Μπουφές/ Νηστίσιμα/ Πίτες

Ζύμη για χωριάτικα πιτάκια με αλεύρι Ζέας

ζύμη για πιτες με αλεύρι ζέας

Κρατείστε αυτή τη συνταγή για να φτιάχνετε πεντανόστιμα, χωριάτικα πιτάκια. Η ζύμη φτάνει για 20 πιτάκια με μέτριο μέγεθος. Αν δεν έχετε ανοίξει ποτέ φύλλο, μην ανησυχείτε, είναι πολύ εύκολο και με τις αναλογίες που σας δίνω βγαίνει ένα πολύ εύπλαστο ζυμαράκι το οποίο δε θα σας δυσκολέψει καθόλου. Αν θέλετε μπορώ να φτιάξω και Video με την διαδικασία.

 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι αλεύρι έχετε. Εγώ προτιμώ το αλεύρι Ζέας επειδή περιέχει:

– Μικρότερες ποσότητες γλουτένης

– μεγαλύτερες ποσότητες λυσίνης (βασικό αμινοξύ, συστατικό των πρωτεινών)

– μεγαλύτερες ποσότητες σε μαγνήσιο. Περιέχει επίσης σίδηρο, φώσφορο, κάλιο,  νάτριο,  ψευδάργυρο και μαγγάνιο

– φυτικές ίνες

– βιταμίνες Α, Ε και Κ και βιταμίνες του σθμπλέγματος Β, όπως φολλικό οξύ

Ζύμη για χωριάτικα πιτάκια με αλεύρι Ζέας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 20
Cooking Time: 25 λεπτά

Ζύμη για χωριάτικα πιτάκια με αλεύρι Ζέας

Ingredients

  • 500 γρ αλεύρι Ζέας
  • 70-100 γρ ελαιόλαδο
  • τουλάχιστον 20 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 30 γρ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
  • 220 γρ νερό

Instructions

1

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε, ζυμώνουμε για λίγα λεπτά καλύπτουμε με μεμβράνη ή μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας

2

Ετοιμάζουμε τη γέμιση που θα χρησιμοποίησουμε

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου

4

Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε με ένα μεγάλο ποτήρι (χρησιμοποίησα μπύρας), γεμίζουμε τα πιτάκια και τα τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

5

Σε ένα μικρό μπολάκι, βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερό. Aνακατεύουμε και αλείφουμε τα πιτάκια μας. Ψήνουμε για 25 λεπτά

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα πιτάκια μας και πριν τα ψήσουμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, ώστε να τα έχουμε έτοιμα για ένα τραπέζι ή για να έχουμε καθημερινά φρέσκο σνακ

Το κόλπο που κάνω όταν θέλω να ψήσω τα κατεψυγμένα πιτάκια είναι το εξής: Τοποθετώ λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, ανάβω τον φούρνο στους 170 βαθμούς σε άερα, τοποθετώ τα πιτάκια, τους βάζω νεράκι με ελαιόλαδο, τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τα βάζω στο φούρνο ΧΩΡΙΣ να έχει προθερμανθεί. Όταν ο φούρνος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, βγάζω το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω κανονικά το ψήσιμο μου.
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου