Γλυκό κεράσι με μέλι. Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, μου το ζητήσατε και δεν μπορούσα να αρνηθώ!
Κεράσι… η διατροφική τους αξία
Τα κεράσια, αυτή η καλοκαιρινή λιχουδιά είναι ισχυρό αποτοξινωτικό και εξαιρετικά χρήσιμο για την πρόληψη του καρκίνου. Όπως πολλά σαρκώδη φρούτα, έτσι και τα κεράσια περιέχουν ελλαγικό οξύ– μια χημική ουσία που παρεμποδίζει ένα ένζυμο το οποίο χρειάζονται τα καρκινικά κύτταρα για να αναπτυχθούν. Είναι επίσης πλούσια σε ανθικυανίνες, τις αντιοξειδωτικές ουσίες που χρησιμοποιεί το σώμα για να σχηματίσει χημικές ουσίες που καταπολέμούν τις ασθένειες, ενώ περιέχουν και την απαραίτητη για το ανοσοποιητικό βιταμίνη C. Τέλος, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπραϋνουν τη ρευματοειδή αθρίτιδα και την ποδάγρα.
Εγώ δεν συνηθίσω να φτιάχνω γλυκά του κουταλιού. Αν το κάνω, θα είναι για να τα χρησιμοποιήσω σε κάποιο cheesecake, ή ως topping ή σε κάποιο παγωτό. Θα το φτιάξω δηλαδή για συγκεκριμένο λόγο και πάντα σε περιορισμένη ποσότητα. Το συγκεκριμένο είναι πολύ γευστικό. Η διαδικασία πάρα πολύ απλή και με σεβασμό στην πρώτη ύλη. Από τη στιγμή που βράζεται το φρούτο, παύει να έχει όλες αυτές τις ιδιότητες που ανέφερα στην αρχή. Σίγουρα όμως η λύση που σου προτείνω είναι καλύτερη από τα έτοιμα του εμπορίου ή τις κλασικές συνταγές με ένα κιλό ζάχαρη και μισή ώρα βράσιμο. Αφού λοιπόν ξεκαθάρισα τη θέση μου, έλα να δεις πώς θα το φτιάξεις!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Γλυκό κεράσι με μέλι Πλύνε πολύ καλά τα κεράσια και αφαίρεσε τα κοτσάνια Αν έχεις το ειδικό εργαλείο, καθάρισέ τα με αυτό. Εγώ το έχω, αλλά 2 μικρά ποντικάκια που τριγυρνάνε στην κουζίνα μου, το βούτηξαν! Όπως θα δεις και στις φώτος, χρησιμοποίησα ένα ανοξείδωτο καλαμάκι για να αφαιρέσω τα κουκούτσια Θα τοποθετήσεις τα καθαρισμένα κεράσια σε μια κατσαρόλα. Προτίμησε μια που να έχει χοντρό πάτο και να είναι πλατιά. Βάλε τη μέγιστη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και κλείσε το καπάκι Μετά από 3-4 λεπτά, θα έχουν αρχίσει τα κεράσια να κατεβάζουν υγρά, πρόσθεσε τον χυμό πορτοκαλιού, χαμήλωσε λίγο τη φωτιά - στο 7/9 και κλείσε πάλι το καπάκι Έχε τον νου σου, όταν θα έχει εξατμιστεί το υγρό, αν είναι ακόμη σκληρά πρόσθεσε λίγο νερό ή χυμό και συνέχισε το βράσιμο, αλλιώς πρόσθεσε το μέλι και άσ' το στη φωτιά για 3-4 λεπτά ή μέχρι να περνάς ένα κουτάλι ανάμεσα από το μείγμα και να έχει δέσει τόσο, που να μην ενώνεται Κλείσε το μάτι και άσ' το πάνω μέχρι να κρυώσει. Εάν το θέλεις και άλλο γλυκό, πρόσθεσε περισσότερο μέλι Όσο πιο ώριμα και γλυκά τα κεράσια, τόσο λιγότερο το μέλι που θα χρειαστείςΓλυκό κεράσι με μέλι
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για το γλυκό κεράσι με μέλι
Η διαδικασία για να φτιάξεις γλυκό κεράσι με μέλι, βήμα- βήμα
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για γλυκά με φρούτα, πάτα εδώ
-
Αν έχεις μεγάλη ποσότητα από κεράσια και θες να τα διατηρήσεις σε βαζάκι κλεισμένα αεροστεγώς, διάβασε εδώ πώς να το κάνεις
No Comments