Γκρανόλα με μέλι και τροπικά αποξηραμένα φρούτα. Ακόμη μια συνταγή για γκρανόλα. Ελπίζω να έχεις προσθέσει στην καθημερινότητά σου τη βρόμη, εάν δεν το έχεις κάνει η γκρανόλα είναι ο πιο εύκολος τρόπος. Τρώγεται σκέτη, με γιαούρτι, με γάλα, με φρούτα, με ό,τι σου αρέσει. Θα σε χορτάσει και και θα σε εφοδιάσει μόνο με θρεπτικά συστατικά!
Η σημερινή συνταγή, μπορεί να είναι άλλη μια συνταγή για γκρανόλα, έχει όμως μια ιδιαιτερότητα. Έχω μειώσει τη λιπαρή ουσία και το γλυκαντικό, το μέλι ή το πετιμέζι δηλαδή και έχω προσθέσει ένα μαγικό υλικό, το νερό. Με αυτή την πολύ απλή αντικατάσταση, έχω πιο crunchy και συμπαγές αποτέλεσμα. Ας μην ξεχνάμε και τα αποξηραμένα φρούτα που μας προσφέρουν τη γλύκα και τα θρεπτικά τους συστατικά.
Μην ξεχνάς πως σε όλες τις συνταγές μου για γκρανόλα μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος του λαδιού με νερό, ώστε να μειώσεις τις προσλαμβανόμενες θερμίδες. Φαντάζομαι πως δεν έχεις παράπονο, σου έχω προτείνει μέχρι τώρα πάρα πολλές συνταγές για σπιτική γκρανόλα, ελπίζω να έχω καλύψει όλα τα γούστα. Αν δεν το έχω κάνει, στείλε μου μήνυμα ώστε να το διορθώσω άμεσα!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Γκρανόλα με μέλι και τροπικά αποξηραμένα φρούτα Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνεις λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου Σε ένα μεγάλο ποτήρι τοποθετείς το νερό, το μέλι, το λάδι και τη βανίλια και ανακατεύεις καλά να διαλυθεί το μέλι Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς τις νιφάδες βρόμης Προσθέτεις το περιεχόμενο του ποτηριού και ανακατεύεις καλά Αδειάζεις το περιεχόμενο του μπολ στη λαδόκολλα, απλώνεις να πάει παντού. Προσοχή να απλωθεί καλά, να μην έχει περισσότερη ποσότητα στο κέντρο, γιατί δε θα ψηθεί ομοιόμορφα Αφού έχει προθερμανθεί ο φούρνος, τοποθετείς τη λαμαρίνα στην κάτω θέση του φούρνου και ψήνεις στους 170 σε αέρα για 30 λεπτά. Στα 20 -25 λεπτά ανακατεύεις με μια ξύλινη σπάτουλα και σπας σε κομμάτια Όταν κρυώσει προσθέτεις αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς και αποθηκεύσεις σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Έτσι θα διατηρηθεί, εάν μείνει, τουλάχιστον για 2-3 εβδομάδες αναλλοίωτη Προτιμάμε να προσθέσουμε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς μετά το ψήσιμο, ώστε να διατηρήσουν τα θρεπτικά τους συστατικά.Γκρανόλα με μέλι και τροπικά αποξηραμένα φρούτα
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για την γκρανόλα με μέλι (χωρίς αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς)
Η διαδικασία για να φτιάξεις την γκρανόλα με μέλι και αποξηραμένα φρούτα, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις πώς να κάνεις τα δικά σου αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη, συντηρητικά και θειώδη, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για γκρανόλα, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για πρωινό, πάτα εδώ
No Comments