικών οξέων, τα οποία εμποδίζουν την απορρόφηση σιδήρου

– Η προσθήκη του χυμού λεμονιού εκτός του ότι ενισχύει τη γεύση,  βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

twelve − 8 =