Αποξηραμένα πορτοκάλια. Σιγά που θα άφηνα τα πορτοκάλια χωρίς να τα αποξηράνω. Και αυτά μαζί με τον αποξηραμένο ανανά είναι τα αγαπημένα των κοριτσιών!
Τα πορτοκάλι, αυτό το δημοφιλές και πολύπλευρο εσπεριδοειδές φρούτο είναι γεμάτο ανοσοενισχυτικές βιταμίνες. Είναι γνωστό πως είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθάει στην αντιμετώπιση ιών και καταπολεμάει τα βακτήρια. Περιέχουν επίσης β-σιτοστερόλη, μια φυτική στερόλη που έχει αποδειχτεί ότι παρεμποδίζει τον σχηματισμό όγκων και ότι μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος. Επιπλέον είναι πλούσια σε βιταμίνη Β5, η οποία βοηθάει στη διέγερση της ανοσοαπόκρισης, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, απαραίτητες για τη διατήρηση της υγείας της καρδίας και του πεπτικού συστήματος.
Ανεξάρτητα από το πόσο θρεπτικό είναι αυτό το φρούτο εξίσου σημαντική είναι και η γεύση του. Δύσκολα θα βρεις άνθρωπο που να μην του αρέσει το πορτοκάλι. Σε συνδυασμό και με το πόσο γλυκά είναι, ήταν μονόδρομος το να δημιουργήσω τσιπς πορτοκαλιών. Είναι τόσο μα τόσο γευστικά, μπορείς να τα έχεις μαζί σου παντού, καλύπτουν την ανάγκη σου για γλυκό, τα δίνεις στα παιδιά σου άφοβα και φυσικά θα τα χρησιμοποιήσεις και σε διάφορες συνταγές που θα σου παρουσιάσω εν καιρώ.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Αποξηραμένα πορτοκάλια σαν ζαχαρωτά για να χρησιμοποιήσεις ποικιλοτρόπως Καθαρίζεις τα πορτοκάλια και τα κόβεις σε μέτριες φέτες Τα τοποθετείς στον αποξηραντή. Για 3 σχαράκια στους 60 βαθμούς χρειάστηκα 35 ώρεςΑποξηραμένα πορτοκάλια
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για τα φρέσκα πορτοκάλια
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα αποξηραμένα πορτοκάλια, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις που αλλού μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αποξηραμένα πορτοκάλια, πάτα εδώ
-
Για να δεις όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πάτα εδώ
Με ρωτάτε πολύ συχνά να σα προτείνω έναν καλό αποξηραντή. Πάτα πάνω στην εικόνα που σε ενδιαφέρει
- Ένας πολύ οικονομικός αποξηραντής με ιδανικό μέγεθος και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος
- Πολύ καλή επιλογή. Οικονομικός, με βολικό μέγεθος. Value for money επιλογή!
- Εξαιρετική επιλογή, ελάχιστα πιο ακριβός, με ψηφιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Μαρία είπε ” Έφτιαξα τα αποξ πορτοκάλια, τα οποία μας συντρόφευσαν υπέροχα στο νοσοκομείο (η μικρή μας νοσηλεύτηκε με πνευμονία), μιας κ δεν είχαμε δυνατότητα για χυμό…Ειναι τέλεια ιδέα!”
2 Σχόλια
Αναστασία
15/10/2020 at 13:30Γεια σας!! είναι πολύ όμορφες οι συνταγές αποξήρανσης των προιόντων που μας δείχνετε!! Καλές φωτογραφίες, καλή δουλειά!
Μια επισήμανση μόνο. Αν ρυθμίζατε τον αφυγραντή στους 47-48 βαθμούς κελσίου θα είχαν τα τρόφιμα όλα τους τα ένζυμα και όλες τους τις βιταμίνες. Είναι κρίμα να τα χάνουμε αυτά , αφού έχει γίνει τόση προσπάθεια να γίνει κάτι σπιτικό.
Miss Healthy Living
15/10/2020 at 14:12Σας ευχαριστώ πολύ. Έχετε δίκιο, στις πρώτες αναρτήσεις όπου εξηγούσα με λεπτομέρειες πως δουλεύει ο αποξηραντής το αναφέρω. Προσπαθώ να επιλέγω μια μέση θερμοκρασία ώστε να υπάρχει η χρυσή τομή στις ώρες που μπορεί να διαθέσει μια εργαζόμενη μαμά που προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τα παιδιά της. Ο καθένας λοιπόν θα πράξει βάση του τι θέλει και του τι μπορεί να κάνει. Θα φροντίσω όμως να το γράφω σε κάθε ανάρτηση ότι το ιδανικό είναι να μην ξεπερνάει τους 50 βαθμούς γιατί υπάρχουν κ νέοι στην παρέα μας