Πόσο χαίρομαι που εμφανίστηκαν οι ντομάτες, οι μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια στις λαικές αγορές, δεν περιγράφεται. Εννοείται ότι περιμένω να έρθει η εποχή τους και ας είναι τα αγαπημένα μου λαχανικά. Αλήθεια εσείς προτιμάτε φρούτα και λαχανικά εποχής?
Το φαγητό που σας προτείνω σήμερα είναι Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Ο. Ουσιαστικά είναι το γνωστό σε όλους μας τουρλού μόνο που, αντί για πατάτες, χρησιμοποίησα κριθαράκι. Μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η αλλαγούλα και ανυπομονώ να το ξαναφτιάξω. Η Σοφία όταν το δοκίμασε μου είπε “Μπράβο μαμά, πολύ ωραίο φαγητό” και ότι κάτι της θυμίζει. Τι??? Γεμιστά…
Δοκιμάστε το παρακαλώ και πείτε μου αν συμφωνείτε.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Γιουβέτσι Λαχανικών
Γιουβέτσι Λαχανικών
Ingredients
- 3 μελιτζάνες
- 6 μέτρια κολυκυθάκια
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 1 πρασινη πιπεριά (για σαλάτα)
- 400 γρ χυμό ντομάτας (συμπυκνωμένο)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 500 γρ κριθαράκι ψιλό
- αλάτι, πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ ρίγανη ξερή
- 1 κ.σ δυόσμο ξερό (προαιρετικά)
Instructions
Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες πολύ καλά. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε στο νερό για μια ώρα. Εγώ αλλάζω το νερό 2 φορές
Λίγο πριν να είναι έτοιμες οι μελιτζάνες προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα και ξεκινάμε να κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μικρά καρέ (κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης και κρεμμύδια)
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε
Την πράσινη πιπεριά τη θέλω για το άρωμα της και όχι για τη γεύση της (μου πικρίζει) οπότε την κόβουμε στα 4 και την προσθέτουμε και αυτή
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε έτσι, χωρίς νερό, για 45 λεπτά περίπου. Θα χρειαστεί να ανακατέψουμε 2 φορές ακόμη
Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε πρώτα το κριθαράκι. Το ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, ρίγανη, δυόσμο αν σας αρέσει και βραστό νερό τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό και 1.5 δάχτυλο ακόμη. Σκεπάζουμε το σκέυος ή καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο θέλουμε να έχει μπόλικο ζουμάκι για να το "πιει"
Notes
Το προτιμώ σε θερμοκρασία δωματίου. Του πηγαίνει πολύ το φρέσκο κρεμμυδάκι και τριμμένο καρύδι
Η διατροφική ανάλυση για το γιουβέτσι με λαχανικά
Η διαδικασία βήμα- βήμα για να φτιάξεις το γιουβέτσι με λαχανικά
- Για να δείτε και άλλες συνταγές με ζυμαρικά, πατήστε εδώ
-
Για να δεις και το γιουβέτσι με χειμωνιάτικα λαχανικά, πατήσε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Όλγα το έφτιαξε αλλά παρέλειψε τις μελιτζάνες, καθώς δεν αρέσουν στην μικρή Μελίνα. Μάλιστα είπε ότι “είναι υπέροχο και πανεύκολο να γίνει“
- Η Χριστίνα το έφτιαξε και παρέλειψε και εκείνη τις μελιτζάνες γιατί είχε ξαναφτιάξει πριν από λίγες μέρες. Μάλιστα είπε ότι “είναι “Σούπερ στην γεύση και άκρως ελαφρύ και χορταστικό”!!!!“
- Η Ντανιέλα το έφτιαξε και άρεσε πολύ στην οικογένειά της
- Η Γεωργία το έφτιαξε και μάλιστα είπε “Απερίγραπτης νοστιμιάς το γιουβέτσι λαχανικών. Συνδυάζει μοναδικά το άρωμα, τη γεύση και την υγιεινή διατροφή…“
- Η Βαλεντίνη το έφτιαξε και είπε “Φανταστικό το γιουβετσι λαχανικών.Οι μικρές μου κ ο άντρας μου ξετρελάθηκαν.Η μητέρα μου το θεώρησε πολύ πιο νοόστιμο κ θρεπτικό απο το κλασικό γιουβέτσι με κρέας“
- H Φωτεινή έφτιαξε το γιουβέτσι και είπε “Δεν έχω λόγια! Ο άντρας μου τρελάθηκε! Πρόσθεσα πράσο και λουκάνικο. Ευχαριστώ για αυτή τη συνταγή. “
- Η Αγγελική έφτιαξε το γιουβέτσι και είπε “Έφτιαξα το γιουβέτσι λαχανικών σου, βγήκε πεντανόστιμο και πολυ ελαφρύ. ΑντΊ για χυμό ντομάτας έβαλα τριμμένη ντομάτα που μου αρέσει πιο πολύ. Απίθανη γέυση. Να και οι αποδείξεις“
- Η Ευαγγελία έφτιαξε το γιουβέτσι και είπε “Άλλη μια συνταγή στέφθηκε με επιτυχία ! Πολύ νόστιμο κ εύκολο φαγητό! Εγώ δεν έβαλα μελιτζάνες, επειδή πρόσφατα είχα κάνει, αλλά καροτακι κ μπρόκολο που δεν ήταν μέσα στη συνταγή….κ πάλι βγήκε πολύ ωραίο “
- Η Δώρα έφτιαξε το γιουβέτσι και είπε “Το γιουβετσάκι με τα λαχανικά Πεντανόστιμο!!!!!”
- Η Ερμιόνη έφτιαξε το γιουβέτσι και είπε “Έφτιαξα ήδη το γιουβέτσι με λαχανικά και ο άντρας μου ξετρελάθηκε! Έφαγε και δεύτερο πιάτο. Πρόσθεσα καρότο, ντομάτα και τυράκι τριμμένο από πάνω. Πολύ γευστικό και υγιεινό. Σίγουρα θα δοκιμάσω κι άλλες συνταγές σου!”
- Η Γεωργία έφτιαξε το γιουβέτσι και είπε “Το γιουβετσάκι λαχανικών υπέροχο απλά… (τα λαχανικά τα πέρασα όμως από το μπλέντερ για να κρύψω από το μικρό), το αποτέλεσμα…δεν έμεινε τίποτα στα πιάτο!!!!!!”
2 Comments
ΖΩΗ
10/08/2020 at 13:38ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ …ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΟΟΟ ΝΟΣΤΙΜΟ
Miss Healthy Living
31/08/2020 at 08:47Χχαχαχαχαα, χαίρομαι που σου άρεσε τόσο. Να ξέρεις, οι αλμυρές συνταγές μου είναι ακόμη καλύτερες από τις γλυκές!!!!