Ζυμαρικά/ Καρότο/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Λάχανο/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες/ Ξερό κρεμμύδι/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Πράσο

Γιουβέτσι με χειμωνιάτικα λαχανικά

γιουβέτσι-με-λαχανικά

Γιουβέτσι με χειμωνιάτικα λαχανικά γιατί σας το «χρώσταγα». Ακολουθεί βλέπεις το γιουβέτσι με καλοκαιρινά λαχανικά, γιατί όπως έχουμε πει, επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους. Άρα τώρα που είναι χειμώνας ξεχνάμε μελιτζάνες, κολοκυθάκια και ντομάτες.  By the way, ελπίζω να το τηρείς! 

Στο σημερινό γιουβέτσι λοιπόν επέλεξα να προσθέσω πράσο, καρότο και λίγο λάχανο. Το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό και χάρη στο πράσο, σκέτο γλύκισμα. Εσύ αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά, μανιτάρια για παράδειγμα. Μπορείς βέβαια να προσθέσεις και κοτόπουλο ή κρέας, αλλά φτιάξτο έτσι βρε παιδί μου, άσε το κρέας για λίγο, καλό θα σου κάνει μια μικρή αποτοξίνωση! Είναι τόσο νόστιμο που δεν το χρειάζεται. Α ναι, ξέχασα και το τυρί επειδή εγώ δεν το τρώω, και το τυρί του πηγαίνει πολύ! 

γιουβέτσι

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

γιουβέτσι-χωρίς-κρέας

Γιουβέτσι με χειμωνιάτικα λαχανικά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4-6
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 60 λεπτά

Γιουβέτσι με χειμωνιάτικα λαχανικά σκέτο γλύκισμα

Ingredients

  • ελαιόλαδο
  • λίγα πράσα μόνο το λευκό μέρος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 λάχανο
  • 1 συσκευασία χυμό ντομάτας
  • 3 σκ. σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 400 γρ μακαρονάκι κοφτό ή ρύζι ή κριθαράκι
  • 1,5 lt βραστό νερό

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 στον αέρα

2

Τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί

3

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα. Εγώ επέλεξα να τα κόψω στη μέση και μετά σε ροδέλες ώστε να είναι πιο μικρά τα κομμάτια

4

Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα

5

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν τα λαχανικά μας

6

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 σε άερα για να μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας

7

Όσο περιμένουμε κόβουμε το λάχανο και βάζουμε 1,5 lt νερό να βράσει στο βραστήρα

8

Αφού έχουν περάσει τα 10 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πρώτα ρίχνουμε το μακαρονάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να λαδωθεί

9

Έπειτα προσθέτουμε το λάχανο, χυμό ντομάτας και το βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στο φούρνο

10

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 σε άερα

Η διατροφική ανάλυση για το γιουβέτσι με χειμωνιάτικα λαχανικά
γιουβέτσι-διατροφική-ανάλυση-θερμίδες
Η διαδικασία για να φτιάξετε το γιουβέτσι με λαχανικά, βήμα- βήμα

 

νηστίσιμο-γιουβέτσι

  • Για να δεις και το γιουβέτσι με καλοκαιρινά λαχανικά, πατήσε εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με ζυμαρικά, πάτησε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Δήμητρα έφταξε το γιουβέτσι με χειμωνιάτικα λαχανικά και είπε «Παραλλαγή λίγο στο γιουβετσάκι σου…Δεν έβαλα λάχανο, πρόσθεσα πλευρωτους και κάρυ που αγαπώ παντού! Ήπιαμε κ κρασί ροζέ κ περάσαμε κ βιγκαν κ φίνα στο χωριό! Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα!» 

γιουβέτσι-με-λαχανικά

  • Η Μαρία έφτιαξε το γιουβέτσι  με χειμωνιάτικα λαχανικά και είπε «Έτοιμο και το γιουβετσάκι μας! Πεντανόστιμο και υγιεινό!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου