Ζυμαρικά/ Καρότο/ Λάχανο/ Μπουφές/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες/ Ξερό κρεμμύδι/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Πράσο/ Χριστούγεννα

Κανελόνια γεμιστά με λάχανο και άλλα χειμωνιάτικα λαχανικά

κανελόνια με λάχανο

Χρόνια πολλά και καλά με υγεία, ευημερία και κατανόηση. Εύχομαι σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά, φέτος, να πραγματοποιήσει όλες του τις επιθυμίες! 

Αυτές τις μέρες οι περισσότεροι ξεφύγαμε διατροφικά. Περισσότερο φαγητό, πολλά γλυκά, αλκοόλ. Όλοι λίγο πολύ ενδώσαμε σε διατροφικές ατασθαλίες. Δεν πειράζει, αφού το θέλαμε, καλά κάναμε! Σήμερα έχω να σας προτείνω ένα φαγητό πολύ νόστιμο, εξαιρετικά υγιεινό και πρωτότυπο. Τα αγαπημένα σε όλους μας κανελόνια γεμιστά, όχι με κιμά ή σπανάκι αλλά με λάχανο, καρότο, πράσο και πιπεριές! Ένα φαγητό ιδανικό για αποτοξίνωσηΣτο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

 

Κανελόνια γεμιστά με λάχανο και άλλα χειμωνιάτικα λαχανικά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 10 min Cooking Time: 45 min

Κανελόνια γεμιστά με λάχανο και άλλα χειμωνιάτικα λαχανικά

Ingredients

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 1 πράσο
  • 2 μέτρια καρότα
  • 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 λάχανο
  • 4-5 κλωναράκια σέλερι
  • 400 ml χυμό ντομάτας
  • βραστό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ κάρυ
  • λίγο μαϊντανό στο σερβίρισμα

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 σε αέρα και συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά

2

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά

3

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο ξεκινάμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο - αλατίζουμε. Μετά από 2-3 λεπτά και αφού ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το σκόρδο.

4

Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το λάχανο και το σέλερι. Μετά από 3-4 λεπτά, αφού έχουν μαραθεί αρκετά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (ο χυμός ντομάτας βοηθάει στο να μειωθεί η θερμοκρασία). Προσθέτουμε το κάρυ, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται

5

Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια και να τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ

6

Αφού γεμίσουμε όλα τα κανελόνια, τη γέμιση που περισσεύει την ρίχνουμε από πάνω. Συμπληρώνουμε με βραστό νερό και λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο

7

Ψήνουμε στους 220 σε αέρα για 30-35 λεπτά, στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά ακόμη

8

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

Η διαδικασία για να φτιάξετε τα κανελόνια γεμιστά με λάχανικά, βήμα- βήμα

κανελόνια με λάχανο

Για να δείτε και άλλες πρωτότυπες και γευστικές συνταγές με κανελόνια, πατήστε εδώ

κανελόνια με λάχανο 5

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο

Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

five × one =