Αποξηραμένη καρύδα τριμμένη και σε τσιπς θα φτιάξουμε σήμερα. Ελπίζω να μην σκέφτεστε, μα καλά τι έπαθε πάλι αυτή η τρελή? Ακόμη και την καρύδα πρέπει να την αποξηράνουμε μόνοι μας; Φυσικά και πρέπει, εκτός και αν σας αρέσει να καταναλώνετε διοξείδιο του θείου.
Γιατί να φτιάξω μόνος μου αποξηραμένη καρύδα και να μην την αγοράσω έτοιμη;
Γιατί όπως είπα και προηγουμένως, η έτοιμη περιέχει διοξείδιο του θείου ως συντηρητικό. Το διοξείδιο του θείου, για όποιον δε γνωρίζει, έχει τον χαρακτηριστικό κωδικό Ε220. Θεωρείται τοξικό και γι αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί η χρήση του σε ωμά φρούτα και λαχανικά στις ΗΠΑ. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν, περιλαμβάνουν: βρογχικά προβλήματα (ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι επιρρεπείς στο άσθμα), υπόταση (χαμηλή αρτηριακή πίεση), έξαψη και αναφυλακτικό σοκ. Καταστρέφει επίσης τις βιταμίνες Β1 και Ε. Δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση για κατανάλωση από παιδιά και από άτομα που πάσχουν από επιπεφυκίτιδα, βρογχίτιδα, εμφύσημα, βρογχικό άσθμα, ή καρδιαγγειακή νόσο. Εντοπίζεται σε: μπύρες, αναψυκτικά, αποξηραμένα φρούτα, χυμούς, λικέρ, κρασί, ξύδι και διάφορα προϊόντα πατάτας. (πηγή)
ΟΚ, ας μην τρελαθούμε κιόλας, καλό είναι να γνωρίζουμε αλλά να μην υπερβάλουμε. Δε θα πάθουμε κάτι αν καταναλώνουμε που και που έτοιμη αποξηραμένη καρύδα. Επιδιώκουμε όμως να ελέγχουμε τα συστατικά σε ό,τι αγοράζουμε, έτσι ώστε να τα αποφεύγουμε όσον το δυνατόν περισσότερο.
Αν δεν έχεις αποξηραντή, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις έναν, και γι’αυτο μετά τη συνταγή σου έχω ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό με συσκευές, ώστε να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Φτιάξτε μόνοι σας αποξηραμένη καρύδα σε τσιπς και τριμμένη Σπάμε τις φρέσκιες καρύδες. Κρατάμε το νερό και το πίνουμε γιατί είναι γεμάτο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Με ένα peeler καθαρίζουμε την καρύδα και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες στον αποξηραντή και αποξηραίνουμε μέχρι να είναι έτοιμες (ανάλογα το μέγεθος και τη θερμοκρασία που θα επιλέξετε). Εγώ τις έβαλα στους 70 βαθμούς και σε λιγότερο από 5 ώρες ήταν έτοιμες Αποξηραμένη καρύδα σε τσιπς και τριμμένη
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για την αποξηραμένη καρύδα
-
Για να δείτε που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αποξηραμένη καρύδα, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ
Με ρωτάτε πολύ συχνά να σα προτείνω έναν καλό αποξηραντή. Πάτα πάνω στην εικόνα που σε ενδιαφέρει
- Ένας πολύ οικονομικός αποξηραντής με ιδανικό μέγεθος και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος
- Πολύ καλή επιλογή. Οικονομικός, με βολικό μέγεθος. Value for money επιλογή!
- Εξαιρετική επιλογή, ελάχιστα πιο ακριβός, με ψηφιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Βασιλική είπε “Έχω τρελαθεί με το αποτέλεσμα…..αν και δεν σου κρύβω ότι η ώρα αναμονής είναι το μοναδικό μειονέκτημα σε όλη τη διαδικασία…..Αλλά όπως λέει και ο λαός…το καλό πράγμα αργεί να γίνει…”
2 Σχόλια
Εντελα Κωτσο
21/10/2019 at 12:20Καλημέρα,
Παρακολουθώ καιρό την σελίδα σας. Την βρίσκω τη δουλεία σαςεξαιρετική. Έχω ενημερωθεί για πολλά θέματα που με ενδιαφέρουν. Οι συνταγές σας είναι εξαιρετικές και αρέσουν πολύ στα παιδιά μου.
Συγχαρητήρια
Miss Healthy Living
21/10/2019 at 22:58Σας ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι αφάνταστα