Αβοκάντο/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες/ Ξερό κρεμμύδι/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Σούπες

Βελούδινη, καλοκαιρινή ντοματόσουπα

ντοματόσουπα

Οι σούπες ενώ μου αρέσουν πολύ, δε με χορταίνουν, οπότε τις προτιμώ όταν θέλω ένα ελαφρύ βραδινό. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια πεντανόστιμη, αρωματική, θρεπτική και πανεύκολη καλοκαιρινή ντοματόσουπα μιας και προτιμάμε λαχανικά εποχής. Είναι πραγματικά εξαιρετικά νόστιμη και με την προσθήκη του αβοκάντο, εκτός του ότι αποκτά μια τέλεια, βελούδινη υφή, γίνεται ακόμη πιο θρεπτική. Άρεσε πολύ σε όλους μας και ευτυχώς και στο μωρό. Η Σοφία μάλιστα είπε ότι ήταν σαν πίτσα!

Αν σκέφτεστε να φτιάξετε την ντοματόσουπα, αλλά να μην προσθέσετε το  αβοκάντο να σας πω πως το αβοκάντο περιέχει πληθώρα και ποικιλία καροτενοειδών, που είναι και το στοιχείο που το καθιστά ένα από τα σημαντικότερα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα. Έχει τη διπλάσια περιεκτικότητα σε κάλιο απ’ ότι η μπανάνα. Περιέχει 4 γρπρωτεΐνης και αυτό το κάνει ένα από τα φρούτα με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αυτή. Τέλος, περιέχει βιταμίνες BKE, υψηλά επίπεδα σε φυτικές ίνες και όχι μόνο ρίχνουν την κακή χοληστερίνη, αλλά αυξάνουν και τα επίπεδα της καλής.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Βελούδινη καλοκαιρινή, ντοματόσουπα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Cooking Time: 30 λεπτά

Βελούδινη καλοκαιρινή, ντοματόσουπα

Ingredients

  • 8-10 ώριμες ντομάτες εποχής
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3-4 μέτρια κρεμμύδια
  • ελαιόλαδο
  • 4 σκ.σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • 1 ώριμο αβοκάντο

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 200 σε αέρα. Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου (χωρίς να τοποθετήσουμε λαδόκολλα). Αλατίζουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο κατά βούληση, πιπέρι, θυμάρι και καπνιστή πάπρικα

2

Ψήνουμε στους 200 για 30-40 λεπτά. Θα εξαρτηθεί από το πόσο χοντρά έχουμε κόψει τα λαχανικά μας

3

Τοποθετούμε τα λαχανικά μαζί τα ζουμιά που έχουν βγάλει καθώς και το αβοκάντο στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι αν χρειάζεται

4

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ελαιόλαδο και θυμάρι. Είναι πολύ ωραία και παγωμένη

Η διαδικασία βήμα- βήμα

ντοματόσπουπα 4

Για να θυμηθείτε την χειμωνιάτικη ντοματόσουπα, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο

Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

9 − 7 =