Κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι θα φτιάξουμε σήμερα. Άλλη μια κλασική, Πασχαλινή συνταγή που θα τροποποιήσουμε, ώστε να έχουμε την πιο υγιεινή εκδοχή της. Αυτά τα κουλουράκια μαζί με τα ουζοκούλουρα, ήταν τα αγαπημένα μου όταν ήμουν μικρή. Και μιας και το ανέφερα να σημειώσω στην to do λίστα μου, να φτιάξω ουζοκούλουρα. Αυτά τα κουλουράκια που λέτε τα φτιάχνω όλο τον χρόνο, όχι μόνο το Πάσχα, μιας και αρέσουν πολύ στις μικρές μου. Κρατήστε λοιπόν αυτή τη συνταγή και δοκιμάστε τη μετά τις γιορτές αν δεν προλάβετε αυτή την περίοδο.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη μέλι και σουσάμι
Κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη μέλι και σουσάμι
Ingredients
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 150 γρ μέλι
- 130 γρ χυμό από πορτοκάλι
- 4 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 4 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- ½ κ.γ φυσική βανίλια
- ξύσμα πορτοκαλιού κατά βούληση (βιολογικά και ακέρωτα κατά προτίμηση)
- 1 φακελάκι baking powder
- 300 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα δίκοκκο) (ιδανικά κοσκινισμένο)
- 200 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ) (ιδανικά κοσκινισμένο)
- σουσάμι για πασπάλισμα (χρησιμοποίησα αναποφλοίωτο)
Instructions
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη και το baking. Ζυμώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά. Θα σας φανεί αρκετά μαλακό το μείγμα, μην προσθέσετε άλλο αλεύρι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί και σε 10 λεπτά θα έχει σφίξει. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια κατά βούληση
Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε το σουσάμι. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο τοποθετούμε λίγο νερό
Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 σε αέρα
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια των 60 γρ. Τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια, τα πατικώνουμε και τους κάνουμε μια τρύπα στη μέση με το δάχτυλο μας. Τοποθετούμε το κάθε μπαλάκι πρώτα στο πιάτο με το νερό, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, το ρολάρουμε και μετά το βουτάμε στο πιάτο με το σουσάμι και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα
Ψήνουμε στους 180 σε αέρα στο κάτω μέρος του φούρνου για 20- 24 λεπτά, ανάλογα το πόσο τραγανά τα θέλουμε. Όταν τα βγάλουμε θα είναι λίγο μαλακά, μόλις κρυώσουν θα σκληρύνουν.
Notes
Μπορείτε να διατηρήσετε τα κουλουράκια στην κατάψυξη και όταν θέλετε να τα καταναλώσετε θα τα αφήσετε για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Η διατροφική ανάλυση για τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
- Για να δείτε και άλλες Πασχαλινές συνταγές, πατήστε εδώ
- Για να δείτε και άλλες συνταγές με κουλουράκια χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
-
Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Σίσση έφτιαξε τα κουλουράκια και είπε “ Τα έφτιαξα και είναι τέλεια“
- Η Γεωργία έφτιαξε τα κουλουράκια με βρώμη, μέλι και σουσάμι και είπε “Έτοιμα τα κουλουράκια πορτοκαλιού. Με έχουν συνεπάρει οι μυρωδιές.Ανυπομονώ να τα δοκιμάσω.
- Η Βέρα έφτιαξε τα κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη, μέλι και σουσάμι και είπε “Μικρά χεράκια πλαθουν κουλουράκια πορτοκαλιού. Έτοιμα για φάγωμα. Τελείωσαν ήδη! με το ζόρι “έσωσα” μερικά για το πρωινό μας σήμερα
- Η Έυη έφτιαξε τα κουλουράκια και είπε “Φοβερή συνταγή”
- Η Λίτσα έφτιαξε τα κουλουράκια και είπε “Οι συνταγές σου μας έχουν ξετρελάνει οικογενειακώς”
- Η Αντιγόνη έφτιαξε τα κουλουράκια και είπε “Τα κουλουράκια πορτοκαλιού με μέλι και βρώμη. Λόγω έλλειψης χρόνου έβαλα τη βρώμη σε νιφάδες και το σουσάμι μέσα στη ζύμη. Είναι πολύ νόστιμα.”
- Η Βερόνικα έφτιαξε τα κουλουράκια πορτοκαλιού και είπε “Έφτιαξα τα μπισκότα με πορτοκάλι και βρώμη. Η ζύμη δεν μου έγινε μαλακή όπως έγραφες. Ήταν σφιχτή και τριφτή αλλά είναι πολύ νόστιμα! Ίσως να φταίει που το αλεύρι ζέας ήταν και ολικής”. Απάντηση: Το αλεύρι ολικής πάντα χρειάζεται λίγο νερό παραπάνω
- Η Χριστίνα είπε “Βγήκαν πολύ νόστιμα και πορτοκαλένια. Τα φοβόμουν γιατί έβαλα αλεύρι ολικής..ήταν σφιχτή η ζύμη μάλλον για αυτό το λόγο και τα εψησα 15′ όμως παρόλο που ήταν 30γρ δεν εγιναν τραγανά παρέμειναν μαλακά μέσα…Βγήκαν 30 και σκέψου πως τα μισά έχουν φύγει ήδη, οπότε ήταν επιτυχημένα όπως περίμενα ❤️❤️❤️❤️“
- Η Γιώτα είπε “Απλά τέλεια!!!! Έγιναν κ τα δικά μου αγαπημένα!”
-
Η Μαριάννα είπε “Κανείς δεν κατάλαβε πως δεν έχουν ζάχαρη. Έγιναν ανάρπαστα!!”
- Η Πελαγία έφτιαξε τα κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι και είπε “Έμειναν 3 για τον πρωινό καφέ!!! Άρα μάλλον τους άρεσαν!!”
- Η Αναστασία έφτιαξε τα κουλουράκια πορτοκαλιού με σουσάμι και είπε “Κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη. Δεν έχω λόγια
. Έβαλα το σουσάμι μέσα στη ζύμη για να μην το σκορπάνε όταν τα τρώνε
“
- Η Μαρία είπε “Έφτιαξα τα κουλουράκια με την βρώμη…έκανα κ παραλλαγή σε παξιμαδακι…απλά τέλεια!!!”
- Η Μαρίνα είπε “Έκανα τα κουλουράκια πορτοκαλιου με βρώμη κ είναι τέλεια! Συνταγή εύκολη, γρήγορη κ υπέροχη! Πεντανόστιμα. Έκανα τα μισά με Μαστίχα Χίου. Τα λάτρεψα κ θα τα δοκιμάσω κ με σοκολάτα.”
- Η Δώρα είπε “Σε θαυμάζω για το πόσο ωραίες, προσεγμένες και απίστευτα γευστικές προτάσεις έχεις!!!”
- Η Αγγελική είπε “Υπέροχαααα. Πολύ νόστιμα…μοσχομύρισε όλο το σπίτι….”
- Η Ελεάννα είπε “Βγήκαν γευστικά“
- Η Έφη είπε “Είναι πραγματικά πολύ νόστιμα”
- Η Βιβή είπε “Πολύ νόστιμα και το κυριότερο υγιεινά!”
- Η Τζένη είπε “Είναι υπέροχα, τρώμε χωρίς τύψεις“
- Η Λίλιαν είπε “Μοσχοβολάει το σπίτι!!! Κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη..να είσαι καλά
“
- Η Ειρήνη είπε “Απλά θεϊκά. Δεν έχω ξαναφτιάξει πιο εύκολη συνταγή. Εγώ πρόσθεσα σταγόνες κουβερτούρας. Σευχαριστούμε πολύ για τις συνταγές σου..”
- Από τη Γεωργία
- Η Άννα είπε “Έγιναν τέλεια. Ευχαριστώ“
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
No Comments