Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξτε σπιτικό, αρωματικό ξύδι σε λιγότερο από 3 λεπτά, για να καθαρίζετε το σπίτι σας με οικολογικό αλλά και οικονομικό τρόπο.
Με όλα αυτα που συμβαίνουν στο περιβάλλον, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την μετατροπή των θαλασσών σε χωματερές και κυρίως το Τσέρνομπιλ, από το οποίο έχουμε επηρεαστεί σε καθοριστικό βαθμό και συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα, είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα “ασφαλές” περιβάλλον (στο μέτρο του δυνατού) για εμάς και τα παιδιά μας.
Εκτός από τη διατροφή, και τη γυμναστική που πρέπει να κάνουμε όλοι, οφείλουμε να προσέξουμε και το σπίτι μας. Για παράδειγμα, το τι απορρυπαντικά χρησιμοποιούμε, ενώ ξέρουμε όλοι το πόσο επηρεάζει την υγεία μας, επιλέγουμε να το αγνοούμε. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό συμβαίνει, διότι όλοι καθημερινά ζούμε σε φρενήρεις ρυθμούς, ότι μπορεί να μη γνωρίζουμε πως να αντικαταστήσουμε τα βαριά, χημικά, καθαριστικά με φυσικά, τα οποία δε βλάπτουν την υγεια μας και το περιβάλλον και εξίσου σημανικό, να έχουμε την λανθασμένη πεποίθηση ότι δεν είναι εξίσου αποτελεσματικά.
Από εδώ, την ενότητα Οικολογικά καθαριστικά, θα μοιραστώ μαζί σας όλα όσα χρησιμοποιώ στο σπίτι μου με μεγάλη επιτυχία. Πράγματα και συνταγές δοκιμασμένες με αποτέλεσμα και όχι κάτι που διάβασα στο Internet και απλά το αναπαράγω.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα
Αρωματικό ξύδι εσπεριδοειδών για να καθαρίζετε το σπίτι σας
Αρωματικό ξύδι εσπεριδοειδών για να καθαρίζετε το σπίτι σας
Ingredients
- φλούδες από πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, λάιμ
- λευκό ξύδι
Instructions
Κανονικά θα έπρεπε να σας πω, ότι κόβουμε, τις φλούδες από τα φρούτα, τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βάζο και γεμίζουμε μέχρι πάνω με το ξύδι. Δεν είναι όμως και τόσο πρακτικός αυτός ο τρόπος οπότε θα σας πω τι κάνω εγώ...
Επειδή χρησιμοποιώ μεγάλη ποσότητα από ξύδι καθημερινά, τα αγοράζω ανά 12, όσα χωράει δηλαδή μια κούτα. Οπότε για να φτιάξω το αρωματικό ξύδι αφαιρώ λίγο από ένα μπουκάλι, το προσθέτω σε κάποιο άλλο, κόβω τις φλούδες από τα φρούτα (χρησιμοποιώ το peeler για ευκολία) και τις βάζω κατευθείαν μέσα στο μπουκάλι με το ξύδι.
Σε 2-3 μέρες είναι έτοιμο, αν και όσο το αφήνετε, τόσο πιο έντονη γίνεται η μυρωδιά. Τότε θα παρατηρήσετε, ότι θα έχει αλλάξει το χρώμα- ανάλογα τα φρούτα που χρησιμοποιήσατε. Μην ανησυχείτε, αν το χρησιμοποιήσετε αντί για μαλακτικό στα ρούχα, δεν βάφει. Εγώ συνήθως το αρωματικό ξύδι το χρησιμοποιώ για να καθαρίζω τα τζάμια, τους καθρέφτες, τις inox επιφάνειες (ειδικά σε κουζίνα και μπάνιο) και την επιφάνεια του πάγκου της κουζίνας.
Και εδώ μπορείς να δεις τη βοηθό μου επί το έργον.
-
Μη ξεχάσεις να δεις όλες τις φυσικές λύσεις που χρησιμοποιώ για πρόσωπο, μαλλιά, σώμα.
-
Για να δεις και άλλα οικολογικά καθαριστικά, πάτα εδώ.
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
- Η Αναστασία έφτιαξε το αρωματικό ξύδι και είπε “Έχει γίνει πλέον προέκταση του χεριού μου, το έχω λατρέψει!!!! Αρωματικό, αποτελεσματικό, δε χορταίνω να καθαρίζω!!!!!!!! ”
- Η Μαρία έφτιαξε το αρωματικό ξύδι και είπε “Σήμερα έφτιαξα το αρωματικό ξύδι εσπεριδοειδών (με γκρειπ φρουτ) για το καθάρισμα του σπιτιού. Ανυπομονώ να το δοκιμάσω!”
- Η Σμαράγδα είπε “Κάνω πλέον μόνιμα το ξύδι και το χρησιμοποιώ καθημερινά, μου έχει λύσει τα χέρια. Σε ευχαριστώωωωω“
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
6 Σχόλια
Ελένη
10/05/2020 at 07:17Καλημέρα! Για το αρωματικό καθαριστικό με το ξύδι τί είδος ξυδιού χρησιμοποιούμε; Δεν μπορώ να αναγνωρίσω αυτό που διακρίνεται στην φωτογραφία. Σας ευχαριστώ πολύ
Miss Healthy Living
11/05/2020 at 09:03Λευκό ξύδι!
Άντρια
14/05/2020 at 16:27Γεια σας! Έχω προμηθευτεί ξύδι από σταφύλια κόκκινο και έχω σε μεγάλη ποσότητα. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για το καθαριστικό με τα εσπεριδοειδή ή είναι ακατάλληλο;
Σας ευχαριστώ πολύ!
Miss Healthy Living
17/05/2020 at 21:54δεν είμαι σίγουρη, χρησιμοποιώ μόνο λευκό. κάνε τη δοκιμή σου, όχι σε ρούχα όμως!
Φροσω
31/05/2020 at 13:42Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εαν μετα το αραιώνουμε με νερό για να το χρησιμοποιήσουμε? Ευχαριστώ
Miss Healthy Living
01/06/2020 at 22:55Χαίρομαι πολύ που το έφτιαξες. Δεν χρειάζεται να το αραιώσεις! Δοκίμασέ το και σε Inox επιφάνειες. Θα πάθεις πλάκα με το αποτέλεσμα