BBQ/ Κοτόπουλο

Γύρος κοτόπουλο, σπιτικός και πεντανόστιμος

γύρος-κοτόπουλο

Γύρο κοτόπουλο, σπιτικό και πεντανόστιμο ήρθε η ώρα να φτιάξεις. Πολύ καλύτερος από αυτόν που έχουν τα σουβλατζίδικα, όπως μου είπε ο φίλος μου ο Κώστας, ο οποίος έχει από τα πιο καθαρά και ποιοτικά σουβλατζίδικα που υπάρχουν. Αν βρεθείς στο Μοναστηράκι, αξίζει να επισκεφτείς το Just Pita

Γιατί να φτιάξω γύρο κοτόπουλο;

Γιατί; Ε όχι και γιατί. Να φτιάξεις γύρο κοτόπουλο επειδή θα ξέρεις τι κοτόπουλο έχεις χρησιμοποιήσει. Εγώ χρησιμοποιώ το μαύρο κοτόπουλο 90 ημερών. Είναι έτοιμο φιλέτο μπούτι χωρίς πέτσα. Αφαιρώ κάθε ζωικό λίπος που έχει μείνει, που σημαίνει όχι τρανς λιπαρά, χοληστερίνες, τριγλυκερίδια και καρδιοπάθειες. Τις «τηγανιτές» πατάτες τις κάνω στην acti fry. Είναι φριτέζα που ουσιαστικά τις ψήνει γυρνώντας τες συνέχεια και χρειάζονται 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι.  Πιτούλες συνήθως φτιάχνω δικές μου, αλλά όχι πάντα. Άνθρωπος είμαι και εγώ, τι να πρωτοκάνω;

Τα κορίτσια τρελαίνονται κάθε φορά που το φτιάχνω. Τα τυλίγουμε σε σουβλάκια κανονικά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το περιμένουν πως και πως. Η δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι, αν δεν έχεις καλό μαχαίρι. Εγώ φροντίζω να το ακονίζω πάρα πολύ καλά πριν ξεκινήσω να κόβω σε φλύδες το κοτόπουλο. Με επιφύλαξη σου λέω πως ίσως, μπορούν να στο κάνουν στο κρεοπωλείο / σούπερ μάρκετ. Δε χάνεις κάτι να ρωτήσεις.

γύρος-κοτόπουλο
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Γύρος κοτόπουλο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10 τυλιχτά
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 8 λεπτά

Σπιτικός γύρος κοτόπουλο, πεντανόστιμος χωρίς λίπη

Ingredients

  • 1 συσκευασία μπούτι κοτόπουλο φιλέτο (περίπου 600 γρ)
  • 8 γρ αλάτι
  • 1 κ.γ πιπέρι λευκό
  • 10 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 2 τσιμπιές αποξηραμένο σκόρδο
  • 10 γρ ελαιόλαδο
  • 1 τσιμπιά κύμινο
  • λίγο κάρι
  • λίγη πάπρικα

Instructions

1

Φόρα γάντια μιας χρήσης και ξεκίνα να αφαιρείς κάθε ορατό λίπος

2

Έπειτα κόψε σε λεπτές φλύδες το κοτόπουλο

3

Πρόσθεσε όσα τα μπαχαρικά και ό,τι άλλο θες

4

Τύλιξε με μεμβράνη και άσε στο ψυγείο να μαριναριστεί. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο νόστιμο

5

Σόταρε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα

Notes

Εγώ πάντα πριν ξεκινήσω να κάνω οτιδήποτε σε κοτόπουλο, του βάζω μπόλικο ξύδι για 10-15 λεπτά, έπειτα το ξεπλένω και συνεχίζω με ό,τι έχω να κάνω

Η διατροφική ανάλυση για τον γύρο κοτόπουλο
σπιτικός-γύρος-κοτόπουλο-θερμίδες-διατροφική-ανάλυσησπιτικός-γύρος-κοτόπουλο-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τον γύρο κοτόπουλο , βήμα- βήμα
γύρος-κοτόπουλο
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με κοτόπουλο, πάτα εδώ
  • Για να δεις συνταγές με γαλοπούλα, πάτα εδώ
  • Για να φτιάξεις σπιτικές πίτες για σουβλάκια, πάτα εδώ
  • Για να φτιάξεις πεντανόστιμο τζατζίκι, πάτα εδώ 
  • Για να φτιάξεις το δικό σου αποξηραμένο κρεμμύδι, πάτα εδώ 
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου