Ζυμαρικά/ Καλαμπόκι/ Λαχανικά/ Νηστίσιμα/ Όσπρια/ Φακές

Κανελόνια με κιμά από φακές

κανελόνια με κιμά από φακές

Κανελόνια με κιμά από φακές, ενδεχομένως να σου φαίνεται αδιάφορο το φαγητό λόγω της φακής, πίστεψέ με όμως, αν το φτιάξεις θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου πιάτα!

Αυτό το φαγητό μπορείς είτε να το φτιάξεις για να καταναλώσει κάποιο μέλος από την οικογένεια σου τις θρεπτικότατες φακές και να μην το καταλάβει, είτε επειδή ψάχνεις μια εναλλακτική συνταγή. Αυτό ισχύει τουλάχιστον για μένα. Στα κορίτσια αρέσουν πολύ οι φακές, μου της ζητάνε κάθε βδομάδα, αλλά τις προτιμούν σούπα. Άνθρωπος είμαι και εγώ. Βαρέθηκα όμως να τρώω φακές σούπα κάθε βδομάδα! 

κανελόνια με κιμά από φακές

Δεν ξέρω τι θα γίνει στο δικό σου σπίτι αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις αυτό το πιάτο. Στο δικό μου πάντως την πρώτη φορά που το έφτιαξα είχαμε μια μίνι εξέγερση. Ο Άκης αναρωτήθηκε (έντονα), γιατί τα κανελόνια είχουν κιμά από φακές και όχι από μοσχάρι και τα κορίτσια, γιατί οι φακές ήταν μέσα στα κανελόνια. Εν κατακλείδι, δεν ενθουσιάστηκαν όσο εγώ, όχι πως δεν ήταν νόστιμο το πιάτο, θεωρώ πως δεν τους άρεσε που βγήκαν από τη ρουτίνα του. Ευτυχώς όλα αποκαταστάθηκαν την επόμενη φορά και πλέον είναι ένα πιάτο, που έχει προστεθεί στη λίστα με τα αγαπημένα μας!

κανελόνια με κιμά από φακές

Στο τέλος μπορείς να δεις video με τη διαδικασία βήμα- βήμα, καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Κανελόνια με κιμά από φακές

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.33 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy living Serves: 4-6
Prep Time: 10 λεπτό Cooking Time: 65 λεπτά

Κανελόνια με κιμά από φακές

Ingredients

  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ κρεμμύδι ξερό
  • 3 σκ σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ.γ κανέλα τριμμένη
  • λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
  • ελάχιστο μπαχάρι τριμμένο
  • 270 γρ φακές (ωμές)
  • 100 γρ καρότο
  • 70 γρ κόκκινη πιπεριά
  • 70 γρ πράσινη πιπεριά
  • 50 γρ καλαμπόκι
  • 80 -100 γρ καρύδια
  • 20 γρ κουκουνάρι
  • 350 γρ έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 500 γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 πακέτο κανελόνια

Instructions

1

Μουλιάζεις για λίγες ώρες τις φακές μαζί με λίγες σταγόνες λεμονιού, διαφορετικά περνάς κατευθείαν στο επόμενο βήμα

2

Τοποθετείς το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, δάφνη, κανέλα, γαρύφαλλο ανακατεύεις και σοτάρεις σε δυνατή φωτιά.

3

Βράζεις νερό στο βραστήρα

4

Αφού έχει σοταριστεί το κρεμμύδι προσθέτεις τις φακές και λίγο νερό.

5

Βράζεις για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές

6

Ψιλοκόβεις καρότα και πιπεριές. Αν θες τα προσθέτεις να βράσουν, αλλιώς στο τέλος

7

Όταν είναι έτοιμες οι φακές, χωρίς περιττά υγρά, προσθέτεις καλαμπόκι, τα καρύδια, το κουκουνάρι , την έτοιμη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύεις

8

Ξεκινάς να γεμίζεις τα κανελόνια

9

Όταν θα είσαι περίπου στα μισά, θα προθερμάνεις το φούρνο στους 180 σε αέρα

10

Προσθέτεις τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και λίγο βραστό νερό μέχρι να καλύψεις μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω τα κανελόνια. Αν θες προσθέτεις λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο

11

Σκεπάζεις με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 25 λεπτά αφαιρείς τη λαδόκολλα- αλουμινόχαρτο και συνεχίσεις για 10-20 λεπτά ακόμη

Η διατροφική ανάλυση για τα κανελόνια με κιμά από φακές
κανελόνια με κιμά από φακές θερμίδες διατροφική ανάλυσηκανελόνια με κιμά από φακές θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα κανελόνια με κιμά από φακές βήμα- βήμα
 
κανελόνια με κιμά από φακές
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με κανελόνια, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με φακές, πάτα εδώ
  • Για να δεις την πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας που χρησιμοποίησα, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    paraxeno pirouni
    19/09/2019 at 10:28

    Καλημέρα! Τι τέλειες φακές είναι αυτές? Δεν ξέρω αν θα γέμιζα κανελόνια, μάλλον θα τις έτρωγα σκέτες 🙂 Γι ‘αυτόν τον “κιμά” από φακές πάντως έχω ακούσει και θέλω πολύ να το κάνω κάποια στιγμή, η προσθήκη του καλαμποκιού και των καρυδιών πολύ ενδιαφέρουσα! Επίσης το ότι στο νερό που τις μουλιάζεις ρίχνεις και λίγες σταγόνες λεμονιού, βοηθάει σε κάτι? Ομολογώ πως δεν το έχω ξανακούσει αυτό.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      20/09/2019 at 08:51

      Όντως είναι πολύ νόστιμες και μόνες τους όπως πολύ σωστά παρατήρησες. Το λεμόνι σε συνδυασμό με το μούλιασμα, είναι για το φυτικό οξύ

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.