Ψάρια - Θαλλασινά

Καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα

καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα

Καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα. Ένα πολύ ελαφρύ, πλούσιο σε γεύση, με λίγες θερμίδες αλλά πολύ θρεπτικό πιάτο. Ιδανικό για την μετα-καραντίνα εποχή που όλοι φάγαμε λίγο παραπάνω.

Τα καλαμαράκια αν δε τα φας τηγανητά, είναι μια εξαιρετική επιλογή, αφού είναι πλούσια σε πρωτεϊνη (16 γρ τα 100 γρ), ενώ περιέχουν απειροελάχιστο λίπος (1.5% τα 100 γρ). Επιπρόσθετα είναι εξαιρετική πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12.

Εγώ αγοράζω φρέσκα Ελληνικά, τα κόβω σε μπουκιές και τα διατηρώ στην κατάψυξη. Στην αγορά θα βρεις κατεψυγμένα καλαμαράκια ολόκληρα ή κομμένα. Ξεπαγώνουν πάρα πολύ γρήγορα και ο χρόνος μαγειρέματός τους δεν είναι πάνω από 10 λεπτά, οπότε κυριολεκτικά είναι μια “σωτήρια” τροφή από κάθε άποψη.

 

καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα

Το πιάτο που σου παρουσιάζω σήμερα μπορεί να σταθεί είτε ως κυρίως μαζί με ρύζι, πατάτες, σπαγγέτι, ως ορεκτικό, είτε ως ελαφρύ βραδινό μαζί με σαλάτα. 

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4.44 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 2
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 8 -10 λεπτά Total Time: 8 -10 λεπτά

Καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα

Ingredients

  • 200 γρ καλαμάρι φρέσκο ή πολύ καλά αποψυγμένο
  • 100 γρ κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 σκ σκόρδο περασμένη από την πρέσα
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • φρέσκο χυμό λεμονιού και ξύσμα
  • 1 κ.σ λάδι (χρησιμοποίησα σησαμέλαιο) ή και περισσότερο
  • κάρυ (προαιρετικά)

Instructions

1

Σε ένα τηγάνι τοποθετείς 1 κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι. Ανακατεύεις συχνά και προσθέτεις το λιωμένο σκόρδο και συνεχίζεις για 1 λεπτό ακόμη μέχρι να μυρίσει χωρίς να καεί

2

Προσθέτεις τη μουστάρδα και βραστό νερό. Ανακατεύεις και προσθέτεις τα καλαμαράκια

3

Μαγειρεύεις για περίπου 5 -8 λεπτά (ανάλογα το μέγεθός τους)

4

Σερβίρεις με μπόλικο φρέσκο χυμό λεμονιού και ξύσμα, αλάτι εφόσον χρειάζεται, ωμό λάδι και κάρυ αν σου αρέσει

Notes

test1 test2

Η διατροφική ανάλυση για τα λεμονάτα καλαμαράκια
καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα λεμονάτα καλαμαράκια, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με καλαμαράκια, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές για ένα ελαφρύ βραδινό, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με ψάρια- θαλασσινά, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
  • Η Γεωργία είπε “Τα έφτιαξα, υπέροχα!!!” 

λεμονάτα καλαμαράκια

  • H Βάσω είπε “Φρέσκο καλαμάρι Μυκόνου … τέλεια η συνταγή σου. Πολύ υγιεινή, την τιμήσαμε οικογενειακώς

καλαμαράκια λεμονάτα

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

2 Σχόλια

  • Reply
    Σοφία
    22/05/2020 at 20:20

    Πόσο νερό βάζετε;
    Ευχαριστώ

    • Reply
      Miss Healthy Living
      24/05/2020 at 11:24

      Εξαρτάται από το πόσο πηχτή θες να είναι η σάλτσα

    Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.