Γκρανόλα/ Γλυκά/ Κάν΄το μόνη σου/ Νηστίσιμα/ Πρωινό/ Φαγόπυρο

Δημητριακά πρωινού από φαγόπυρο

δημητριακά από φαγόπυρο ΒημαGourmet

Στο σούπερ μάρκετ που βρήκα τις κόκκινες φακές, είδα και granola με φαγόπυρο. Δεν το αγόρασα γιατί διαβάζοντας τα συστατικά διαπίστωσα ότι περιείχε φοινικέλειαο, ζάχαρη και κάποιες άλλες άγνωστες λέξεις  και αμέσως σκέφτηκα να φτιάξω τη δική μου σπιτική και υγιεινή εκδοχή. Δεν είχα ξαναδεί κάτι αντίστοιχο, οπότε αυτοσχεδίασα ώστε το αποτέλεσμα να είναι όπως πάντα γευστικό και θρεπτικό

Το φοβόμουν πολύ. Δεν συνηθίζω να τρώω φαγόπυρο. Σας είχα παρουσιάσει αυτή τη συνταγή, η οποία σας είχε ενθουσιάσει και σας ευχαριστώ πολύ για τα αμέτρητα εγκωμιαστικά σχόλια που έλαβα. Πέρα όμως από αυτό, δεν το ξαναχρησιμοποίησα. Είμαι ειλικρινής μαζί σας..δεν τρώγεται εύκολα, έχει περίεργη γεύση. Πρέπει να το βομβαρδίσεις με έντονες γεύσεις, δεν είναι σαν τα ζυμαρικά ή τα άλλα δημητριακά που με αλάτι και ελαιόλαδο είναι πεντανόστιμα.  Έτσι λοιπόν δειλά – δειλά ξεκίνησα να προσθέτω υλικά. 

Τελικά, όχι μόνο ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου, αλλά πλέον, έχω μια εναλλακτική της granola που σας είχα παρουσιάσει. Όλη η οικογένεια ενθουσιάστηκε και είμαι τόσο χαρούμενη, γιατί πραγματικά, πρόκειται για υπερτροφή. Ενδεικτικά να σας πω ότι  τα 100 γρ. φαγόπυρου περιέχουν 11-14 γρ. πρωτεΐνης. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κυρίως σε ριβοφλαβίνη (Β2) και νιασίνη (Β3), σε βιταμίνες Ε και Κ, ενώ περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, σελήνιο και χαλκό) και δεν περιέχει γλουτένη

Στο τέλος μπορείς να δεις και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Δημητριακά πρωϊνού από φαγόπυρο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 25
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 30 λεπτά Total Time: 31 λεπτά

Δημητριακά πρωϊνού από φαγόπυρο

Ingredients

  • 350 γρ φαγόπυρο (ωμό)
  • 60-80 γρ ελαιόλαδο
  • 150 γρ πετιμέζι ή αραιωμένο μέλι καλής ποιότητας
  • 2 γεμάτα κ.γ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 50 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • 50 γρ καρύδα τριμμένη
  • 50 γρ φουντούκια τριμμένα
  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
  • μια τσιμπιά αλάτι

Instructions

1

Ξεπλένουμε το φαγόπυρο και το μουλιάζουμε για 8 ώρες

2

Βράζουμε το φαγόπυρο για 5 λεπτά

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

4

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε

5

Τοποθετούμε το μείγμα μας στη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20-25 λεπτά

Notes

Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

Η διατροφική ανάλυση για τα δημητριακά πρωινού με φαγόπυρο 

γκρανόλα-με-φαγόπυρο-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση

 

δημητριακά από φαγόπυρο ΒημαGourmet

Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε με αφορμή τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmetΤο Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet.(ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ)
  • Για να δείτε και άλλες συνταγές για σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε και άλλες συνταγές με φαγόπυρο, πατήστε εδώ
  • Για να πάρετε ιδέες για πρωινό, πατήστε εδώ  
  • Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στοNewsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Αναστασία έφτιαξε τα δημητριακά από φαγόπυρο και είπε “Δημητριακά με φαγόπυρο!!! Καταπληκτικότατα!!!!

σπιτικα δημητριακα απο φαγόπυρο

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

2 Σχόλια

  • Reply
    Tulita
    16/05/2019 at 22:36

    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή Ευαγγελία. Θα τη δοκιμάσω σίγουρα. Έχει διαφορά αν βάλω λάδι καρύδας αντί ελαιόλαδο; Και κάτι άλλο..το άοσμο λάδι καρύδας είναι υγιεινό αν και επεξεργασμένο; Παίρνω αυτό που έχει ο Σκλαβενίτης αλλά δεν είμαι σίγουρη για την καταλληλότητά του. Εσύ ποιο χρησιμοποιείς;

    • Reply
      Miss Healthy Living
      17/05/2019 at 08:38

      Χαίρομαι που σου αρέσει Τουλίτα μου. Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας, η αντίστροφη αλλαγή δεν είναι πάντα εφικτή (από λάδι καρύδας σε ελαιόλαδο δηλαδή). Και εγώ το άοσμο λάδι καρύδας του Σκλαβενίτη χρησιμοποιώ. Το λάδι καρύδας είναι μεν κορεσμένο, αλλά έχει κάποια χαρακτηριστικά που το καθιστούν “υγιεινό”. Ενδεικτικά να σου πω πως μεταβολίζεται κατευθείαν από το συκώτι και επειδή λιώνει στους 23 βαθμούς, όταν μπαίνει στο σώμα μας, δεν μένει σε στερεή μορφή. Η καλύτερη επιλογή είναι το αγνό παρθένο ελαιόλαδο που υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας και είναι από τις ελάχιστες τροφές με αποδεδειγμένη αντικαρκινική δράση. Ναι σε λάδι καρύδας αλλά με μέτρο!

    Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.