Γίγαντες/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες/ Ξερό κρεμμύδι/ Πιπεριές/ Πιπεριές Φλωρίνης

Γίγαντες σπετζοφάι

γίγαντες σπετζοφάι

Απορώ με τον εαυτό μου. Γιατί δεν φτιάχνω πιο συχνά γίγαντες? Αφού αρέσουν σε όλους μας. Έφαγε και το μωρό για πρώτη φορά και τρελάθηκε. Φώναζε μαμ, μαμ, μαμ!Κ η Σοφία μου είπε «Μπράβο σου μαμά, τους έκανες πεντανόστιμους. Πως να μου αρέσουν μετά τα φαγητά του σχολείου». Στη δουλειά μου απαγόρευσαν να ξαναπάω ταπεράκι με γίγαντες, αν δεν έχω φροντίσει προηγουμένως και για το δικό τους στομάχι. χαχα! Πραγματικά είναι πεντανόστιμοι και πιστεύω ότι αξίζει να τους δοκιμάσετε, σίγουρα θα φτιάξετε γίγαντες κάποια στιγμή το καλοκαίρι! Κρατήστε τη συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία, δοκιμάστε τη!

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Γίγαντες σπετζοφάι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 60-80 λεπτά

Γίγαντες σπετζοφάι

Ingredients

  • 500 γρ γίγαντες
  • 1 συσκευασία ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (χρησιμοποίησα 680 γρ)
  • λουκάνικα (χρησιμοποίησα τόφου από σόγια) ή ό,τι θέλετε
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές)
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ καπνιστή, αποξηραμένη ντομάτα
  • 1 κ.σ πάπρικα, τσίλι (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Instructions

1

Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε αλατισμένο νερό για 12-24 ώρες

2

Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμοι (περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο). Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια και βέβαια αλλάζουμε το νερό 1- 2 φορές

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Τοποθετούμε ελαιόλαδο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, πολτοποιούμε το σκόρδο και κόβουμε σε μέτρια καρέ τις πιπεριές

4

Προσθέτουμε τους γίγαντες, τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και βραστό νερό. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σημείωση:Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερη συσκευασία χυμού ντομάτας (πχ των 500 ml, να προσθέσετε και ένα μικρό πελτέ ώστε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με μένα)

5

10 λεπτά πριν να είναι έτοιμοι προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Εγώ επέλεξα να χρησιμοποιήσω λουκάνικα από τόφου

Η διαδικασία βήμα- βήμα

γίγαντες σπετζοφάι 5

Για να δείτε και άλλες συνταγές με όσπρια, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

nineteen + 7 =