Do It Like Miss Healthy Living/ Αρωματικα ελαιολαδα/ Κάν΄το μόνη σου/ Νηστίσιμα

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

Αρωματικο Λάδι από πορτσίνι

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι. Τα μανιτάρια και συγκεκριμένα τα άγρια ανήκουν στην πολύ μικρή λίστα των τροφών που προκαλούν το ουμάμι

Το ουμάμι (Umamii), η καλή γεύση ή νοστιμιά, είναι μια από τις πέντε βασικές γεύσεις μαζί με το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό. Η λέξη ουμάμι, που είναι δανεική από την Ιαπωνική, μπορεί να μεταφραστεί σαν “ευχάριστη νόστιμη γεύση“. Η γλώσσα του ανθρώπου έχει υποδοχείς για το L-γλουταμινικό, που είναι η ουσία που προκαλεί τη γεύση ουμάμι.

Επειδή τα αποξηραμένα μανιτάρια είναι αρκετά ακριβά και είτε δεν μπορούν όλοι να τα προμηθευτούν, είτε δεν είναι εύκολο να τα βρουν, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα αρωματικό λάδι από μανιτάρια πορτσίνι. Ένα λάδι πεντανόστιμο, αρωματικό, το οποίο όπου μπει θα απογειώσει το γευστικό αποτέλεσμα. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε έτοιμο λάδι μαύρης τρούφας. Πανάκριβο αλλά εξαιρετικά γευστικό. Έχω βγάλει τη φωτογραφία από αυτή τη γωνία ώστε να δείτε πόσο μικρό είναι το μανιτάρι που έχει μέσα. Και όμως..πιστέψτε με είναι υπέρ-αρκετό

λάδι μαύρης τρούφας

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα 

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4.57 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 20-25
Prep Time: 1 λεπτό

Ελαιόλαδο αρωματισμένο με αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

Ingredients

  • 8 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 190 γρ ελαιόλαδο

Instructions

1

Τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα γυάλινο βάζο και στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι πάνω

2

Το αφήνουμε μια βδομάδα τουλάχιστον πριν το χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά. Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραία και έντονηγεύση θα έχει

Η διαδικασία για να φτιάξεις το λάδι απο μανιτάρια πορτσίνι, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

Αρωματικο Λάδι από πορτσίνι 4

Το χρησιμοποιούμε όπου και το λάδι μαύρης τρούφας, όταν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση των μανιταριών ή όταν θέλουμε να προσθέσουμε έξτρα γεύση και άρωμα στο φαγητό μας

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ 

  • Για να φτιάξεις και άλλα αρωματικά ελαιόλαδα, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

2 Σχόλια

  • Reply
    Χριστίνα
    16/10/2020 at 16:18

    Οι συνταγές σας είναι υπέροχες, μοναδικές. Θα ήθελα μόνο να διορθώσω κάτι που ίσως σας διαφεύγει. Όταν στις συνταγές σας γράφετε ελαιόλαδο, μιλάω σαν ειδικός, πρέπει να το διορθώσετε σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την τεράστια διαφορά που υπάρχει τόσο γευστικά όσο και διατροφικά. Σας διαβεβαιω ότι αξίζει η διόρθωση γιατί οι συνταγές σας αυτό μόνον αξίζουν! Τίποτε κατώτερο!

    • Reply
      Miss Healthy Living
      19/10/2020 at 08:17

      Σας ευχαριστώ πολύ. Δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, ήδη είναι πολύ ακριβές οι συνταγές μου. όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιεί έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.