Ζυμαρικά/ Νηστίσιμα

Ζυμαρικά από ρεβίθια, με φυτική κρέμα και καπνιστό τόφου

ζυμαρικά από ρεβίθια

Απευθύνομαι κυρίως στην πονεμένη σύζυγο, μαμά, γιαγιά, θεία που αντιμετωπίζει δυσκολίες όταν πρέπει να αποφασίσει τι να μαγειρέψει, αφού δέχεται πιέσεις και περιορισμούς από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας! Νούμερο ένα περιορισμός? ΟΧΙ ΟΣΠΡΙΑ!!! 

 Και όμως σας έχω τη λύση, όχι εγώ δηλαδή αλλά αυτοί οι καλοί και έξυπνοι άνθρωποι που δημιούργησαν αυτές τις υπέροχες και πεντανόστιμες βίδες από ρεβίθια, οι οποίες είναι μάλιστα έτοιμες σε 4 λεπτά! Στη γεύση είναι υπέροχες, δεν καταλαβαίνεις ότι τρως ρεβίθια. Αν μάλιστα δεν το γνωρίζεις, δεν τίθεται θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήμουν επιφυλακτική, γιατί είχα δοκιμάσει παλιότερα σπαγγέτι από κινόα και ήταν απαίσιο. Ενώ έβραζε αναδυόταν μια άσχημη μυρωδιά και να μην πω για την γεύση. Τα πέταξα όπως ήταν! Επίσης, και σπαγγέτι από καλαμπόκι που είχα δοκιμάσει, πάλι δεν μου άρεσε τόσο. Ήθελε δηλαδή μια πολύ νόστιμη σάλτσα και φυσικά να μη μείνει ακάλυπτο κανένα μακαρόνι. 

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Ζυμαρικά από ρεβίθια, με φυτική κρέμα και καπνιστό τόφου

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 2
Prep Time: 2 min Cooking Time: 7 min

Ζυμαρικά από ρεβίθια, με φυτική κρέμα και καπνιστό τόφου

Ingredients

  • 1 πακέτο βίδες από ρεβίθια (250 γρ) ή ό,τι άλλο έχετε
  • 1 συσκευασία καπνιστό τόφου ή καπνιστή γαλοπούλα
  • 2 συσκευασίες φυτική κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.γ μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ αποξηραμένο σκόρδο
  • αποξηραμένο θυμάρι
  • 50 γρ αποξηραμένα μανιτάρια
  • θαλασσινό αλάτι, πιπέρι

Instructions

1

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια με ένα μαχαίρι. Βάζουμε νερό στο βραστήρα

2

Κόβουμε το καπνιστό τόφου σε κυβάκια και το σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίζει απ`όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο

3

Βάζουμε τις βίδες να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά

4

Όσο βράζουν οι βίδες βάζουμε τις κρέμες γάλακτος στο τηγάνι και προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, την μουστάρδα, το αποξηραμένο σκόρδο και ανακατεύουμε.

5

Σουρώνουμε τις βίδες και τις τοποθετούμε στο τηγάνι, προσθέτουμε και το τόφου και ανακατεύουμε να πάει παντού η κρέμα

6

Σερβίρουμε αμέσως με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και μπόλικο θυμάρι

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Επειδή ξέρω ότι θα μου ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σας βάζω φωτογραφία με τη συσκευασία, ώστε να μπορέσετε να τις ζητήσετε, αν δεν τις βρείτε.

ζυμαρικά από ρεβίθια 7

 Καθώς και την διατροφική τους αξία

ζυμαρικά από ρεβίθια 8

ζυμαρικά από ρεβίθια 9

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο

Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

one + seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.