BBQ/ Αβοκάντο/ Κινόα/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Μαυρομάτικα/ Νηστίσιμα/ Ντοματίνια/ Ξερό κρεμμύδι/ Σαλάτες

Σαλάτα Κινόα με μαυρομάτικα και σος από αβοκάντο

μαυρομάτικα με κινόα σαλάτα

Κοιτάξτε τώρα τι κατάφερα. Να συγκεντρώσω σε ένα πιάτο, τις τροφές που ενώ θα ήθελα πολύ να καταναλώνω σε εβδομαδιαία βάση, δεν το κάνω, γιατί δεν είναι οι αγαπημένες μου. Θεωρώ ότι κανένα από αυτά τα υλικά δεν είναι νόστιμο. Τι εννοώ? Τα μακαρόνια για παράδειγμα, ακόμη και σκέτα, μπορείς να τα φας και να σου αρέσουν. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση (τουλάχιστον για μένα), για την κινόα, τα μαυρομάτικα και το αβοκάντο.  

Η κινόα ακόμη και την ξεπλύνεις πολύ καλά πριν και μετά το  μαγείρεμα, εξακολουθεί να είναι πικρή. Τα μαυρομάτικα και από εμφάνιση και από γεύση είναι άστα να πάνε. Το αβοκάντο κ μου μυρίζει και δεν μπορώ να το φάω σκέτο, μου έρχεται αναγούλα

Και όμως, συνδυάζοντας τα, έχουμε ένα τρομερά θρεπτικό, νόστιμο και υγιεινό πιάτο!  

Αλήθεια λέω!!!

Σαλάτα Κινόα με μαυρομάτικα και σος από αβοκάντο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 2-4
Prep Time: 3 λεπτά Cooking Time: 15 λεπτά

Σαλάτα Κινόα με μαυρομάτικα και σος από αβοκάντο

Ingredients

  • 200 γρ κινόα (ωμή)
  • μαυρομάτικα
  • 1 αβοκάντο
  • ντοματίνια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • τσίλι
  • μπόλικο χυμό λεμονιού
  • 4 - 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Instructions

1

Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα (περίπου 15-20 λεπτά). Εγώ χρησιμοποίησα μαυρομάτικα τα οποία είχα αποθηκεύσει στην κατάψυξη. Αν θέλετε κάντε το και εσείς ώστε να γλιτώνετε χρόνο

2

Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά την κινόα. Περίπου 2 λεπτά κάτω από τρεχούμενο νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμη, ξεπλένουμε και τοποθετούμε στην κατσαρόλα που έβρασε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα μαυρομάτικα

3

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αβοκάντο με αλάτι, λεμόνι και ελαιόλαδο. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ

4

Προσθέτουμε τη σος από αβοκάντο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά

5

Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το προσθέτουμε

6

Κόβουμε τα τοματίνια και τα προσθέτουμε

7

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και προσθέτουμε

8

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι, λεμόνι, τσίλι ή ό,τι άλλο μας αρέσει

9

Ιδανικά αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο

μαυρομάτικα με κινόα σαλάτα 2

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

15 − ten =