Πατάτες ακορντεόν. Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω να μαγειρεύω στο φούρνο για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί πρέπει να βγάλω τα ταψιά που έχει μέσα (και πιστέψτε με είναι αρκετά) και θα πρέπει να τα βάλω κάπου στην κουζίνα – κοινώς να τα έχω μέσα στη μέση. Ο δεύτερος λόγος είναι, ότι αν μαγειρεύω στο φούρνο, μυρίζει όλο το σπίτι (όσο και αν αφήνω τα παράθυρα ανοιχτά) – κάτι που με ενοχλεί απίστευτα.
Γι΄ αυτές τις πατάτες χρησιμοποίησα και κατσαρόλα και φούρνο. Πρώτα τις βράζουμε, μέχρι να είναι έτοιμες προς κατανάλωση και μετά τις ψήνουμε ώστε να αποκτήσουν αυτό το υπέροχο, χρυσαφένιο χρώμα και να είναι τραγανές απ΄έξω και μαλακές από μέσα. Με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος γλιτώνουμε και ώρα, αφού στην κατσαρόλα βράζουν πολύ πιο γρήγορα και κυρίως γλιτώνουμε λιπαρά, μιας και χρησιμοποιούμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή πρόταση συνοδευτικού, γιατί είναι εντυπωσιακό και πεντανόστιμο. Ιδανική πρόταση και για μπουφέ.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Εντυπωσιακές και νόστιμες πατάτες φούρνου με μυρωδικά
Εντυπωσιακές και νόστιμες πατάτες φούρνου με μυρωδικά
Ingredients
- 4 πατάτες
- ελαιόλαδο (περίπου 1 κ.σ για κάθε πατάτα)
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- θυμάρι ή ρίγανη ή δεντρολίβανο
- πιπέρι, πάπρικα
- αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
- χυμό λεμονιού
Instructions
Χρησιμοποίησα βιολογικές πατάτες, οπότε τις έπλυνα πολύ καλά και δεν τις καθάρισα από τις φλούδες. Εναλλακτικά, καθαρίζουμε τις φλούδες.. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Για τις συγκεκριμένες χρειάστηκα 30 λεπτά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποίησουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε σχετικά χοντρές φέτες χωρίς όμως να φτάσουμε μέχρι κάτω. Θέλουμε δηλαδή να έχουν αυτό το εντυπωσιακό σχήμα- ακορντεόν.
Σε κάθε πατάτα βάζουμε από μια κουταλιά λάδι ή περισσότερο αν θέλετε, αποξηραμένο κρεμμύδι, πιπέρι, πάπρικα, και κάποιο από τα μυρωδικά. Εγώ χρησιμοποίησα θυμάρι κυρίως
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν κρατσανιστές. Για τις συγκεκριμένες χρειάστηκα 20 λεπτά
6. Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού
Notes
Μπορείτε να προσθέσετε φετάκια σκόρδου, τυρί, ή κάποιο αλλαντικό
Η διατροφική ανάλυση για τις πατάτες ακορντεόν
- Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Όλγα έφτιαξε τις πατάτες και είπε “Αμάν! Είναι απίστευτα νόστιμες, πραγματικά!!!!“
- Η Κατερίνα έφτιαξε τις πατάτες και είπε “Και η ακορντεόν πατατούλα σου με την υπέροχη μελιτζανοσαλάτα. Καταχωρήθηκαν στο εβδομαδιαίο μενού!“
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
4 Σχόλια
Lina
06/06/2019 at 21:51Οι πατάτες πεντανόστιμες και πολύ τραγανιστες, αλλά και ζουμερες. Το κάτι άλλο. Ως τώρα τις έψηνα, αφού τις αλειφα με λάδι κατευθειαν, δίχως βρασιμο. Αλλά αυτή η συνταγή μας ξετρελανε σήμερα. Μπράβο σου.
Miss Healthy Living
11/06/2019 at 22:39Καλή μου Λίνα πόσο χαίρομαι κάθε φορά που λαμβάνω μήνυμά σου!Ευχαριστώ πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου!
NIKI
03/01/2020 at 16:31Υπέροχες οι πατάτες φούρνου με μυρωδικά. Πρόσθεσα στη σάλτσα λιωμένη πιπεριά φλωρίνης και μια κουταλίτσα γιαούρτι και το πασάλειψα από πάνω στις πατάτες όλο το μείγμα. Ψήθηκαν και ήταν τέλειες!
Miss Healthy Living
03/01/2020 at 22:17ΠΟλύ ωραία αυτά που πρόσθεσες, σίγουρα ταίριαζαν πολυ!