Βελουτέ σούπα πατάτα – σελινόριζα, με λάδι μαύρης τρούφας (έτοιμη σε 10 λεπτά), το απόλυτο comfort food.
Ενημέρωση 06/02/2017
Εντάξει, κάποιος με κοροιδεύει..περίμενα 3 βδομάδες να βρω σελινόριζα στη βιολογική λαϊκή και τη μέρα που τελικά αποδέχθηκα την “ήττα” μου, και δημοσίευσα τη συνταγή…βρήκα επιτέλους σελινόριζα. Εννοείται ότι ξαναέφτιαξα τη σουπίτσα όχι μόνο επειδή μας άρεσε πολύ, αλλά και για να βγάλω νέες, κάπως λιγότερο αποτυχημένες φωτογραφίες.
Αυτή η σούπα είναι “καμένη” εν τη γενέσει. Τι εννοώ? Από τον τίτλο μέχρι τις εξαιρετικά αποτυχημένες φωτογραφίες, είμαι σίγουρη ότι δε θα κινήσει το ενδιαφέρον κανενός. Και είναι τόσο κρίμα που δεν ξέρω τι να κάνω ώστε να το αποτρέψω. Έτσι σας είχα γράψει αρχικά…
Ακόμη και αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ σελινόριζα, ή έχετε δοκιμάσει και δε σας αρέσει, αυτή η σούπα, αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες, όχι μόνο θα σας αρέσει αλλά θα γίνει και η αγαπημένη σας συνήθεια. Αν δε σας έπεισαν τα παραπάνω, ίσως το γεγονός ότι είναι έτοιμη σε 10 λεπτά, να σας δώσει την ώθηση που περιμένατε. Αν δε, παραλείψετε το κρασί, είναι και εξαιρετική πρόταση για τα παιδάκια μας, στα δικά μου πάντως αρέσει πολύ!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Βελουτέ σούπα πατάτα- σελινόριζα με λάδι μαύρης τρούφας (έτοιμη σε 10 λεπτά)
Βελουτέ σούπα πατάτα- σελινόριζα με λάδι μαύρης τρούφας (έτοιμη σε 10 λεπτά)
Ingredients
- 500 γρ κρεμμύδια (3 μεγάλα)
- 600 γρ πατάτες
- 250 γρ σελινόριζα
- 50 ml λευκό κρασί καλης ποιότητας
- 800- 1 lt βραστό νερό (ανάλογα πόσο πηχτή τη θέλετε)
- 20- 50 γρ ελαιόλαδο
- αλατι, πιπέρι
- χυμό λεμονιού
- λάδι μαύρης τρούφας
Instructions
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια και τις πατάτες και τη σελινόριζα σε μικρά κομμάτια
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και αλάτι. Σοτάρουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν
Σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί
Προσθέτουμε βραστό νερό και τις πατάτες με τα λαχανικά
Βράζουμε για 10 λεπτά (αρκεί να έχουμε κόψει τις πατάτες σε μικρά κομμάτια)
Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού, λάδι μαύρης τρούφας και πιπέρι
Η διατροφική ανάλυση για τη βελουτέ σούπα πατάτα / σελινόριζα
-
Για να δείτε και άλλες σούπες, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στοNewsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Αυτή είναι η παλιά φωτογραφία
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
2 Σχόλια
Μαρινα
21/03/2020 at 18:00σ ευχαριστω πολυ γιατις υπεροχες συνταγες.Εκανα την σουπα με τις πατατες και τη σαλατα του Καισαρα.Εξαιρετικα.Μπραβο που μια νεα κοπελα οπως εσυεχεις μερακι και ποιοτητα σε οτι φτιαχνεις με απλα υλικα και σε γρηγορο χρονο.Καλη δυναμη
Miss Healthy Living
21/03/2020 at 18:17Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσαν