Κάν΄το μόνη σου/ Οικολογικά καθαριστικά

Αρωματικό ξύδι εσπεριδοειδών για να καθαρίζετε το σπίτι σας

Orange-Vinegar-for-Cleaning

Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξτε σπιτικό, αρωματικό ξύδι σε λιγότερο από 3 λεπτά, για να καθαρίζετε το σπίτι σας με οικολογικό αλλά και οικονομικό τρόπο. 

Με όλα αυτα που συμβαίνουν στο περιβάλλον, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την μετατροπή των θαλασσών σε χωματερές και κυρίως το Τσέρνομπιλ, από το οποίο έχουμε επηρεαστεί σε καθοριστικό βαθμό και συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα, είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα «ασφαλές» περιβάλλον (στο μέτρο του δυνατού) για εμάς και τα παιδιά μας.

Εκτός από τη διατροφή, και τη γυμναστική που πρέπει να κάνουμε όλοι, οφείλουμε να προσέξουμε και το σπίτι μας. Για παράδειγμα, το τι απορρυπαντικά χρησιμοποιούμε, ενώ ξέρουμε όλοι το πόσο επηρεάζει την υγεία μας, επιλέγουμε να το αγνοούμε. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό συμβαίνει, διότι όλοι καθημερινά ζούμε σε φρενήρεις ρυθμούς, ότι μπορεί να μη γνωρίζουμε πως να αντικαταστήσουμε τα βαριά, χημικά, καθαριστικά με φυσικά, τα οποία δε βλάπτουν την υγεια μας και το περιβάλλον και εξίσου σημανικό, να έχουμε την λανθασμένη πεποίθηση ότι δεν είναι εξίσου αποτελεσματικά.

Από εδώ, την ενότητα Οικολογικά καθαριστικά, θα μοιραστώ μαζί σας όλα όσα χρησιμοποιώ στο σπίτι μου με μεγάλη επιτυχία. Πράγματα και συνταγές δοκιμασμένες με αποτέλεσμα και όχι κάτι που διάβασα στο Internet και απλά το αναπαράγω.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Αρωματικό ξύδι εσπεριδοειδών για να καθαρίζετε το σπίτι σας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Αρωματικό ξύδι εσπεριδοειδών για να καθαρίζετε το σπίτι σας

Ingredients

  • φλούδες από πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, λάιμ
  • λευκό ξύδι

Instructions

1

Κανονικά θα έπρεπε να σας πω, ότι κόβουμε, τις φλούδες από τα φρούτα, τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βάζο και γεμίζουμε μέχρι πάνω με το ξύδι. Δεν είναι όμως και τόσο πρακτικός αυτός ο τρόπος οπότε θα σας πω τι κάνω εγώ...

2

Επειδή χρησιμοποιώ μεγάλη ποσότητα από ξύδι καθημερινά, τα αγοράζω ανά 12, όσα χωράει δηλαδή μια κούτα. Οπότε για να φτιάξω το αρωματικό ξύδι αφαιρώ λίγο από ένα μπουκάλι, το προσθέτω σε κάποιο άλλο, κόβω τις φλούδες από τα φρούτα (χρησιμοποιώ το peeler για ευκολία) και τις βάζω κατευθείαν μέσα στο μπουκάλι με το ξύδι.

3

Σε 2-3 μέρες είναι έτοιμο, αν και όσο το αφήνετε, τόσο πιο έντονη γίνεται η μυρωδιά. Τότε θα παρατηρήσετε, ότι θα έχει αλλάξει το χρώμα- ανάλογα τα φρούτα που χρησιμοποιήσατε. Μην ανησυχείτε, αν το χρησιμοποιήσετε αντί για μαλακτικό στα ρούχα, δεν βάφει. Εγώ συνήθως το αρωματικό ξύδι το χρησιμοποιώ για να καθαρίζω τα τζάμια, τους καθρέφτες, τις inox επιφάνειες (ειδικά σε κουζίνα και μπάνιο) και την επιφάνεια του πάγκου της κουζίνας.

Και εδώ μπορείτε να δείτε τη βοηθό μου επί το έργον. 

αρωματικο καθαριστικό ξυδι

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

15 + 1 =