Γαλοπούλα/ Κολοκυθάκια/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Μελιτζάνες/ Πατάτες/ Πιπεριές Φλωρίνης

Γαλοπούλα με πατάτες και λαχανικά στη γάστρα

Ένα υπέροχο, ελαφρύ, γεμάτο λαχανικά, μαμαδίστικο φαγητό. Χαμηλό σε λιπαρά, με μπόλικα λαχανικά που σπάνε μύτη. Θα το φάτε και θα νομίζετε ότι τρώτε εξοχικό. Αν δεν είστε φαν της γαλοπούλας, μπορείτε να την αντικαταστήσετε  με κοτόπουλο ή να μη χρησιμοποιήσετε κάποιο πουλερικό.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Γαλοπούλα με πατάτες και λαχανικά στη γάστρα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 6
Prep Time: 15 min Cooking Time: 60 min

Μαμαδίστικο φαγητό με υπέροχη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά

Ingredients

  • 1 μπούτι γαλοπούλας (χωρίς πέτσα)
  • 3- 4 πατάτες κομμένες σε μέτρια προς μικρά κομμάτια
  • 3-4 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδου περασμένες από την πρέσα
  • 2 κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 γεμάτες κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • ελαιόλαδο 1/2 κούπα και λίγο ακόμη για το τέλος
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια (βιολογικά και ακέρωτα κατά προτίμηση)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι
  • ξύδι

Instructions

1

Πλένουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε και αφήνουμε στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν

2

Πλένουμε πολύ καλά τη γαλοπούλα και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο με μπόλικο ξύδι μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά

3

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε στη γάστρα

4

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω από τις πατάτες

5

Ετοιμάζουμε τη σως μας. Χτυπάμε (με ένα μιξεράκι του καφέ για καλύτερο αποτελέσμα) τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη

6

Περιχύνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού

7

Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές

8

Ξεπλένουμε τη γαλοπούλα, σκουπίζουμε καλά και τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά μας

9

Ετοιμάζουμε νερό στο βραστήρα και ρίχνουμε στη γάστρα τόσο ώστε να καλύψει στα 3/4 τα λαχανικά.

10

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε περιμετρικά

11

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και συμπληρώνουμε ελαιόλαδο

12

Ψήνουμε στους 220 στον αέρα για 30 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο (περίπου 20 λεπτά ακόμη)

Η διαδικασία βήμα- βήμα

 

 

 

έτοιμο το φαγητό μας

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

eighteen − 4 =