Κουνουπίδι/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Λευκά Φασόλια/ Νηστίσιμα/ Παρμεζάνα/ Πράσο/ Σούπες

Βελουτέ, λεμονάτη φασολάδα με χειμωνιάτικα λαχανικά

λεμονάτη φασολάδα

Μια διαφορετική φασολάδα έχω να σας προτείνω σήμερα. Λεμονάτη, βελουτέ και με μπόλικα χειμωνιάτικα λαχανικά να τη συνοδεύουν. Εξαιρετικά θρεπτική, με φίνα γεύση αν επιλέξετε να προσθέσετε το λάδι από μαύρη τρούφα (για όποιον έχει), ή το λάδι από αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι που σας είχα παρουσιάσει εδώ. Μοιάζει πολύ με πατατόσουπα, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην υφή. Μάλιστα μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φασόλια με πατάτες. Γιατί να το κάνετε όμως? Τα φασόλια είναι πολύ πιο θρεπτικά, αφού, εκτός του ότι είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, περιέχουν υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο και μαγγάνιο.

λεμονάτη φασολάδα 2

Εγώ επέλεξα να προσθέσω πράσο και κουνουπίδι, 2 λαχανικά που ταιριάζουν πολύ. Πριν βιαστείτε να απορρίψετε τη συνταγή, να σας πω ότι δεν θα καταλάβετε κανένα από αυτά τα 2 λαχανικά. Η σουπίτσα μας δεν μυρίζει και σε καμία περίπτωση δεν έχει την παραμικρή γεύση από κουνουπίδι ή πράσο. Αν επιλέξετε να σοτάρετε το πράσο και να προσθέσετε κάποιο τυρί με έντονη γεύση, όπως παρμεζάνα ή πεκορίνο, πιστέψτε με, ούτε εσείς οι ίδιοι θα πιστεύετε πόσο νόστιμη θα είναι η σούπα σας. Πραγματική μεταμόρφωση των ταπεινών φασολιών. Φτιάξτε λοιπόν αυτό το πεντανόστιμο και θρεπτικό πιάτο και δώστε στον οργανισμό σας αυτό που του αξίζει.

Βελουτέ, λεμονάτη φασολάδα με χειμωνιάτικα λαχανικά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4

Βελουτέ, λεμονάτη φασολάδα με χειμωνιάτικα λαχανικά

Ingredients

  • 400 γρ φασόλια ξερά
  • 400 γρ κουνουπίδι
  • 350 γρ πράσα
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • αποξηραμένο θυμάρι
  • ελαιόλαδο ή λάδι τρούφας ή λάδι από αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

Instructions

1

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 12- 24 ώρες

2

Ετοιμάζουμε πρώτα τα φασόλια. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό στο οποίο βράζουν και τα μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμα, περίπου 30 - 40 λεπτά δηλαδή

3

10 λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα φασόλια προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και το κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια. Συνεχίζουμε το βράσιμο, πολτοποιούμε και δοκιμάζουμε ώστε να προσθέσουμε αν χρειάζεται αλάτι, θυμάρι, λεμόνι

4

Σερβίρουμε με ελαιόλαδο ή λάδι μανιταριών αν έχουμε

5

Μπορείτε να προσθέσετε και κρέμα γάλακτος ή να μουλιάσετε για 2-3 ώρες μισή κούπα κάσιους και να τα πολτοποιήσετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά

λεμονάτη φασολάδα 3

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Κατερίνα έφτιαξε τη φασολάδα και είπε «Η υπερκαταπληκτική φασολάδα βελουτέ. Έπαθα πλάκα! Πρόσθεσα και καρότο. Μέχρι κι ο μικρός μου που είναι κακόφαγος την τσάκισε«

λεμονάτη φασολάδα 4

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

fourteen − one =