Κινόα/ Νηστίσιμα/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Σαλάτες/ Σπαράγγια

Δίχρωμη κινόα με σπαράγγια

δίχρωμη κινόα με σπαράγγια

Δίχρωμη κινόα με σπαράγγια. Η κινόα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, όχι τόσο χάρη στη γεύση της, όσο της θρεπτικής της αξίας. Να φανταστείτε πως συχνά αποκαλείται”τέλεια τροφή”, αφού είναι πλήρης πρωτεΐνη, κάτι που σημαίνει ότι περιέχει και τα 8 βασικά αμινοξέα. Περιέχει βιταμίνη Ε, Β2, Β3, σιδήρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σαπονίνες και φυτικές ίνες.

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Δίχρωμη κινόα με σπαράγγια

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 2 λεπτά Cooking Time: 12 λεπτά

Δίχρωμη κινόα με σπαράγγια, ιδανική για συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα πλούσιο σε πρωτεϊνη

Ingredients

  • 200 γρ κινόα (χρησιμοποίησα λευκή και κόκκινη)
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 500 γρ σπαράγγια
  • 100 γρ Λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή BBQ
  • χυμό από λάιμ ή λεμόνι

Instructions

1

Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά την κινόα. Περίπου 2-3 λεπτά κάτω από τρεχούμενο νερό.

2

Βράζουμε την κινόα για 12 λεπτά σε αλατισμένο νερό

3

Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το κάτω μέρος (αφήνουμε μόνο το τρυφερό μέρος). Στη συνέχεια τα κόβουμε σε σχετικά λεπτές ροδέλες

4

Τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μέτρια καρέ τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν

5

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μέτρια καρέ τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε και αυτές στο τηγάνι

6

Μετά από 3-4 λεπτά τοποθετούμε τα σπαράγγια στο τηγάνι, ανακατεύουμε και μετά από να λεπτό προσθέτουμε το κρασί, σκεπάζουμε με καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5λεπτά

7

Η κινόα τώρα πρέπει να είναι έτοιμη. Ξεπλένουμε πάαααααααρα πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη

8

Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και φρεσκοτρμμένο πιπέρι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται

9

Τοποθετούμε την κινόα στο τηγάνι ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά

10

Προσθέτουμε χυμό λάιμ ή λεμονιού κατά βούληση.

Η διατροφική ανάλυση για τη δίχρωμη κινόα με σπαράγγια

κινόα με σπαράγγια θερμίδες διατροφική ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξεις τη δίχρωμη κινόα με σπαράγγια, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

  • Για να δεις και άλλες υπέροχες σαλάτες, πάτα εδώ
  • Για να δείτε και άλλες συνταγές με κινόα, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.