Νηστίσιμα/ Ρεβύθια/ Σούπες/ Χριστούγεννα

Βελουτέ σούπα από ρεβύθια και αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

ρεβύθια βελουτέ με πορτσίνι 7

Τα μανιτάρια που αρέσουν πολύ. Είναι γεγονός όμως ότι δεν αρέσουν σε πολλούς. Αυτό πιστεύω ότι οφείλεται σε 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι τα μανιτάρια που τρώμε συνήθως είναι τα λευκά του σούπερ μάρκετ, τα οποία δεν έχουν καν γεύση και δεύτερον, ότι δεν τα τρώμε μαγειρεμένα με σωστό τρόπο. Τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι που θα χρησιμοποιήσω σήμερα, είναι από τα πιο νόστιμα και πιο εύκολα να προμηθευτεί κάποιος, έτσι, σκέφτηκα να τα χρησιμοποίησω σε μια πεντανόστιμη και σούπερ θρεπτική σούπα με ρεβύθια

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Βελουτέ σούπα από ρεβύθια και αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Cooking Time: 40 λεπτά

Βελουτέ σούπα από ρεβύθια και αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

Ingredients

  • 800 γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 300 γρ κρεμμύδι
  • 100 γρ λευκό κρασί
  • 50 γρ μουστάρδα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 250 - 350 γρ νερό
  • αποξηραμένο θυμάρι
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Instructions

1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό για 12- 24 ώρες

2

Ετοιμάζουμε πρώτα τα ρεβύθια. Αλλάζουμε 2 φορές το νερό στο οποίο βράζουν και τα μαγειρεύουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμα, περίπου 30-40 λεπτά δηλαδή

3

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Έπειτα προσθέτουμε και το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη

4

Σβήνουμε με λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά

5

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλυφτούν, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά

6

Μπορούμε να σερβίρουμε με 2 τρόπους. Είτε να κάνουμε βελουτέ τα ρεβύθια και να προσθέσουμε από πάνω τα μανιτάρια, είτε να τα πολτοποιήσουμε όλα μαζί. Για να πολτοποιήσουμε τα ρεβύθια θα χρειαστεί να προσθέσουμε από 250-350 γρ βραστό νερό ή από το νερό που έβρασαν. Το πόσο νερό θα προσθέσουμε εξαρτάται από την πυκνότητα που θέλουμε να έχει

Η διαδικασία βήμα- βήμα

ρεβύθια βελουτέ με πορτσίνι 6

Σύμφωνα με την Μεσογειακή διατροφή, πρέπει να καταναλώσουμε όσπρια 2 φορές την εβδομάδα. Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές με ρεβύθια, πατήστε εδώ. Αν θέλετε να δείτε συνταγές με όλα τα όσπρια, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

fifteen − twelve =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.