Αλείμματα/ Γλυκά/ Κονσερβοποίηση/ Μαρμελάδες/ Νηστίσιμα/ Φρούτα

Γλυκό κεράσι χωρίς ζάχαρη

γλυκό-κεράσι-χωρίς-ζάχαρη

Γλυκό κεράσι και μάλιστα χωρίς ζάχαρη. Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, μου το ζητήσατε και δεν μπορούσα να αρνηθώ! 

Κεράσι… η διατροφική τους αξία

Τα κεράσια, αυτή η καλοκαιρινή λιχουδιά είναι ισχυρό αποτοξινωτικό και εξαιρετικά χρήσιμο για την πρόληψη του καρκίνου.  Όπως πολλά σαρκώδη φρούτα, έτσι και τα κεράσια περιέχουν ελλαγικό οξύ– μια χημική ουσία που παρεμποδίζει ένα ένζυμο το οποίο χρειάζονται τα καρκινικά κύτταρα για να αναπτυχθούν. Είναι επίσης πλούσια σε ανθικυανίνες, τις αντιοξειδωτικές ουσίες που χρησιμοποιεί το σώμα για να σχηματίσει χημικές ουσίες που καταπολέμούν τις ασθένειες, ενώ περιέχουν και την απαραίτητη για το ανοσοποιητικό βιταμίνη C. Τέλος έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπραϋνουν τη ρευματοειδή αθρίτιδα και την ποδάγρα

 

γλυκό-κεράσι-χωρίς-ζάχαρη

Εγώ δεν συνηθίσω να φτιάχνω γλυκά του κουταλιού. Αν το κάνω, θα είναι για να τα χρησιμοποιήσω σε κάποιο cheesecake, ή ως topping ή σε κάποιο παγωτό. Θα το φτιάξω δηλαδή για συγκεκριμένο λόγο και πάντα σε περιορισμένη ποσότητα. Το συγκεκριμένο είναι πολύ γευστικό. Η διαδικασία πάρα πολύ απλή και με σεβασμό στην πρώτη ύλη. Από τη στιγμή που βράζεται το φρούτο, παύει να έχει όλες αυτές τις ιδιότητες που ανέφερα στην αρχή. Σίγουρα όμως η λύση που σου προτείνω είναι καλύτερη από τα έτοιμα του εμπορίου ή τις κλασικές συνταγές με ένα κιλό ζάχαρη και μισή ώρα βράσιμο. Αφού λοιπόν ξεκαθάρισα τη θέση μου, έλα να δεις πως θα το φτιάξεις! 

γλυκό-κεράσι-χωρίς-ζάχαρη

 

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Γλυκό κεράσι χωρίς ζάχαρη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 17
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά

Γλυκό κεράσι χωρίς ζάχαρη

Ingredients

  • 500 γρ ώριμα κεράσια (χρησιμοποίησα βιολογικά)
  • χυμό από 1 πορτοκάλι ή νερό
  • 100- 150 μέλι ή σιρόπι αγαύης

Instructions

1

Πλύνε πολύ καλά τα κεράσια και αφαίρεσε τα κοτσάνια

2

Αν έχεις το ειδικό εργαλείο, καθάρισέ τα με αυτό. Εγώ το έχω αλλά 2 μικρά ποντικάκια που τριγυρνάνε στην κουζίνα μου το βούτηξαν!

3

Όπως θα δεις και στις φώτος, χρησιμοποίησα ένα ανοξείδωτο καλαμάκι για να αφαιρέσω τα κουκούτσια

4

Θα τοποθετήσεις τα καθαρισμένα κεράσια σε μια κατσαρόλα. Προτίμησε μια που να έχει χοντρό πάτο και να είναι πλατιά. Βάλε τη μέγιστη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και κλείσε το καπάκι

5

Μετά από 3-4 λεπτά, θα έχουν αρχίσει τα κεράσια να κατεβάζουν υγρά, πρόσθεσε το χυμό πορτοκαλιού, χαμήλωσε λίγο τη φωτιά, στο 7/9 και κλείσε πάλι το καπάκι

6

Έχε το νου σου, όταν θα έχει εξατμιστεί το υγρό, αν είναι ακόμη σκληρά πρόσθεσε λίγο νερό ή χυμό και συνέχισε το βράσιμο, αλλιώς πρόσθεσε το μέλι και άστο στη φωτιά για 3-4 λεπτά ή μέχρι ν απερνάς ένα κουτάλι ανάμεσα από το μείγμα και να έχει δέσει τόσο, που να μην ενώνεται

7

Κλείσε το μάτι και άστο πάνω μέχρι να κρυώσει. Εάν το θέλεις και άλλο γλυκό, πρόσθεσε και άλλο μέλι

Notes

Όσο πιο ώριμα και γλυκά τα κεράσια, τόσο λιγότερο το μέλι που θα χρειαστείς

Η διατροφική ανάλυση για το γλυκό κεράσι χωρίς ζάχαρη
γλυκό-κεράσι-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις γλυκό κεράσι χωρίς ζάχαρη, βήμα- βήμα

 

γλυκό-κεράσι-χωρίς-ζάχαρη

  • Για να δεις και άλλες συνταγές για γλυκά με φρούτα, πάτα εδώ
  • Αν έχεις μεγάλη ποσότητα από κεράσια και θες να τα διατηρήσεις σε βαζάκι κλεισμένα αεροστεγώς, διάβασε εδώ πως να το κάνεις 
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου