Αλμυρά Σνακ/ Κάν΄το μόνη σου/ Κουλούρια/ Νηστίσιμα/ Πρωϊνό/ Σνακ/ Ψωμί

Κουλούρι Θεσσαλονίκης με αλεύρι Ζέας

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας

Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και οι μανούλες, ανάμεσα σε άλλα, έχουμε να μεριμνήσουμε και για τα σνακ των παιδιών μας – σπιτικά και υγιεινά κατά προτίμηση. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης κάποτε ήταν εξαιρετική λύση. Δυστυχώς στις μέρες μας, μέχρι και αυτό, δεν είναι πλέον μια υγιεινή και ασφαλής επιλογή. Το αλεύρι είναι δυσεύρετο και έχει αντικατασταθεί από την ελαστική μάζα αρτοποιοίας, το ελαιόλαδο έχει γίνει στην καλύτερη περίπτωση φοινικέλαιο, η ζάχαρη κυριαρχεί και δεν ξέρεις αν τρως κουλούρι ή bagel…όλα στο βωμού του κέρδους

Σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας, σπιτικά και υγιεινά, γρήγορα και εύκολα και κυρίως με την πρώτη ύλη που εσείς θα έχετε επιλέξει.

Θα τα διατηρήσετε στην κατάψυξη και με αυτόν τον τρόπο θα έχετε φρεσκότατα κουλούρια Θεσσαλονίκης όποτε τα χρειάζεστε!

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 13

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα ώστε να φτιάξετε κουλούρια Θεσσαλονίκης

Κουλούρι Θεσσαλονίκης με αλεύρι Ζέας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 11
Prep Time: 20 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά

Κουλούρι Θεσσαλονίκης με αλεύρι Ζέας

Ingredients

  • 500 γρ αλεύρι Ζέας
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 8 γρ μαγιά
  • 2 κ.σ μέλι
  • 8 γρ αλάτι - (1 κ.γ) (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 200-220 γρ ζεστό νερό περίπου στους 35 βαθμούς
  • Για το πασπάλισμα
  • 3 κ.σ πετιμέζι ή μέλι
  • νερό
  • σουσάμι (χρησιμοποίησα αναποφλοίωτο)

Instructions

1

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε την μαγιά, το μέλι και λίγο ζεστό νερό - περίπου 50 γρ. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2

Μετά από λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι

3

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη, σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει

4

Χωρίζουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε ισοβαρή μπαλάκια. Εγώ τα ήθελα σχετικά μικρά, οπότε έφτιαξα 11 μπαλάκια των 80 γρ. Επειδή θα κολλήσουν ελαφρώς, στρώστε μια λαδόκολλα εκεί που θα τα ακουμπάτε

5

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε σουσάμι και σε άλλο νερό με πετιμέζι ή μέλι ή ζάχαρη. Εσείς χρησιμοποιήστε ότι έχετε.

6

Και τώρα ξεκινάμε το πλάσιμο. Εγώ είχα τη Σοφία για βοηθό. Φτιάξτε το και εσείς με τα παιδιά σας αν θέλετε, θα ευχαριστηθούν πολύ τη διαδικασία

7

Προσέχουμε ώστε να έχουν όλα τα μπαστουνάκια το ίδιο μήκος

8

Τα ενώνουμε και με εξαιρετικά γρήγορες κινήσεις τα βουτάμε πρώτα στο πετιμεζόνερο και μετά στο σουσάμι και από τις 2 μεριές. Στο νερό πρέπει κυριολεκτικά να το βγάλετε αμέσως- ούτε ένα δευτερόλεπτο ώστε να μη μαλακώσει και διαλυθεί. Τοποθετούμε στη λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το πατάμε ώστε να έχει πιο πλακουτσωτό σχήμα. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τα επόμενα. Προσοχή. Τα χέρια μας πρέπει να είναι τελείως στεγνά αλλιώς θα μαλακώσει η ζύμη και δεν το θέλουμε

9

Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 20 λεπτά. Αφού έχουν κρυώσει τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα διατηρούμε στην κατάψυξη. Όταν τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν και είναι σα να έχουν μόλις ψηθεί! Έξω παραμένουν το ίδιο φρέσκα για 2 μέρες τουλάχιστον

Η διατροφική ανάλυση για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης με αλεύρι Ζέας

κουλούρι-Θεσσαλονίκης-διατροφική-αξία

Η διαδικασία βήμα- βήμα για να φτιάξετε σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης
κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 13

Αν θέλετε να δείτε και το πολύσπορο κουλούρι Θεσσαλονίκης με βρώμη, πατήστε εδώ

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Βέρα έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Μολις ξεφουρνίστηκε η πρώτη λαμαρίνα και μάλλον θα φτιάξω άλλη μια δόση γιατί δεν θα φτάσουν ούτε μέχρι το βράδυ!! Έγιναν φανταστικά!!»

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 14

  • Η Μαρία-Ελευθερία έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Σήμερα έκανα και τα κουλούρια Θεσσαλονίκης. Εντάξει, απίστευτα!!!!!!!!!!! Έβαλα από πάνω ηλιόσπορο και σουσάμι!!!! Δεν έχουν καμία διαφορά από το φούρνο!!!!!!! Είστε καταπληκτική θα κάνω όλες σας τις συνταγές δεν γίνεται 2 στις 2 και να βγήκαν τέλειες!!!! Χρυσοχέρα πραγματικά!!!!!!!!!«

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 15

  • Η Κατερίνα έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Έκανα τα κουλούρια Θεσσαλονίκης. Βέβαια τα έκανα με αλεύρι ολικής και χωρίς σουσάμι αλλα μας άρεσαν πολύ! Την επόμενη θα τα κάνω κανονικά με σουσάμι και πιστεύω θα είναι τέλεια! Ευχαριστούμεεε«

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 16

  • H Στέλλα έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Τα παιδιά μου χάρηκαν που θα έχουν τα αγαπημένα τους κουλούρια και στο εξωτερικό , χάρη σε εσένα . Σε ευχαριστώ πολύ Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές«

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 17

  • Η Εύα έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Εγώ έβαλα αλεύρι ντίνκελ και ολικής και στο νερό έβαλα στέβια για να μη βάλω πετιμέζι ή μέλι.«

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 19

  • Η Μίκα έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Εγώ τα έκανα γεμιστά με Φιλαδέλφεια..!! Τέλεια συνταγή!!»

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 19

  • Η Μαρία έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Homemade κουλούρια Θεσσαλονίκης. Κυριακάτικο παρεϊστικο brunch. Μας άρεσαν πάρα πολύ, θα τα ξαναφτιάξω «

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 20

  • Ο Άρης έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Έφτιαξα επιτέλους τα κουλούρια Θεσσαλονίκης. Είναι αρκετά νόστιμα αν σκεφτείς με πόσο υγιεινά υλικά είναι φτιαγμένα. ( Για να είμαι ειλικρινής ο λόγος που δεν είμαι ενθουσιασμένος είναι πως πρόσφατα έφτιαξα και εκείνα του Άκη στα οποία για να καταλάβεις μέχρι και λιωμένο βούτυρο ειχε από επάνω για έξτρα γεύση και γυαλάδα. Οπότε η σύγκριση είναι άδικη αλλά και αναπόφευκτη😉)

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 21

Και τρία στο σακουλάκι για να δοκιμαστούν αφού διατηρηθούν στην κατάψυξη.

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 22

  • H Εύα- Μαρία έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Έγιναν νοστιμότατα!!!!! Η συνταγή μπήκε στο αρχείο μου! Ευχαριστώ!!!«

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 23

  • Η Μαρία -Ελευθερία ξαναέφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Τα μερεντο κουλούρια ετοιμάστηκαν. Με σπιτική μερέντα, σουσάμι και ηλιόσπορο και προπαντώς για τον πριγκίππα μου το γράμμα Φ όπως μου το ζήτησε!!!! Υπέρ τέλεια!!! Ζοριστηκα λίγο να ανοίξω τη ζύμη και να βάλω τη μερέντα αλλά όλα οκ….«

κουλούρια θεσσαλονίκης με αλέυρι Ζέας 24

  • Η Εύη έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Σήμερα έφτιαξα τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και πέτυχαν. Συγχαρητήρια για τις συνταγές σας, θα δοκιμασω περισσότερες…και εύχομαι να είναι τέλειες όλες!!«

Συγχαρητήρια για τις συνταγες σας θα δοκιμασω περισσότερες...και ευχομαι να ειναι τελειες ολες

  • Η Ελένη έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές σας! Τ κουλούρια Θεσσαλονίκης από αλεύρι ζέας! Τα ξαναέφτιαξα στη μπουμπού μου, ήταν τέλεια!«

 συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές σας! Σας παρακαλώ, μόλις μπορέσετε, μεταφέρετε τη συνταγή με τα κουλούρια Θεσσαλονίκης από αλεύρι ζέας! Θέλω να τα ξαναφτιάξω στη μπουμπού μου, ήταν τέλεια!

  • Η Ρένα έφτιαξε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης και είπε «Καλά ε!! Πιο νόστιμα από του φούρνου!!! Δε ξανά αγοράζω κουλούρι!! Miss Healthy Living έκανα αυτά με αλεύρι ζέα κ με ζάχαρη καρύδας! Στα μισά έβαλα σταφίδες μέσα! Η μικρή μου έχει φάει ήδη δύο! Θα μείνει κανένα για το σχολείο;!😁» 

κουλούρια-θεσσαλονίκης

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Lina
    19/09/2018 at 21:42

    Μου αρεσαν παρα πολυ, παροτι είμαι ιδιοτροπη και απαιτητική στα κουλουρια.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      25/09/2018 at 17:45

      Αγαπημένη μου Λίνα, ευχαριστώ τόσο πολύ που δοκιμάζεις τις συνταγές μου. Χαίρομαι αφάνταστα που σου αρέσουν όλες τόσο πολύ!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    fifteen − seven =