Τις λατρεύω τις μελιτζάνες, τις φτιάχνω συνέχεια και με όλους τους δυνατούς τρόπους. Σήμερα σας παρουσιάζω μια εναλλακτική πρόταση για να φάτε τα κανελόνια σας. Το χειμώνα σας είχα προτείνει να τα γεμίσετε με λάχανο και άλλα χειμωνιάτικα λαχανικά (πατήστε εδώ για να θυμηθείτε τη συνταγή ). Σήμερα θα τα γεμίζουμε με το πιο νόστιμα καλοκαιρινά λαχανικά, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες. Όπως καταλαβαίνετε η επιτυχία είναι εγγυημένη…
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνες
Κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνες
Ingredients
- 1 πακέτο κανελόνια
- 600 γρ μελιτζάνες (4 μικρές)
- 450 γρ κρεμμύδι ξερό (5 μικρά)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 750 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 4 σκ σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- ελαιόλαδο (χρησιμοποίησα 6 κ.σ)
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 1/2 κ.γ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
Instructions
Ξεκινάμε με τις μελιτζάνες. Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μέτρια καρέ. Πρώτα δηλαδή κατά μήκος σε μετρίου πάχους φέτες, μετά σε μπαστουνάκια και μετά οριζόντια ώστε να σχηματιστούν τα κυβάκια μας. Προσέχουμε το μέγεθος τους ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε εύκολα τα κανελόνια
Τις βάζουμε αμέσως σε μπόλικο αλατισμένο νερό το οποίο θα αλλάζουμε 2-3 φορές μέχρι να μην είναι πλέον καφέ. Επειδή θα βάλουμε την ελάχιστη δυνατή ποσότητα ελαιόλαδου στο φαγητό μας, θα πρέπει να ξεπικρίσουμε πάρα πολύ καλά τις μελιτζάνες μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες, αλατίζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά
Δε θέλουμε να καούν, ούτε να ξεραθούν. Να είναι όπως στη φωτογραφία δηλαδή
Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες θα ετοιμάσουμε την πεντανόστιμη σαλτσούλα μας. Λιώνουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ. Τα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι. Δεν σκεπάζουμε και αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Προσθέτουμε 500 ml συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας, μια τσιμπιά κανέλα, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θέλουμε μια δεμένη σαλτσούλα. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα θα πρέπει να τη μαγειρέψετε περισσότερο ώστε να φύγουν όλα τα υγρά
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Γεμίζουμε τα κανελόνια μας
Ότι περισσέψει το βάζουμε από πάνω. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τις αναλογίες που σας έδωσα Χ 1.5 ώστε να περισσέψει αρκετό και να το βάλετε πάνω από τα κανελόνια
Προσθέτουμε άλλα 250 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι και 2- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Έπειτα προσθέτουμε βραστό νερό τόσο ώστε να καλύψουμε καλά τα κανελόνια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά με σκεπασμένο το ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να πιει το νερό και να είναι έτοιμα τα κανελόνια, άλλα 10 λεπτά δηλαδή
Notes
Οι περισσότεροι από εσάς λογικά θα ψάχνετε να βρείτε τη φέτα...Δεν έβαλα γιατί δεν τρώω γαλακτοκομικά επειδή μου προκαλούν ακμή. Αν θέλετε να προσθέσετε, θα το κάνετε είτε στο βήμα 6, είτε στο 9 ή ωμή από πάνω στο σερβίρισμα όπως γίνεται στο δικό μας σπίτι
Η διατροφική ανάλυση για τα κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνες
Η διαδικασία βήμα- βήμα για να φτιάξετε τα κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνες
- Τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μέτρια καρέ. Πρώτα δηλαδή κατά μήκος σε μετρίου πάχους φέτες, μετά σε μπαστουνάκια και μετά οριζόντια ώστε να σχηματιστούν τα κυβάκια μας
- Τις βάζουμε αμέσως σε μπόλικο αλατισμένο νερό το οποίο θα αλλάζουμε 2-3 φορές μέχρι να μην είναι πλέον καφέ. Επειδή θα βάλουμε την ελάχιστη δυνατή ποσότητα ελαιόλαδου στο φαγητό μας, θα πρέπει να ξεπικρίσουμε πάρα πολύ καλά τις μελιτζάνες μας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες, αλατίζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά
- Δε θέλουμε να καούν, ούτε να ξεραθούν. Να είναι κάπως έτσι δηλαδή
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τις μελιτζάνες και 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια και Προσθέτουμε άλλα 250 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, λίγο αλάτι και 2- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
-
Για να δείτε και άλλες πρωτότυπες και γευστικές συνταγές με κανελόνια, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Ειρήνη έφτιαξε τα κανελόνια με μελιτζάνες και είπε ότι ήταν πεντανόστιμα.
- Η Σοφία έφτιαξε τα κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνες και είπε “Επειδή μια φωτό δεν έχω δείξει από τα υπέροχα πράγματα που με εμπνέεις να κάνω είπα να επανορθώσω! Έβαλα κ μανιταρια. Φοβερή η ιδέα σου. Ψάχνοντας για βιγκαν κανελόνια, μόνο με σπανάκι έβρισκα“
- Η Αγγελική έφτιαξε τα κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνες και είπε “Πολύ νόστιμα βγήκαν τα κανελόνια, πρόσθεσα κολοκύθι και καρότο τριμμένο. Μου άρεσαν πολύ. Σε ευχαριστώ πολύ για την διαφορετική συνταγή“
- Η Βαλεντίνη έφτιαξε τα κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνες και είπε “Έφτιαξα πάλι το υπέροχο φαγητό σου κανελόνια γεμιστά με μελιτζάνες. …Ίσα που πρόλαβα να το φωτογραφήσω”
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
No Comments