Ζυμαρικά/ Κολοκυθάκια/ Μελιτζάνες/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες/ Ξερό κρεμμύδι/ Πιπεριές/ Πιπεριές Φλωρίνης

Γιουβέτσι Λαχανικών

γιουβέτσι λαχανικών

Πόσο χαίρομαι που εμφανίστηκαν οι ντομάτες, οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια στις λαικές αγορές, δεν περιγράφεται. Εννοείται ότι περιμένω να έρθει η εποχή τους και ας είναι τα αγαπημένα μου λαχανικά. Αλήθεια εσείς προτιμάτε φρούτα και λαχανικά εποχής

Το φαγητό που σας προτείνω σήμερα είναι Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Ο. Ουσιαστικά είναι το γνωστό σε όλους μας τουρλού μόνο που, αντί για πατάτες, χρησιμοποίησα κριθαράκι. Μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η αλλαγούλα και ανυπομονώ να το ξαναφτιάξω. Η Σοφία όταν το δοκίμασε μου είπε «Μπράβο μαμά, πολύ ωραίο φαγητό» και ότι κάτι της θυμίζει. Τι??? Γεμιστά… 

Δοκιμάστε το παρακαλώ και πείτε μου αν συμφωνείτε

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Γιουβέτσι Λαχανικών

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4-6

Γιουβέτσι Λαχανικών

Ingredients

  • 3 μελιτζάνες
  • 6 μέτρια κολυκυθάκια
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 πρασινη πιπεριά (για σαλάτα)
  • 400 γρ χυμό ντομάτας (συμπυκνωμένο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 500 γρ κριθαράκι ψιλό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ δυόσμο ξερό (προαιρετικά)

Instructions

1

Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες πολύ καλά. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε στο νερό για μια ώρα. Εγώ αλλάζω το νερό 2 φορές

2

Λίγο πριν να είναι έτοιμες οι μελιτζάνες προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα και ξεκινάμε να κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μικρά καρέ (κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης και κρεμμύδια)

3

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε

4

Την πράσινη πιπεριά τη θέλω για το άρωμα της και όχι για τη γεύση της (μου πικρίζει) οπότε την κόβουμε στα 4 και την προσθέτουμε και αυτή

5

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε έτσι, χωρίς νερό, για 45 λεπτά περίπου. Θα χρειαστεί να ανακατέψουμε 2 φορές ακόμη

6

Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε πρώτα το κριθαράκι. Το ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, ρίγανη, δυόσμο αν σας αρέσει και βραστό νερό τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό και 1.5 δάχτυλο ακόμη. Σκεπάζουμε το σκέυος ή καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θέλουμε να έχει μπόλικο ζουμάκι για να το "πιει"

Notes

Το προτιμώ σε θερμοκρασία δωματίου. Του πηγαίνει πολύ το φρέσκο κρεμμυδάκι και τριμμένο καρύδι

Η διαδικασία βήμα- βήμα

γιουβέτσι λαχανικών

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Όλγα το έφτιαξε αλλά παρέλειψε τις μελιτζάνες, καθώς δεν αρέσουν στην μικρή Μελίνα. Μάλιστα είπε ότι «είναι υπέροχο και πανεύκολο να γίνει«

γιουβέτσι λαχανικών

  • Η Χριστίνα το έφτιαξε και παρέλειψε και εκείνη τις μελιτζάνες γιατί είχε ξαναφτιάξει πριν από λίγες μέρες. Μάλιστα είπε ότι «είναι «Σούπερ στην γεύση και άκρως ελαφρύ και χορταστικό»!!!!«

γιουβέτσι λαχανικών

 

  • Η Ντανιέλα το έφτιαξε και άρεσε πολύ στην οικογένειά της

γιουβέτσι λαχανικών

 

  • Η Γεωργία το έφτιαξε και μάλιστα είπε «Απερίγραπτης νοστιμιάς το γιουβέτσι λαχανικών. Συνδυάζει μοναδικά το άρωμα, τη γεύση και την υγιεινή διατροφή…«

γιουβέτσι λαχανικών

 

  • Η Βαλεντίνη το έφτιαξε και είπε «Φανταστικό το γιουβετσι λαχανικών.Οι μικρές μου κ ο άντρας μου ξετρελάθηκαν.Η μητέρα μου το θεώρησε πολύ πιο νοόστιμο κ θρεπτικό απο το κλασικό γιουβέτσι με κρέας«

γιουβέτσι λαχανικών

  • H Φωτεινή έφτιαξε το γιουβέτσι και είπε «Δεν έχω λόγια! Ο άντρας μου τρελάθηκε! Πρόσθεσα πράσο και λουκάνικο. Ευχαριστώ για αυτή τη συνταγή. «

γιουβέτσι λαχανικών

  • Η Αγγελική έφτιαξε το γιουβέτσι και είπε «Έφτιαξα το γιουβέτσι λαχανικών σου, βγήκε πεντανόστιμο και πολυ ελαφρύ. ΑντΊ για χυμό ντομάτας έβαλα τριμμένη ντομάτα που μου αρέσει πιο πολύ. Απίθανη γέυση. Να και οι αποδείξεις«
  • Η Ευαγγελία έφτιαξε το γιουβέτσι και είπε «Άλλη μια συνταγή στέφθηκε με επιτυχία ! Πολύ νόστιμο κ εύκολο φαγητό! Εγώ δεν έβαλα μελιτζάνες, επειδή πρόσφατα είχα κάνει, αλλά καροτακι κ μπρόκολο που δεν ήταν μέσα στη συνταγή….κ πάλι βγήκε πολύ ωραίο 😁«

γιουβέτσι με λαχανικά

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

two × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.