Αυγά/ Γαλοπούλα/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ/ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ/ Πατάτες/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Ρύζι

Γιουβαρλάκια με κιμά από γαλοπούλα

κιμάς από γαλοπούλα

Τα γιουβαρλάκια ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Άρρηκτα συνδεδεμένα με σπιτικό, μαμαδίστικο φαγητό. Ε, σήμερα θα τα πειράξουμε λίγο. Θα χρησιμοποιήσουμε κιμά από γαλοπούλα, ώστε να αποφύγουμε τα έξτρα λιπαρά και χοληστερίνη, μιας και καλό θα ήταν είναι να προσέξουμε λίγο αυτές τις μέρες, αφού ο Δεκέμβριος είναι μήνας που όλοι παίρνουμε κάποια κιλάκια. Βέβαια είναι τόσο νόστιμα που πιστεύω ότι αν τα δοκιμάσετε θα τα τρώτε όλο το χρόνο και θα τα προτιμάτε σε σχέση με τον μοσχαρίσιο κιμά.   

Θα παρατηρήσετε ότι, αν και δεν το συνηθίζω, σήμερα χρησιμοποιώ πααααααρα πολλά υλικά. Αυτό θα γίνει γιατί ο κιμάς γαλοπούλας δεν έχει λιπαρά και πρέπει με κάποιο τρόπο και να νοστιμίζουμε τα γιουβαρλάκια και να μην είναι στεγνά. Σε αυτή τη συνταγή επιβάλλεται να πειραματιστείτε και να προσθέσετε τη δική σας πινελιά. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης του καθενός, πόσο πηχτή η αραιή θέλει να είναι η σάλτσα, τα μυρωδικά που θα χρησιμοποιήσει, το μέγεθος κλπ… 

Ελπίζω να σας αρέσει η πρόταση μου και να τα δοκιμάσετε

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Γιουβαρλάκια με κιμά από γαλοπούλα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 40 λεπτά

Γιουβαρλάκια με κιμά από γαλοπούλα

Ingredients

  • 800 γρ κιμά από γαλοπούλα
  • Ελαιόλαδο (τουλάχιστον 50 γρ)
  • 2 κ.σ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • 12 γρ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
  • 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 20 γρ μουστάρδα πικάντικη
  • 1 αυγό
  • 60-80 γρ ρύζι καρολίνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (100 γρ)
  • 2 κ.γ θυμάρι
  • Για τον ζωμό στον οποίο θα βράσουν
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ δεντρολίβανο
  • 2 κ.γ θυμάρι
  • Αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • Πιπέρι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια (βιολογικά και ακέρωτα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 20 γρ αποξηραμένα μανιτάρια τα οποία έχουμε σπάσει με μικρά κομματάκια
  • 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • Αφού έχουν ξεκινήσει να βράζουν τα γιουβαρλάκια θα προσθέσουμε τα λαχανικά
  • 1-2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1-2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1-2 πιπεριές Φλωρίνης
  • Σέλερι
  • Για τη σος
  • 3 κ.σ ταχίνι
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Λίγο νερό

Instructions

1

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά από γαλοπούλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά για 10 λεπτά με το ρολόι. Στο τέλος θα έχει ασπρίσει ο κιμάς και θα είναι μαλακός και «ρευστός». Σκεπάζουμε με μεμβράνη και ιδανικά, αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ

2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, κατά προτίμησα φαρδιά, βάζουμε 1.25- 2 lt νερό, ανάβουμε το μάτι στο μέγιστο και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα λαχανικά

3

Ξεκινάμε να πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας και να τα τοποθετούμε στο νερό.

4

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις προσθέτουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε στο μέγιστο της θερμοκρασίας

5

Μετά από λίγο προσθέτουμε τα καρότα και λίγο πριν το τέλος το σέλερι ώστε να παραμείνει τραγανό

6

Ανάλογα το μέγεθος που έχουν τα γιουβαρλάκια μας εξαρτάται και ο χρόνος μαγειρέματος. Περίπου 30-40 λεπτά.Μετά το πρώτο 15λεπτο, θα χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά. Καλό είναι να έχετε το νου σας μήπως χρειαστεί να ξεσκεπάσετε ώστε να μείνουν λιγότερα υγρό στο φαγητό σας. Τα γιουβαρλάκια είναι από τις συνταγές που σηκώνουν πολλές παραλλαγές μιας και ο κάθε ένας έχει συνηθίσει να τα τρώει με διαφορετικό τρόπο.

7

Στο τέλος διαλύουμε το ταχίνι με το λεμόνι και το νερό. Προσθέτουμε τόσο νερό ή ζωμό από τα γιουβαρλάκια, ανάλογα το πόσο αραιό θέλουμε να είναι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε να πάει παντού

8

Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι, ελαιόλαδο και λεμόνι

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Για να δείτε και άλλες συνταγές με γαλοπούλα, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

eighteen − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.