Καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα. Ένα πολύ ελαφρύ, πλούσιο σε γεύση, με λίγες θερμίδες αλλά πολύ θρεπτικό πιάτο. Ιδανικό για την μετα-καραντίνα εποχή που όλοι φάγαμε λίγο παραπάνω.
Τα καλαμαράκια αν δε τα φας τηγανητά, είναι μια εξαιρετική επιλογή, αφού είναι πλούσια σε πρωτεϊνη (16 γρ τα 100 γρ), ενώ περιέχουν απειροελάχιστο λίπος (1.5% τα 100 γρ). Επιπρόσθετα είναι εξαιρετική πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12.
Εγώ αγοράζω φρέσκα Ελληνικά, τα κόβω σε μπουκιές και τα διατηρώ στην κατάψυξη. Στην αγορά θα βρεις κατεψυγμένα καλαμαράκια ολόκληρα ή κομμένα. Ξεπαγώνουν πάρα πολύ γρήγορα και ο χρόνος μαγειρέματός τους δεν είναι πάνω από 10 λεπτά, οπότε κυριολεκτικά είναι μια “σωτήρια” τροφή από κάθε άποψη.
Το πιάτο που σου παρουσιάζω σήμερα μπορεί να σταθεί είτε ως κυρίως μαζί με ρύζι, πατάτες, σπαγγέτι, ως ορεκτικό, είτε ως ελαφρύ βραδινό μαζί με σαλάτα.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα Σε ένα τηγάνι τοποθετείς 1 κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι. Ανακατεύεις συχνά και προσθέτεις το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζεις για 1 λεπτό ακόμη μέχρι να μυρίσει χωρίς να καεί Προσθέτεις τη μουστάρδα και βραστό νερό. Ανακατεύεις και προσθέτεις τα καλαμαράκια Μαγειρεύεις για περίπου 5 -8 λεπτά (ανάλογα το μέγεθός τους) Σερβίρεις με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού και ξύσμα, αλάτι εφόσον χρειάζεται, ωμό λάδι και κάρυ αν σου αρέσει test1
test2Καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για τα λεμονάτα καλαμαράκια
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα λεμονάτα καλαμαράκια, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με καλαμαράκια, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για ένα ελαφρύ βραδινό, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με ψάρια- θαλασσινά, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Γεωργία είπε “Τα έφτιαξα, υπέροχα!!!”
- H Βάσω είπε “Φρέσκο καλαμάρι Μυκόνου … τέλεια η συνταγή σου. Πολύ υγιεινή, την τιμήσαμε οικογενειακώς“
2 Σχόλια
Σοφία
22/05/2020 at 20:20Πόσο νερό βάζετε;
Ευχαριστώ
Miss Healthy Living
24/05/2020 at 11:24Εξαρτάται από το πόσο πηχτή θες να είναι η σάλτσα