Αγ.Βαλεντίνου/ Γκρανόλα/ Γλυκά/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Πρωϊνό/ Σνακ

Γκρανόλα φράουλα με καρύδα και ξηρούς καρπούς

Οι προηγούμενες συνταγές που σας είχα δείξει με τις αποξηραμένες φράουλες, ενώ σας άρεσαν πολύ, σας δυσκόλεψαν, αφού οι περισσότεροι από εσάς δεν διαθέτετε αποξηραντή. Στη σημερινή συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τις τελευταίες φρέσκιες φράουλες για φέτος, έτσι ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε όλοι αυτή την υπέροχη γκρανόλα φράουλα!

γκρανόλα φράουλα 5

Από τότε που ξεκίνησα να φτιάχνω γκρανόλα, έχω σταματήσει να αγοράζω τα έτοιμα δημητριακά του εμπορίου. Έχω υπολογίσει πως μας κρατάει περίπου 2 βδομάδες. Για να μη βαριόμαστε, δημιουργώ συνεχώς νέες συνταγές, ώστε να υπάρχει ποικιλία και φυσικά να καλύπτω όλα τα γούστα.  

Η γκρανόλα και το σπιτικό ψωμί, 2 από τα πιο βασικά προϊόντα που καταναλώνουμε καθημερινά, είναι αυτά που θεωρώ πως πρέπει να τα φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι.

γκρανόλα φράουλα 4

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στη γκρανόλα φράουλα?
  • Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό σας αρέσει, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και γενικά ό,τι μα ό,τι σας αρέσει.
  • Σε ότι αφορά στην υφή τώρα. Αν θέλετε να είναι σαν τις έτοιμες, χοντρές μπουκίτσες, θα πρέπει να βάλετε άοσμο λάδι καρύδας σε ίση ή περισσότερη ποσότητα με το ελαιόλαδο και τα 200 γρ νιφάδες βρώμης από τα 500  να τα χτυπήσετε στο μπλέντερ ώστε να γίνουν αλεύρι και να τις προσθέσετε σε αυτή τη μορφή

Γκρανόλα φράουλα με καρύδα και ξηρούς καρπούς

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 24
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 35 λεπτά

Γκρανόλα φράουλα με καρύδα και ξηρούς καρπούς, χωρίς ζάχαρη.Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας!

Ingredients

  • 500 γρ νιφάδες βρώμης
  • 200 γρ φρέσκιες φράουλες
  • 150 γρ πετιμέζι ή μέλι αραιωμένο με νερό ή χυμό πορτοκαλιού ώστε να είναι λεπτόρευστο
  • 100 -120 γρ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ φυσική βανίλια ή 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • αποξηραμένες φράουλες
  • αποξηραμένη καρύδα
  • ξηρούς καρπούς
  • σταγόνες σοκολάτας

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

2

Τοποθετούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις λιώνουμε

3

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε

4

Στρώνουμε το μείγμα μας στη λαδόκολλα, απλώνουμε να πάει παντού και ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 35 λεπτά. Στα 20-25 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και ανακατεύουμε. ίσως χρειαστεί να το κάνουμε άλλη μια φορά

5

Όταν είναι έτοιμη, βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε αποξηραμένη καρύδα, αμύγδαλα, αποξηραμένη φράουλα και ό,τι άλλο θέλουμε

Notes

Διατηρούμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

Η διατροφική ανάλυση για τη γκρανόλα φράουλα 

γκρανόλα φράουλα διατροφική αξία

Για να δείτε και άλλες συνταγές για σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ

γκρανόλα φράουλα 5

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο

Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

Καλή σας απόλαυση!

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Tulita
    01/08/2018 at 11:50

    Ευαγγελία την έχω φτιάξει με φράουλα και θα ήθελα να τη δοκιμάσω με άλλο καλοκαιρινό φρούτο. Ποιο προτείνεις;

    • Reply
      Miss Healthy Living
      01/08/2018 at 17:11

      Καλέ δε σε προλαβαίνω εσένα. Με κεράσια και ώριμα βερύκοκα θα είναι καταπληκτική!Αν τη φτιάξεις, στείλε να μου πεις

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    six + four =