Αλμυρά Σνακ/ Αυγά/ Κολοκυθάκια/ Ορεκτικά/ Φέτα

Κολοκυθοκεφτέδες σε αλμυρές βάφλες

Κολοκυθοκεφτέδες σε αλμυρές βάφλες. Αν αναρωτιέσαι τι είναι πάλι αυτό, θα σου εξηγήσω αμέσως. Η βαφλιέρα έχει γίνει από τα αγαπημένα μου gadget της κουζίνας. Έχω κάνει άπειρες δοκιμές, τις οποίες υπόσχομαι να σου παρουσιάσω σιγά – σιγά.  Τα κορίτσια τρελαίνονται κάθε φορά που βλέπουν βάφλες, ειδικά η Σοφία που της στέλνω ως κολατσιό στο σχολείο τόσο αλμυρές, όσο και γλυκιές. Τρελαίνονται κάθε φορά, με εξαίρεση τις σημερινές. Και λογικό, κοίτα τες, δεν είναι και ό,τι ωραιότερο έχεις δει.

Την πρώτη φορά που τις έφτιαξα η Σοφία ξύνισε τα μούτρα της. Την προέτρεψα απλά να δοκιμάσει και αν δεν της άρεσε τελικά, δε θα υπήρχε πρόβλημα. Αυτό ήταν, της άρεσαν τόσο πολύ, που πλέον φτιάχνω παραπάνω και τις βάζω στην κατάψυξη, ώστε να της στέλνω και στο σχολείο.  Αυτό που ξεκίνησα να σου λέω στην αρχή και δεν το ολοκλήρωσα, είναι πως προτιμώ τη βαφλιέρα επειδή γίνονται όλα πάρα πολύ γρήγορα, χωρίς κόπο και χωρίς τις μυρωδιές του φούρνου. Μου έχει λύσει πραγματικά τα χέρια. Απλά ανακατεύω τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνω να ψηθούν. Τόσο εύκολα και γρήγορα!  

κολοκυθοκεφτεδες
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Κολοκυθοκεφτέδες σε αλμυρές βάφλες

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 6
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 10 λεπτά

Κολοκυθοκεφτέδες σε αλμυρές βάφλες. Πρωτότυπες και γευστικές βάφλες για όλες τις ώρες!

Ingredients

  • 2 αυγά
  • 300 γρ κολοκυθάκια
  • 25 γρ μάραθο ή άνηθο (φρέσκο)]
  • 100 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 200 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα 130 κίτρινο για ζυμωτό ψωμί και 70 γρ Ζέας)
  • 2 σκ σκόρδο
  • 30 γρ ελαιόλαδο + 1 κ.σ
  • 150 γρ νερό
  • 1 κ.γ αλάτι

Instructions

1

Πλένεις τα κολοκυθάκια και τα τρίβεις από τη λεπτή μεριά του τρίφτη

2

Πλένεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβεις

3

Καθαρίζεις τις 2 σκελίδες σκόρδο και τις περνάς από την πρέσα

4

Τοποθετείς μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλια και σοτάρεις για 3-4 λεπτά τα λαχανικά

5

Ψιλοκόβεις τον μάραθο

6

Προθερμαίνεις τη βαφλιέρα

7

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς καλά 2 αυγά, σα να θέλεις να κάνεις ομελέτα

8

Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα 30 γρ ελαιόλαδο

9

Ανακατεύεις. Αν θες να προσθέσεις φέτα θα το κάνεις τώρα. Εγώ τις δικές μου τις έκανα χωρίς φέτα γιατί δεν τρώω γαλακτοκομικά.

10

Τοποθετείς το μείγμα στις θήκες της βαφλιέρας και ψήνεις για 10 λεπτά

Η διατροφική ανάλυση για τις βάφλες κολοκυθοκεφτέδες
Η διαδικασία για να φτιάξεις τις βάφλες κολοκυθοκεφτέδες, βήμα- βήμα

 

 

κολοκυθοκεφτέδες-φουρνου-βαφλιέρα
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με αλμυρές βάφλες, πάτα εδώ 
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με κολοκυθάκια, πάτα εδώ 
  • Για να δεις συνταγές με γλυκές βάφλες, πάτα εδώ 

 

Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Δανάη Γ.
    06/08/2019 at 17:04

    Πόσο πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή. Ένα πιάτο πραγματικά για να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Εγώ παίρνω αρκετές ιδέες για γευστικές λύσεις από το https://www.maggicooking.gr/sintages.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      07/08/2019 at 16:26

      Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου αρέσει. Δεν χρησιμοποιώ τα προιοντα της συγκεκριμένης εταιρίας, αποφευγω όλα τα τυποποιημένα/επεξεργασμένα.

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου