Γκρανόλα φράουλα με καρύδα και ξηρούς καρπούς. Οι προηγούμενες συνταγές που σας είχα δείξει με τις αποξηραμένες φράουλες, ενώ σας άρεσαν πολύ, σας δυσκόλεψαν, αφού οι περισσότεροι από εσάς δεν διαθέτετε αποξηραντή. Στη σημερινή συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τις τελευταίες φρέσκιες φράουλες για φέτος, έτσι ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε όλοι αυτή την υπέροχη γκρανόλα φράουλα!
Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες.
- Είναι φυσικό ηρεμηστικό, που αντιμετωπίζει την κατάθλιψη, το άγχος και την αϋπνία δίχως παρενέργειες
- Είναι εύπεπτη, ανακουφίζει από στομαχικές διαταραχές και οι φυτικές ίνες καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης προάγοντας το αίσθημα του κορεσμού και κατ’επέκταση στην καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους
- Βοηθά στην καλύτερη και ομαλότερη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας απότομες αυξομειώσεις και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ινσουλοαντίστατσης και σακχαρώδη διαβήτη
- Χάρη στις β-γλυκάνες μειώνονται τα επίπεδα λιπιδίων που σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα
Από τότε που ξεκίνησα να φτιάχνω γκρανόλα, έχω σταματήσει να αγοράζω τα έτοιμα δημητριακά του εμπορίου. Έχω υπολογίσει πως μας κρατάει περίπου 2 βδομάδες. Για να μη βαριόμαστε, δημιουργώ συνεχώς νέες συνταγές, ώστε να υπάρχει ποικιλία και φυσικά να καλύπτω όλα τα γούστα.
Η γκρανόλα και το σπιτικό ψωμί, 2 από τα πιο βασικά προϊόντα που καταναλώνουμε καθημερινά, είναι αυτά που θεωρώ πως πρέπει να τα φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι.
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στη γκρανόλα φράουλα?
- Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό σας αρέσει, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και γενικά ό,τι μα ό,τι σας αρέσει.
- Σε ότι αφορά στην υφή τώρα. Αν θέλετε να είναι σαν τις έτοιμες, χοντρές μπουκίτσες, θα πρέπει να βάλετε άοσμο λάδι καρύδας σε ίση ή περισσότερη ποσότητα με το ελαιόλαδο και τα 200 γρ νιφάδες βρώμης από τα 500 να τα χτυπήσετε στο μπλέντερ ώστε να γίνουν αλεύρι και να τις προσθέσετε σε αυτή τη μορφή
Γκρανόλα φράουλα με καρύδα και ξηρούς καρπούς
Γκρανόλα φράουλα με καρύδα και ξηρούς καρπούς, χωρίς ζάχαρη.Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας!
Ingredients
- 500 γρ νιφάδες βρώμης
- 200 γρ φρέσκιες φράουλες
- 150 γρ πετιμέζι ή μέλι αραιωμένο με νερό ή χυμό πορτοκαλιού ώστε να είναι λεπτόρευστο
- 100 -120 γρ ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ φυσική βανίλια ή 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
- αποξηραμένες φράουλες
- αποξηραμένη καρύδα
- ξηρούς καρπούς
- σταγόνες σοκολάτας
Instructions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου
Τοποθετούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις λιώνουμε
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε
Στρώνουμε το μείγμα μας στη λαδόκολλα, απλώνουμε να πάει παντού και ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 35 λεπτά. Στα 20-25 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και ανακατεύουμε. ίσως χρειαστεί να το κάνουμε άλλη μια φορά
Όταν είναι έτοιμη, βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε αποξηραμένη καρύδα, αμύγδαλα, αποξηραμένη φράουλα και ό,τι άλλο θέλουμε
Notes
Διατηρούμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς
Η διατροφική ανάλυση για τη γκρανόλα φράουλα
- Για να δείτε και άλλες συνταγές για σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Ελίνα είπε “Τέλεια. Πολύ ωραία βγήκε. Πρόσθεσα ταχίνι κ ξηρούς καρπούς”
2 Σχόλια
Tulita
01/08/2018 at 11:50Ευαγγελία την έχω φτιάξει με φράουλα και θα ήθελα να τη δοκιμάσω με άλλο καλοκαιρινό φρούτο. Ποιο προτείνεις;
Miss Healthy Living
01/08/2018 at 17:11Καλέ δε σε προλαβαίνω εσένα. Με κεράσια και ώριμα βερύκοκα θα είναι καταπληκτική!Αν τη φτιάξεις, στείλε να μου πεις