Αρακάς/ Ζυμαρικά/ Λαχανικά/ Νηστίσιμα/ Ψάρια - Θαλλασινά

Γιουβέτσι με γαρίδες και λαχανικά

γιουβέτσι με γαρίδες

Γιουβέτσι με γαρίδες. Ένα πολύ αγαπημένο μου φαγητό με αρκετά μικρά μυστικά και προσθήκες, ώστε να γίνει απερίγραπτα γευστικό.

Οι γαρίδες περιέχουν υψηλά επίπεδα μεταλλικών στοιχείων, απαραίτητα για το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ψευδάργυρο, τον οποίο χρειαζόμαστε για να παράγουμε τα ένζυμα που παρεμποδίζουν τον καρκίνο. Το σελήνιο που περιέχουν είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην παραγωγή αντισωμάτων. Είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β3, Β12, ασβέστιο, ιώδιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και φυσικά πρωτεϊνες. Όπως με όλα τα οστρακοειδή- θαλασσινά- μαλάκια, πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προέλευσή τους. Εγώ για παράδειγμα δεν αγοράζω ποτέ κατεψυγμένες, γιατί όπως θα δεις και στα συστατικά τους έχουν συντηρητικά. Όποτε βρίσκω παίρνω φρέσκιες, Ελληνικές και τις αποθηκεύω στην κατάψυξη προς πάσα χρήση.  

γιουβέτσι με γαρίδες

Στη σημερινή συνταγή θα χρησιμοποιήσω όπως πάντα την ελάχιστη δυνατή ποσότητα σε ελαιόλαδο και θα το εμπλουτίσω με αρκετά λαχανικά. Μπορεί να σου θυμίσει λίγο ι με παέγια, αλλά δεν είναι! Εσύ μπορείς είτε να προσθέσεις και άλλα λαχανικά όπως πιπεριές, είτε να τα παραλείψεις. Ελαιόλαδο αν θες περισσότερο, προτίμησε να το προσθέσεις ωμό στο τέλος!

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Γιουβέτσι με γαρίδες και λαχανικά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.40 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 3 λεπτά Cooking Time: 40 λεπτά

Γιουβέτσι με γαρίδες και λαχανικά

Ingredients

  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 80 γρ ξερό κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκ. σκόρδο λιωμένες
  • 1 μικρό καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα αρακά κατεψυγμένο
  • 300 γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 6 μεγάλες γαρίδες
  • 300 γρ κριθαράκι (χρησιμοποίησα Ζέας)
  • 400 - 500 γρ νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά

Instructions

1

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 σε άερα

2

Πλένεις και καθαρίζεις τις γαρίδες

3

Βάζεις νερό να βράσει στο βραστήρα

4

Τοποθετείς τα λαχανικά μαζί με το ελαιόλαδο και τη δάφνη σε ένα πυρέξ και ανακατεύεις καλά

5

Προσθέτεις το κριθαράκι και αναλατεύεις πολύ καλά

6

Προσθέτεις τον χυμό ντομάτας, αλάτι και το βραστό νερό και ανακατεύεις πολύ καλά

7

Τοποθετείς από πάνω τις γαρίδες

8

Ψήνεις για 40 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτεις βραστό νερό. Στα 20 λεπτά, ανακάτεψέ το

Notes

Όταν θα βγει από το φούρνο φρόντισε να υπάρχουν αρκετά υγρά γιατί πήζει όσο μένει. Πασπάλισε με μπόλικη πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ωμό ελαιόλαδο

Η διατροφική ανάλυση για το γιουβέτσι με γαρίδες
γιουβέτσι με γαρίδες θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις το γιουβέτσι με γαρίδες, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

γιουβέτσι με γαρίδες

  • Για να δεις και άλλες συνταγές για γιουβέτσι, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με γαρίδες, πάτα εδώ
  • Για να δεις με ψάρια- θαλασσινά, πάτα εδώ
  • Για να δεις πώς να καθαρίσεις πολύ εύκολα τις γαρίδες, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.