Διεθνής Κουζίνα/ Κάν΄το μόνη σου/ Νηστίσιμα

Αποξηραμένη καρύδα. Πως να τη φτιάξετε και κυρίως, γιατί.

σπιτικά-τσιπς-καρύδας

Αποξηραμένη καρύδα τριμμένη και σε τσιπς θα φτιάξουμε σήμερα. Ελπίζω να μην σκέφτεστε, μα καλά τι έπαθε πάλι αυτή η τρελή? Ακόμη και την καρύδα πρέπει να την αποξηράνουμε μόνοι μας? Φυσικά και πρέπει, εκτός και αν σας αρέσει να καταναλώνετε διοξείδιο του θείου

καρύδα-αποξηραμένη-τσιπς

Γιατί να φτιάξω μόνος μου αποξηραμένη καρύδα και να μην την αγοράσω έτοιμη;

Γιατί όπως είπα και προηγουμένως, η έτοιμη περιέχει διοξείδιο του θείου ως συντηρητικό. Το διοξείδιο του θείου, για όποιον δε γνωρίζει, έχει τον χαρακτηριστικό κωδικό Ε220. Θεωρείται τοξικό και γι αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί η χρήση του σε ωμά φρούτα και λαχανικά στις ΗΠΑ. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν, περιλαμβάνουν: βρογχικά προβλήματα (ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι επιρρεπείς στο άσθμα), υπόταση (χαμηλή αρτηριακή πίεση), έξαψη και αναφυλακτικό σοκ. Καταστρέφει επίσης τις βιταμίνες Β1 και Ε. Δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση για κατανάλωση από παιδιά και από άτομα που πάσχουν από επιπεφυκίτιδα, βρογχίτιδα, εμφύσημα, βρογχικό άσθμα, ή καρδιαγγειακή νόσο. Εντοπίζεται σε: μπύρες, αναψυκτικά, αποξηραμένα φρούτα, χυμούς, λικέρ, κρασί, ξύδι και διάφορα προϊόντα πατάτας. (πηγή)

 συστατικά-αποξηραμένης-καρύδας

ΟΚ, ας μην τρελαθούμε κιόλας, καλό είναι να γνωρίζουμε αλλά να μην υπερβάλουμε. Δε θα πάθουμε κάτι αν καταναλώνουμε που και που έτοιμη αποξηραμένη καρύδα. Επιδιώκουμε όμως να ελέγχουμε τα συστατικά σε ό,τι αγοράζουμε, έτσι ώστε να τα αποφεύγουμε όσον το δυνατόν περισσότερο

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Αποξηραμένη καρύδα σε τσιπς και τριμμένη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living
Prep Time: 15 λεπτά Cooking Time: 5 ώρες

Φτιάξτε μόνοι σας αποξηραμένη καρύδα σε τσιπς και τριμμένη

Ingredients

  • Φρέσκιες καρύδες

Instructions

1

Σπάμε τις φρέσκιες καρύδες. Κρατάμε το νερό και το πίνουμε γιατί είναι γεμάτο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

2

Με ένα peeler καθαρίζουμε την καρύδα και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

3

Τοποθετούμε τις φέτες στον αποξηραντή και αποξηραίνουμε μέχρι να είναι έτοιμες (ανάλογα το μέγεθος και τη θερμοκρασία που θα επιλέξετε).

4

Εγώ τις έβαλα στους 70 βαθμούς και σε λιγότερο από 5 ώρες ήταν έτοιμες

Η διατροφική ανάλυση για την αποξηραμένη καρύδα

καρύδα-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση 

αποξηραμένη-καρύδα

  • Για να δείτε που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αποξηραμένη καρύδα, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντήπατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου