Κοτόπουλο/ Κυριακάτικο Τραπέζι/ Ρύζι

Κοτόπουλο με μουστάρδα και ρύζι στο φούρνο

λεμονάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο

Κοτόπουλο με μουστάρδα και ρύζι στο φούρνο, ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, μαμαδίστικο φαγητό. Η νοστιμιά του είναι απερίγραπτη, αυτό φαντάζομαι δεν χρειάζεται να το πω. Το θετικό είναι ότι γίνεται πολύ εύκολα, δεν χρειάζεται δηλαδή να είμαστε πάνω από μια κατσαρόλα! Θα σας προτρέψω να αφαιρέσετε την πέτσα καθώς και κάθε ορατό λίπος πριν ψηθεί, ώστε το φαγητό μας να είναι χαμηλό σε λιπαρά χωρίς να υστερεί στο παραμικρό σε γεύση. Γενικά, είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε κοτόπουλο σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3, Β6, κάλιο, σελήνιο, λυσίνη και φυσικά πρωτεΐνη. Αν έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευόμαστε βιολογικό, ακόμη καλύτερα.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Κοτόπουλο με μουστάρδα και ρύζι στο φούρνο (γάστρα)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 6
Prep Time: 10 min Cooking Time: 60 min

Υπέροχο, πεντανόστιμο, μαμαδίστικο φαγητό

Ingredients

  • 1 κοτόπουλο καθαρισμένο από την πέτσα, κομμένο σε μερίδες
  • 2 γενναιόδωρες κ.σ μουστάρδα απλή
  • 1 κ.γ μουστάρδα ντιζόν
  • 3 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (βιολογικό και ακέρωτο κατά προτίμηση)
  • αλάτι, πιπέρι, κάρυ
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • ρύζι
  • νερό (βραστό)

Instructions

1

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από ορατά λίπη και του βάζουμε μπόλικο ξύδι

2

Σ' ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι, το ξύσμα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και το φρέσκο θυμάρι

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 c

4

Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Το τοποθετούμε στο ταψί ή σε γάστρα

5

Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα που φτιάξαμε, απλώνουμε να πάει παντού και ψήνουμε (χωρίς το καπάκι αν χρησιμοποιήσετε γάστρα) για 30-35 λεπτά

6

Γυρίζουμε το κοτόπουλο και συνεχίσουμε για 10-15 λεπτά

7

Βράζουμε νερό στο βραστήρα σύμφωνα με την αναλογία νερό/ρύζι που αναγράφεται στη συσκευασία

8

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, αλάτι, κλείνουμε με το καπάκι τη γάστρα ή σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να γίνει το ρύζι και να «πιει» το νερό, περίπου 20 λεπτά δηλαδή

Η διαδικασία βήμα- βήμα

λεμονάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο και ρύζι

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

sixteen + sixteen =