Κορμός με ρυζογκοφρέτες, ταχίνι, μέλι και κακάο. Τι να πω γι’ αυτό το θεϊκό γλυκό. Είμαι τόσο μα τόσο περήφανη για την έμπνευση που είχα να χρησιμοποιήσω τα συγκεκριμένα, πρωτότυπα υλικά, τα οποία δεν είναι άλλα, από ρυζογκροφρέτες, ταχίνι, μέλι και κακάο. Ούτε βούτυρο, ούτε ζάχαρη, ούτε φοινικέλαιο, τίποτα από αυτά, παρά μόνο αγνά, Ελληνικά υλικά που προσφέρουν την απόλυτη θρέψη. Εύχομαι να συμμερίζεσαι τη χαρά μου και να ανυπομονείς να δεις τη συνταγή!
Για τον θρεπτικό αυτό κορμό θα χρησιμοποιήσεις ταχίνι, μέλι και κακάο αντί για βούτυρο και ζάχαρη. Σε παρακαλώ, μη μου πεις να χρησιμοποιήσεις έτοιμο ταχίνι με κακάο. Το έτοιμο έχει ζάχαρη και φοινικέλαιο. Λοιπόν, συνεχίζω. Όταν θα προσθέσεις στο ταχίνι το μέλι, θα σφίξει και θα αποκτήσει την υφή που πρέπει, ώστε να συγκρατεί τις ρυζογκοφρέτες. Ρυζογκοφρέτες χρησιμοποίησα επτάσπορες, οι οποίες φτιάχνονται από καστανό ρύζι, ηλιόσπορο, λιναρόσπορο, chia, κεχρί, φαγόπυρο, κινόα και αλάτι Μεσολογγίου. Μη διαβάζεις όλα αυτά τα υλικά και ψαρώνεις. Σε διαβεβαιώ πως είναι πεντανόστιμες και κατ’ εμέ, πολύ πιο νόστιμες από τις απλές. Αν δε τις συμπαθείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πτι μπερ που σου είχα δείξει εδώ, ή ό,τι άλλο θες. Από πάνω μπορείς να προσθέσεις είτε έτοιμη κουβερτούρα, είτε να φτιάξεις τη δική σου στη στιγμή. Κυριολεκτικά στη στιγμή, αφού δε θα σου πάρει παραπάνω από ένα λεπτό.
Τι υφή έχει ο κορμός; Δεν έχουν μαλακώσει οι ρυζογκοφρέτες;
Σου λέω με απόλυτη βεβαιότητα πως οι ρυζογκοφρέτες παραμένουν το ίδιο τραγανές ακόμη και μετά από 3 μέρες, τόσο είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχει επιβιώσει ο κορμός στο σπίτι μας! Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όταν προσθέσεις μέλι στο ταχίνι, σφίγγει. Αν χρησιμοποιήσεις κάτι άλλο δεν μπορώ να σου εγγυηθώ πως θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.
Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στον κορμό;
- Αν σε ενοχλεί το ταχίνι σου λέω πως δεν το καταλαβαίνεις σε καμία περίπτωση.
- Αν δε θες να χρησιμοποιήσεις ρυζογκοφρέτες, μπορείς να βάλεις μπισκότα του εμπορίου ή κάποια από αυτά που σου έχω παρουσιάσει κατά καιρούς.
- Αντί για μέλι μπορείς να βάλεις σιρόπι αγαύης σε ίδια ποσότητα ώστε να είναι vegan.
- Αν θες να τον κάνεις ακόμη πιο κολασμένο, μπορείς να βάλεις τη διπλάσια ποσότητα κουβερτούρας και να βάλεις τη μισή στο μείγμα με τις ρυζογκοφρέτες και την υπόλοιπη από πάνω!
- Με καλαμπογκογκοφρέτες που το έχω δοκιμάσει δε μου άρεσε τόσο.
Κορμός λοιπόν νηστίσιμος, vegan(*), χωρίς ζάχαρη, πανεύκολος, θρεπτικός και υπέρτατα γευστικός!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Κορμός με ρυζογκοφρέτες, ταχίνι, μέλι και κακάο. Πανεύκολος και θρεπτικός! Σ'ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς το ταχίνι, το μέλι, το κακάο, την κανέλα και ανακατεύεις με ένα πιρούνι ώστε να ενωθούν. Το μείγμα θα σφίξει Σπας τις ρυζογκοφρέτες και τις προσθέτεις στο μπολ. Ανακατεύεις να ενσωματωθούν Βάζεις λαδόκολλα σε μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζεις το μείγμα. Το πατάς καλά με το πιρούνι ώστε να γίνει επίπεδο Αν χρησιμοποιήσεις έτοιμη κουβερτούρα, θα την λιώσεις σε μπεν μαρί και θα την απλώσεις πάνω από τον κορμό. Αν θες να φτιάξεις τη δική σου κουβερτούρα, θα βάλεις τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, θα ανάψεις το μάτι αν είναι χειμώνας και το λάδι καρύδας δεν είναι σε υγρή μορφή και θα ανακατέψεις μέχρι να ενωθούν. Έπειτα θα το απλώσεις από πάνω. Τυλίγεις τη λαδόκολλα και αφήνεις στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες πριν το σερβίρειςΚορμός με ταχίνι, μέλι και κακάο
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για τον κορμό με ταχίνι και μέλι
Η διαδικασία για να φτιάξεις τον κορμό, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στις φωτογραφίες για πλήρες μέγεθος)
- Για να δεις και άλλες συνταγές για κορμό, πάτα εδώ
-
Αν θες να συνοδεύσεις τον κορμό με παγωτό χωρίς ζάχαρη, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Siati έφτιαξε τον κορμό και είπε “Is just amazing!! Your ideas are great! Keep on what you doing girl
xx”
- Η Δέσποινα έφτιαξε τον κορμό και είπε “Μεγαλη ζημιά! Άσε, κρατιέμαι με νύχια και με δοντια να μη το τσακίσω ολοοοο!”
- Η Άντζελα έφτιαξε τον κορμό και είπε “Σου στέλνω φωτό αυτό που απέμεινε, ήταν τόσο ωραίο που το εξαφανίσαμε! Δεν έφτιαξα την κουβερτούρα ελλείψει υλικών μεσα στο σ/κ, αλλά ήταν εξαίσιο και χωρίς. Σε ευχαριστώ για την τόσο απλή και γευστική ιδέα! Κάνεις εξαιρετική δουλειά με το μπλογκ σου, keep it up, σε ευχαριστούμε!“
- Από τη nutritiontalks
- Η Χριστίνα έφτιαξε τον κορμό και είπε “Έφτιαξα τον κορμό με το ταχίνι και τις ρυζογκοφρετες και είναι υπέροχος!!! Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή
“
- Η Σόφη έφτιαξε τον κορμό και είπε “Έφτιαξα τον κορμό με ρυζογκοφρέτες, ταχίνι και μέλι….είναι σαν χαλβάς με σοκολάτα…τέλειοοοο!!!Μπράβο σας”
- Η Ζωή έφτιαξε τον κορμό και είπε “Μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας! Όπως και να το λένε ξετρελάθηκε η 2 ετών κόρη μου και ο άντρας μου…ευχαριστούμε!”
8 Σχόλια
Lina
18/06/2019 at 22:29Πολύ καλή ιδέα. Είναι σαν να τρώω ρυζογκοφρετες με πολύ πολύ και υγιεινή σοκολάτα. Πάντα σκεφτόμουνα τι καλά που θα τανε να είχανε οι ρυζογκοφρετες περισσότερη επικάλυψη σοκολάτας. Καλά το ότι όλο αυτό τα πανευκολο γλυκό είναι και υγιεινό, ούτε στα όνειρα μου… Και δε χαλάει κιολας, αντέχει στο ψυγείο σαν να το κάνα σημερα. Ελπιζω να στείλω και φωτό κάποια στιγμή.
Miss Healthy Living
19/06/2019 at 23:09Δε φαντάζεσαι πόσο με χαροποιούν τα μηνύματά σου! Χάρηκα πολύ που σου άρεσε!Θα χαρώ πολυ να λάβω και φωτογραφία σου!
Κορίνα
01/07/2019 at 10:40Τέλειος ο κορμός! Το απογευματινό μου γλύκισμα! Εύκολο, τόσο γλυκό όσο χρειάζομαι και υγιεινό! Ανυπομονώ να το ξαναφτιάξω! Σ’ευχαριστώ για τις ωραίες συνταγές!
Miss Healthy Living
01/07/2019 at 23:04Υπέροχα νέα, ευχαριστώ πολύ που με ενημέρωσες!
vicky
28/07/2019 at 12:49εψαχνα καιρο γλυκα υγιεινα χωρις ζαχαρη! φαινονται ολα τοσο νοστιμα! θα δοκιμασω σιγουρα τον κορμο και θα στειλω φωτογραφιες! μπορουμε και φυστικοβουτυρο αντι ταχινι ή μηπως δεν θα σφιξει το μιγμαv?
Miss Healthy Living
28/07/2019 at 15:19Ευχαριστώ πολυ! κάνε λίστα με σειρά προτεραιότηατς. Σίγουρα να κάνεις τη πραλίνα φουντουκιού, μαλακά μπισκότα, πτι μπερ, muffin, μπάρες…. λοιπόν, όσο για το φυστικοβουτυρο, γευστικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. επειδή όμως δεν ξέρω τι φυστικοβούτυρο έχεις, αν είανι δηλαδή 100% φυστίκι, δεν μπορώ να οσυ πω με σιγουριά ότι θα σφίξει. Το ταχίνι έχει αυτή την ιδιότητα. Αν θες πάντως μπορείς να το δοκιμάσεις
Νατάσα
10/09/2019 at 19:41Υπέροχο ! Σήμερα συνειδητοποίησα πως έχουμε το ίδιο γούστο, τα ίδια υλικά στην κουζίνα μας και την ίδια όρεξη για νοστιμιά!
Η διαφορά είναι πως εσύ έχεις και την έμπνευση που λείπει από εμένα! Οπότε χαίρομαι τοοοοοοσο πολύ που υπάρχει αυτό το blog!!!
Miss Healthy Living
10/09/2019 at 21:49Σ ‘ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου, καλώς ήρθες στην παρέα μας