Αρωματισμένο ελαιόλαδο πορτοκαλιού και λεμονιού θα σου δείξω πως να φτιάξεις σήμερα. Αυτού του είδους οι συνταγές, ανήκουν στην αγαπημένη μου κατηγορία, η οποία δεν είναι άλλη, από την “κάντο μόνος σου“.
Κοίτα τώρα με αυτή την παρασκευή πόσα πράγματα θα συνδυάσεις. Θα φτιάξεις κάτι μόνος σου το οποίο δεν υπάρχει στο εμπόριο, θα δώσεις ένταση και γεύση στις συνταγές σου και κυρίως, το καλύτερο μου, δεν πετάς τίποτα. Θα χρησιμοποιήσεις ένα γυάλινο βάζο από μέλι, ελιές, μαρμελάδα ή κάτι άλλο που υπό άλλες συνθήκες θα πέταγες, θα χρησιμοποιήσεις τις φλούδες από τα πορτοκάλια/ λεμόνια που σου έστειλαν / έδωσαν ή αν είσαι πολύ τυχερός, έχεις στον κήπο σου και φυσικά θα χρησιμοποιήσεις αγνό, θρεπτικό και αντικαρκινικό ελαιόλαδο.
Γιατί να φτιάξω αρωματισμένο λάδι πορτοκαλιού και λεμονιού;
Έ όχι να με ρωτάς γιατί να το φτιάξεις; Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπου χρησιμοποιείς ελαιόλαδο, παντού δηλαδή. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, το αρωματισμένο λάδι πορτοκαλιού το χρησιμοποιώ στις γκρανόλες, στα κουλουράκια, μπισκότα , μπάρες κλπ. Το αρωματισμένο λάδι λεμονιού το βάζω και στα φαγητά και στα γλυκά.
Πόσο διατηρείται το αρωματισμένο λάδι;
Δεν παθαίνει κάτι, μπορείς να αφήσεις τις φλούδες μέσα για πάρα πολλούς μήνες. Όσο περισσότερο μένει άλλωστε, τόσο πιο έντονη γίνεται η γεύση του.
Μπορώ να το χρησιμοποιήσω και σε κάποια κεραλοιφή; Ή σε κρέμα προσώπου;
Όχι, δεν μπορείς, είναι άλλη η διαδικασία που ακολουθείται σε ότι αφορά σε λάδια που θα χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα
Αρωματισμένο ελαιόλαδο πορτοκαλιού & λεμονιού Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας Τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια του peeler Τοποθετούμε τις φλούδες σε ένα γυάλινο βάζο ή μπουκάλι και γεμίζουμε με ελαιόλαδο Αφήνουμε στο ντουλάπι της κουζίνας για 2-3 βδομάδες πριν το χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά Μπορείς να προσθέτεις φλούδες από λεμόνια και πορτοκάλια, κάθε φορά που χρησιμοποιείς κάποιο, αντί να τις τοποθετήσεις από την αρχή όλες μαζίΑρωματισμένο ελαιόλαδο πορτοκαλιού & λεμονιού
Ingredients
Instructions
Notes
Η διαδικασία για να φτιάξεις το αρωματισμένο ελαιόλαδο με πορτοκάλι
-
Για να δεις και άλλα αρωματισμένα ελαιόλαδα, πάτα εδώ
-
Για να δεις και ό,τι άλλο σου έχω προτείνει στην κατηγορία Κάντο μόνος σου, πάτα εδώ
-
Εδώ μπορείς να δεις πως αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις φλούδες από λεμόνια και πορτοκάλια
3 Σχόλια
Ανδρη Γεωργίου
25/02/2019 at 15:55Πολύ καλή ιδέα. Θα το φτιάξω το συντομότερο δυνατό, τώρα που έχουμε μπόλικα πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια.
Θα επιχειρίσω να βάλω και φλούδες περγαμόντ που έχουν πολύ ωραίο άρωμα.
Ευχαριστώ και πάλι
Άνδρη
Miss Healthy Living
25/02/2019 at 23:03Απαππα, τι είναι αυτα που μου λες.και με ξεσηκώνεις? Κλαψ,κλαψ, θρλω και εγώ περγαμόντο!
Άντρη
26/02/2019 at 12:39Θα το δοκιμάσω και θα σου πω το αποτέλεσμα. Μακάρι να ήσουν κοντά και θα σου έστελνα ευχαρίστως.