Βραστό καλαμπόκι, το υγιεινό και κυρίως χορταστικό σνακ, το οποίο αν εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή θα αποκομίσεις τα τεράστια οφέλη που προσφέρει.
Το καλαμπόκι ή αραβόσιτος, είναι από τα πιο δημοφιλή σιτηρά παγκοσμίως. Δεν περιέχει γλουτένη και αποτελεί βασική τροφή σε πολλές χώρες του κόσμου. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες προλαμβάνει ασθένειες του πεπτικού, ενώ τα αντιοξειδωτικά του λειτουργούν ως αντικαρκινικοί παράγοντες και δρουν προληπτικά στη νόσο Αλτσχάιμερ. Περιέχει καροτενοειδή που μαζί με τη βιταμίνη Α, αποτελούν απαραίτητο συνδυασμό για τη διατήρηση της καλής όρασης και προλαμβάνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Περιέχει σημαντικές ποσότητες σε κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C.
Συνήθως το καλαμπόκι το καταναλώνουμε το καλοκαίρι ψητό από τους πλανόδιους πωλητές και το χειμώνα σε σαλάτες. Ελπίζω εσύ να χρησιμοποιείς τουλάχιστον Ελληνικό, κατεψυγμένο καλαμπόκι και όχι εισαγωγής σε κονσέρβα, το οποίο είναι σίγουρα μεταλλαγμένο. Εμείς πάντα αυτή την εποχή, αγοράζουμε φρέσκα, ζουμερά καλαμπόκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Εκτός από ψητά, σε σαλάτες, σε μπιφτέκια κλπ, μας αρέσουν πολύ να τα τρώμε και βραστά. Η Σοφία μου ζητάει πολύ συχνά να της στείλω και στο σχολείο. Πολύ ωραία ιδέα είναι να το συμπεριλάβεις και σε παιδικά πάρτι!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Βραστό καλαμπόκι, το χορταστικό σνακ Αφαιρείς τις φλούδες από τα καλαμπόκια και τα βράζεις για 5-7 λεπτά σε αλατισμένο νερό Είνια πολύ νόστιμα από μόνα τους, δεν χρειάζονται βούτυρο παρά μόνο ελάχιστο αλάτι και αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητοΒραστό καλαμπόκι
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για το βραστό καλαμπόκι
Η διαδικασία για να φτιάξεις το βραστό καλαμπόκι, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με καλαμπόκι, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για αλμυρά σνακ, πάτα εδώ
-
Για να δεις πως να αποθηκεύσεις σωστά και να συντηρείς το φρέσκο καλαμπόκι, πάτα εδώ ή δες το παρακάτω video
2 Σχόλια
Ελισσάβετ
21/02/2020 at 15:14Καλησπέρα,
με πολύ ενδιαφέρον διαβάζω την εβδομαδιαία σας πρόταση,
έχω κάνει και συνταγές από τα μενού σας και σας ευχσριστώ πολύ,
θα ήθελα μόνο να επισημάνω ότι στην πρόταση που έχετε για σνακ σαν συνοδευτικά του καλαμποκιού τα πτι μπερ
ότι αυτά περιέχουν φοινικέλαιο, το οποίο είναι η φθηνότερη λιπαρή ουσία, η οποία κατηγορείται ότι στις υψηλές θερμοκρασίες του φούρνου -όταν κάτι ψήνεται και το περιέχει-, εκλύει καρκινογόνες ουσίες.
Σε χώρες όπως η Γαλλία έχει απαγορευτεί η χρήση του.
Miss Healthy Living
22/02/2020 at 06:55Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου. Για τα πτι μπερ εννοώ σπιτικά, δική μου συνταγή και συγκεκριμένα αυτή.https://misshealthyliving.gr/πτι-μπερ-χωρίς-βούτυρο-και-ζάχαρη/. Στην πρόταση όμως στην οποια αναφέρεσαι παρέμειναν απο απροσεξία τα μπτι μπερ (τα είχα με αυτό το συνδυασμό σε προηγούμενο μενού για κολατσιό στο σχολείο. Αναρωτιέμαι όμως, δε σου φάνηκε περίεργο; λες να πρότεινα κάτι τέτοιο; δεν έχεις δει τα προηγούμενα μενού ή γενικά τη φιλοσοφία μου?