Κάν΄το μόνη σου/ Νηστίσιμα/ Ξερό κρεμμύδι

Αποξηραμένο κρεμμύδι. Πως να το φτιάξετε και γιατί.

αποξηραμένο-κρεμμύδι-σε-σκόνη

Αποξηραμένο κρεμμύδι γιατί όπου μα όπου προστεθεί νοστιμίζει κάθε μας παρασκευή.  Ήταν από τα πρώτα λαχανικά που αποξήρανα όταν προμηθεύτηκα τον αποξηραντή  Δε θυμάμαι αν σας έχω εξομολογηθεί πως ο κυριότερος λόγος που με ώθησε στο να πάρω τον αποξηραντή, ήταν το γεγονός πως ήθελα να φτιάχνω το δικό μου αποξηραμένο κρεμμύδι και όχι να χρησιμοποιώ το έτοιμο, το οποίο προέρχεται κυρίως από την Ινδία

αποξηραμένο-κρεμμύδι-σε-σκόνη

Μα από την Ινδία? Δε θέλω να σκέφτομαι πως έχει αναπτυχθεί αυτό το κρεμμύδι, κάτω από ποιες συνθήκες και πως μεταφέρθηκε στην Ελλάδα… Θα μου πείτε, «τι το θες καλή μου το αποξηραμένο κρεμμύδι? Γιατί δε βάζεις το ξερό» Ε, όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει, και αν το δοκιμάσετε, θα καταλάβετε πολύ καλά τι εννοώ. Η γεύση του και η συνεισφορά του στο τελικό αποτέλεσμα, δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Ελάτε λοιπόν να δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αποξηραμένο κρεμμύδι.

Αποξηραμένο κρεμμύδι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 30
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 18 ώρες

Αποξηραμένο κρεμμύδι

Ingredients

  • 6-7 μέτρια κρεμμύδια (χρησιμοποίησα βιολογικά)

Instructions

1

Φοράμε τα γάντια μας (ελπίζω να το κάνετε πάντα αυτό) και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια

2

Μ’ ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η αποξήρανση.  

3

Τοποθετούμε τα κρεμμύδια στα σχαράκια του αποξηραντή και επιλέγουμε την θερμοκρασία. Αφήνουμε μέχρι να αποξηρανθούν (15-18 ώρες)

4

Έπειτα είτε τα αφήνετε ως έχουν, είτε τα κάνετε σκόνη και τα αποθηκεύετε σε ένα γυάλινο βάζο (κατά προτίμηση), δεν χρειάζεται ψυγείο και δεν λήγει. Όταν όμως ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε, πολύ σύντομα θα χρειαστεί να φτιάξετε και άλλο

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, έτοιμο να αποξηρανθεί 

αποξηραμένο-κρεμμύδι

Συμβουλές:

  • Αν έχετε πρίζα στο μπαλκόνι ή σε κάποιον εξωτερικό χώρο, καλύτερα να τον αφήσετε εκεί τον αποξηραντή επειδή μυρίζει πολύ το κρεμμμύδι
  • Ίσως χρειαστούν παραπάνω ώρες για τα δικά σας. Όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποξήρανσης.Θα πρέπει να γίνουν όπως στην παρακάτω φωτογραφία 
  • Μπορείτε να βάλετε τον αποξηραντή να δουλέψει το βράδυ με το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, να το κλείσετε το πρωί και να συνεχίσετε το επόμενο βράδυ
αποξηραμένο-κρεμμύδι-σε-σκόνη

 Για να δείτε τις συνταγές στις οποίες χρησιμοποιώ αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ 

αποξηραμένο-κρεμμύδι-σε-σκόνη
Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντήπατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο

Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

Καλή σας απόλαυση!

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

seventeen − 16 =