Γίγαντες φούρνου με ρύζι και μυρωδικά. Σου αρέσουν τα γεμιστά; Αν ναι, πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε αυτούς τους γίγαντες. Εγώ όπως σου έχω ξαναπεί, δεν χρησιμοποιώ φρούτα και λαχανικά όταν δεν είναι η εποχή τους. Με αυτή τη συνταγή όμως, ακόμη και το καταχείμωνο, φέρνω το καλοκαίρι κατευθείαν στο σπίτι μας!
Προσθέτοντας το ρύζι, όλα αυτά τα λαχανικά και κυρίως τα μυρωδικά, το αποτέλεσμα εκτός του ότι είανι πολύ θρεπτικό, είανι πολύ χορταστικό και εξαιρετικά γευστικό.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Γίγαντες φούρνου με ρύζι και μυρωδικά
Γίγαντες φούρνου με ρύζι και μυρωδικά που θυμίζουν γεμιστά
Ingredients
- 500 γρ γίγαντες
- 1 συσκευασία ντομάτες κονκασέ ή 4 φρέσκιες ντομάτες ή 400 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 μεγάλη χούφτα ρύζι (περίπου μισό φλυτζάνι)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκ. σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- σχεδόν μισό ματσάκι δυόσμο (φρέσκο)
Instructions
Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 12-24 ώρες σε αλατισμένο νερό
Τους βάζουμε να βράσουν με μπόλικο νερό. Όταν ξεκινήσει το βράσιμο, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2 φορές. Τους βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν - περίπου 4-5 λεπτά, όχι περισσότερο και προσθέτουμε το σκόρδο
Συνεχίζουμε για 1 λεπτό περίπου, όχι περισσότερο για να μην πικρίσει το σκόρδο
Κόβουμε σε μέτρια καρέ τις πιπεριές και τα καρότα σε ροδέλες
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα αφού προσθέσουμε τις πιπεριές και τα καρότα
Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες ώστε να πάρει μια βράση
Τοποθετούμε τους γίγαντες σε ένα σκεύος για φούρνο και προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι
Προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι
Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα
10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο
Η διατροφική ανάλυση για τους γίγαντες φούρνου με ρύζι και μυρωδικά
Η διαδικασία βήμα- βήμα για να φτιάξεις τους γίγαντες φούρνου με ρύζι και μυρωδικά
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν – περίπου 5 λεπτά, όχι περισσότερο και προσθέτουμε το σκόρδο
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα αφού προσθέσουμε τις πιπεριές και τα καρότα
- Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες ώστε να πάρει μια βράση
- Προσθέτουμε τους γίγαντες
- Προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, αλάτι και πιπέρι και ψιλοκομμένο δυόσμο
- Καλόφάγωτο
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές με γίγαντες, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Μάρθα είπε “Πολύ ωραίοι βγήκαν, τους φάγαμε οικογενειακώς“
- H Μαρία είπε “Πεντανόστιμο κ πανεύκολο !!!! Ό,τι πρέπει για μεσημεράκι Τετάρτης 😍😘”
- Η Λίλιαν είπε “Ακόμα καλύτεροι από αυτό που περίμενα!! Μπράβο σου κορίτσι μου.. χαιρόμαστε να φτιάχνουμε συνταγές σου
“
2 Σχόλια
Σοφία
14/03/2019 at 15:14Καλησπέρα! Τί εννοείτε ότι αλλάζουμε το νερό δύο φορές; Δηλαδή ξεκινάει να βράζει; και πόσο περιμένουμε; Ευχαριστώ
Miss Healthy Living
14/03/2019 at 16:34Όταν αρχίσει να βράζει θα δεις ότι θα έχει ασπρους αφρούς. Θα αδειασεις το νερό, θα ξεπλύνεις και θα σουρώσεις τους γίγαντες και θα βάλεις άλλο βραστό νερό. Μέτά πάλι το ίδιο, θα αλλάξεις το νερό, θα σουρωσεις, θα ξεπλύνεις κ θα βάλεις άλλο νερό , το οποιο θα είναι και το τελικό, αυτό στο οποίο θα βράσουν οι γίγαντες