Νηστίσιμα/ Όσπρια/ Ρεβύθια/ Σούπες

Βελουτέ σούπα από ρεβύθια και αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

ρεβύθια βελουτέ με πορτσίνι 7

Τα μανιτάρια που αρέσουν πολύ. Είναι γεγονός όμως ότι δεν αρέσουν σε πολλούς. Αυτό πιστεύω ότι οφείλεται σε 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τα μανιτάρια που τρώμε συνήθως είναι τα λευκά του σούπερ μάρκετ, τα οποία δεν έχουν καν γεύση και δεύτερον, ότι δεν τα τρώμε μαγειρεμένα με σωστό τρόπο. Τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι που θα χρησιμοποιήσω σήμερα, είναι από τα πιο νόστιμα και πιο εύκολα να προμηθευτεί κάποιος, έτσι, σκέφτηκα να τα χρησιμοποίησω σε μια πεντανόστιμη και σούπερ θρεπτική σούπα με ρεβύθια

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Βελουτέ σούπα από ρεβύθια και αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Cooking Time: 40 λεπτά

Βελουτέ σούπα από ρεβύθια και αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

Ingredients

  • 800 γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 300 γρ κρεμμύδι
  • 100 γρ λευκό κρασί
  • 50 γρ μουστάρδα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 250 - 350 γρ νερό
  • αποξηραμένο θυμάρι
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Instructions

1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 12- 24 ώρες

2

Ετοιμάζουμε πρώτα τα ρεβύθια. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό στο οποίο βράζουν και τα μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμα, περίπου 30-40 λεπτά δηλαδή

3

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Έπειτα προσθέτουμε και το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη

4

Σβήνουμε με λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά

5

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλυφτούν, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά

6

Μπορούμε να σερβίρουμε με 2 τρόπους. Είτε να κάνουμε βελουτέ τα ρεβύθια και να προσθέσουμε από πάνω τα μανιτάρια, είτε να τα πολτοποιήσουμε όλα μαζί. Για να πολτοποιήσουμε τα ρεβύθια θα χρειαστεί να προσθέσουμε από 250-350 γρ βραστό νερό ή από το νερό που έβρασαν. Το πόσο νερό θα προσθέσουμε εξαρτάται από την πυκνότητα που θέλουμε να έχει

Η διατροφική ανάλυση για τη βελουτέ σούπα από ρεβύθια

ρεβύθια-βελουτέ-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξεις τη βελουτέ σούπα από ρεβύθια, βήμα- βήμα

ρεβύθια βελουτέ με πορτσίνι 6

  • Σύμφωνα με την Μεσογειακή διατροφή, πρέπει να καταναλώσουμε όσπρια 2 φορές την εβδομάδα. Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές με ρεβύθια, πατήστε εδώ. Αν θέλετε να δείτε συνταγές με όλα τα όσπρια, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου