Κανελόνια με ψάρι και λαχανικά. Φαντάζομαι δε θα το έχεις ξανακούσει. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα όμως αν διαβάσεις όσα έχω να σου πω πριν βιαστείς να το απορρίψεις.
Να ξεκινήσω λέγοντάς σου πως στο σπίτι το λατρεύουμε όλοι αυτό το φαγητό. Είναι πολύ – πολύ γευστικό το αποτέλεσμα και αν εξαιρέσεις το χρόνο που χρειάζεσαι για να γεμίσεις τα κανελόνια, είναι έτοιμο πάρα πολύ γρήγορα.
Αυτή η συνταγή έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα και θα στα απαριθμήσω όλα.
- Για παράδειγμα, αν κάποιος δεν τρώει ψάρι, με αυτή τη συνταγή είναι παραπάνω από πιθανό να το φάει.
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ψάρι θες, φρέσκο, κατεψυγμένο, φιλέτο, τόνο σε κονσέρβα, ακόμη και περισσεύματα από το ψάρι που έβρασες και κανείς δεν ακούμπησε.
- Μπορείς να το καταναλώσεις αυτούσιο ως ελαφρύ βραδινό, μαζί με ρύζι, πατάτες ή κάποιο ζυμαρικό, όχι απαραίτητα δηλαδή σε κανελόνια.
- Μπορείς να το κάνεις σούπερ πικάντικο, να προσθέσεις και άλλα λαχανικά, να αυξομειώσεις την ποσότητα του ψαριού.
- Μπορείς να κάνεις ό,τι θες και πάλι θα έχεις ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Κανελόνια με ψάρι και πολλά λαχανικά Τοποθετείς το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, και σοτάρεις σε δυνατή φωτιά Αφού έχει σοταριστεί το κρεμμύδι προσθέτεις το ψάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια. Σοτάρεις και προσθέτεις 350 γρ χυμό ντομάτας Μαγειρεύεις για 10-15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο βρασμένο νερό. Θέλουμε να είναι σχετικά στεγνό (δες τις φωτογραφίες) Ψιλοκόβεις καρότα και πιπεριές και τα προσθέτεις μαζί με αρακά, ελιές και κάπαρη Δοκιμάσεις και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι αν χρειάζεται Ξεκινάς να γεμίζεις τα κανελόνια. Όταν θα είσαι περίπου στα μισά, θα προθερμάνεις το φούρνο στους 180 σε αέρα Αν περισσέψει γέμιση την βάζεις από πάνω και προσθέτεις τον υπόλοιπο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και λίγο βραστό νερό μέχρι να καλύψεις μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω τα κανελόνια. Αν θες προσθέτεις και ελαιόλαδο. Εγώ το κάνω στο τέλος ώστε να είναι ωμό Σκεπάζεις με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 15 λεπτά αφαιρείς τη λαδόκολλα- αλουμινόχαρτο και συνεχίσεις για 10-20 λεπτά ακόμη Αν το ψάρι σου είανι ήδη μαγειρεμένο δεν χρειάζεται να βράσει 10 λεπτά. Αρκούν 2 -3 λεπτάΚανελόνια με ψάρι και λαχανικά
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για τα κανελόνια με ψάρι και λαχανικά
Η διαδικασία για να φτιάξεις κανελόνια με ψάρι και λαχανικά, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με ζυμαρικά, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με ψάρι, πάτα εδώ
-
Για να δεις πώς φτιάχνω τον δικό μου συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας κάθε Σεπτέμβριο, πάτα εδώ
No Comments