Κουλουράκια/ Νηστίσιμα/ Πάσχα/ Σνακ

Κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι

Κουλουράκια πορτοκαλιού με με βρώμη, μέλι και σουσάμι

Άλλη μια κλασική, Πασχαλινή συνταγή σας έχω σήμερα. Σουσαμένια, τραγανά και αρωματικά κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη και μέλι. Αυτά τα κουλουράκια μαζί με τα ουζοκούλουρα, ήταν τα αγαπημένα μου όταν ήμουν μικρή. Και μιας και το ανέφερα να σημειώσω στην to do λίστα μου, να φτιάξω ουζοκούλουρα. Αυτά τα κουλουράκια που λέτε τα φτιάχνω όλο τον χρόνο, όχι μόνο το Πάσχα, μιας και αρέσουν πολύ στις μικρές μου. Κρατήστε λοιπόν αυτή της συνταγή και δοκιμάστε τη μετά τις γιορτές αν δεν προλάβετε αυτή την περίοδο.

Κουλουράκια πορτοκαλιού με με βρώμη, μέλι και σουσάμι 5

Κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη μέλι και σουσάμι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,25 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 16
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 25 λεπτά

Κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη μέλι και σουσάμι

Ingredients

  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 150 γρ μέλι
  • 130 γρ χυμό από πορτοκάλι
  • 4 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 4 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • ½ κ.γ φυσική βανίλια
  • ξύσμα πορτοκαλιού κατά βούληση (βιολογικά και ακέρωτα κατά προτίμηση)
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 300 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
  • 200 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
  • σουσάμι για πασπάλισμα (χρησιμοποίησα αναποφλοίωτο)

Instructions

1

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη και το baking. Ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά. Θα σας φανεί αρκετά μαλακό το μείγμα, μην προσθέσετε άλλο αλεύρι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί και σε 10 λεπτά θα έχει σφίξει. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια κατά βούληση

2

Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε το σουσάμι. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο τοποθετούμε λίγο νερό

3

Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 σε αέρα

4

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια των 60 γρ. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια, τα πατικώνουμε και τους κάνουμε μια τρύπα στη μέση με το δάχτυλο μας. Τοποθετούμε το κάθε μπαλάκι πρώτα στο πιάτο με το νερό, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, το ρολάρουμε και μετά το βουτάμε στο πιάτο με το σουσάμι και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα

5

Ψήνουμε στους 180 σε αέρα, για 20- 24 λεπτά ανάλογα το πόσο τραγανά τα θέλουμε. Όταν τα βγάλουμε θα είναι λίγο μαλακά, μόλις κρυώσουν θα σκληρύνουν.

Notes

Μπορείτε να διατηρήσετε τα κουλουράκια στην κατάψυξη και όταν θέλετε να τα καταναλώσετε θα τα αφήσετε για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Η διατροφική ανάλυση για τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι

νηστίσιμα-κουλουράκια-πορτοκαλιού-με-βρώμη-μέλι-κ-σουσάμι-διατροφική-αξία

 

Τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι έτοιμα να μπουν στο φούρνο

Κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι 3

 

Για να δείτε και άλλες Πασχαλινές συνταγές, πατήστε εδώ

Κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι 4
Για να δείτε και άλλες συνταγές με κουλουράκια, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Σίσση έφτιαξε τα κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι και είπε « Τα έφτιαξα και είναι τέλεια«

νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι

  • Η Γεωργία έφτιαξε τα κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι και είπε «Έτοιμα τα κουλουράκια πορτοκαλιού. Με έχουν συνεπάρει οι μυρωδιές.Ανυπομονώ να τα δοκιμάσω

κοθλουράκια-με-πορτοκάλι-κ-σουσάμι-χςρίς-ζάχαρη

  • Η Βέρα έφτιαξε τα κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι και είπε «Μικρά χεράκια πλαθουν κουλουράκια πορτοκαλιού. Έτοιμα για φάγωμα. Τελείωσαν ήδη! με το ζόρι «έσωσα» μερικά για το πρωινό μας σήμερα
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

fourteen − eight =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.