Γλυκά/ Διαγωνισμοί/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Χριστούγεννα

Κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και μίξερ και δώρο βιολογικά προϊόντα αξίας 50 euro

Κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και μίξερ

Τους κουραμπιέδες ποτέ δε τους συμπάθησα. Ποτέ δεν ήταν το αγαπημένο μου γλυκό. Δεν άντεχα ούτε τη ζάχαρη άχνη, ούτε τη βουτυρίλα. Είχα πάρα πολλά χρόνια να φτιάξω- φάω και αν δεν ήταν η Σοφία να ζητήσει, νομίζω δε θα ξαναέφτιαχνα. Οι κουραμπιέδες που θα σας σας παρουσιάσω σήμερα, αν και δε χρησιμοποιώ βούτυρο και ζάχαρη, είναι κανονικοί….είναι κουραμπιέδες με τα όλα τους και όχι κάτι που βάφτισα κουραμπιέ. Η προσθήκη της μαστίχας και του πορτοκαλιού είναι τόσο…όσο. Ίσα να δίνει μια φρεσκάδα, χωρίς να μπορείς να προσδιορίσεις με ακρίβεια που οφείλεται. Γίνονται παααρα πολύ εύκολα και πάρα πολύ γρήγορα

Ξεκινάς τώρα και σε 30 λεπτά τρως κουραμπιέ δηλαδή!!!!

Κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και μίξερ 2

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και μίξερ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 25 μεγάλους
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 15 λεπτά

Κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και μίξερ και δώρο βιολογικά προϊόντα αξίας 50 euro

Ingredients

  • 200 γρ άοσμο λάδι καρύδας
  • 350 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ντίνκελ)
  • 50 γρ αλεύρι από κάστανο (αν δεν έχετε βάλτε 50 γρ παραπάνω από το άλλο)
  • 14 γρ baking powder
  • 2 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 2 γρ ξύσμα πορτοκαλιού (χρησιμοποίησα βιολογικό και ακέρωτο)
  • 150 γρ αμύγδαλα (ανάλατα και άψητα - με ή χωρίς φλούδα - ότι θέλετε)
  • 1/2 κ.γ φυσική βανίλια Μαγαδασκάρης ή ελάχιστη μαστίχα Χίου(κοπανισμένη) - 1/2 κ.γ
  • 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι αν δε θέλετε να είναι vegan
  • Ανθόνερο
  • για πασπάλισμα χρησιμοποίησα σκόνη luccuma

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 σε αέρα.

2

Χωρίς να τοποθετήσουμε λαδόκολλα βάζουμε τα αμύγδαλα στη λαμαρίνα και τα καβουρντίζουμε στους 200 σε αέρα για 8-10 λεπτά.

3

Κλείνουμε το φούρνο ώστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία γιατί τους κουραμπιέδες θα τους ψήσουμε στους 180 σε αέρα

4

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπρίκι λιώνουμε το λάδι καρύδας χωρίς όμως να κάψει και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ

5

Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια ή τη μαστίχα και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι

6

Τοποθετούμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ και είτε χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη, είτε λιγότερο ώστε να είναι χονδροσπασμένα, είτε στο γουδί ώστε να είναι σχεδόν ολόκληρα. Εγώ κάποια τα έκανα σκόνη και κάποια χονδροσπασμένα γιατί μου αρέσει να βρίσκω μεγάλο κομμάτι καθώς δαγκώνω

7

Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι (και το αλεύρι από κάστανο αν έχουμε αλλιώς 400 γρ αλεύρι) και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Δεν την κουράζουμε τη ζύμη γιατί θα αρχίσει να βγαίνει το λάδι. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 50 γρ. Προσοχή, η ζύμη μας θα είναι αρκετά λαδερή, μην προσθέσετε άλλο αλεύρι, μη την βάλετε στο ψυγείο και μην ανησυχείτε….σε λίγο θα φάτε τους ωραιότερους κουραμπιέδες!!!!

8

Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετούμε τα μπαλάκια και ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 15 λεπτά. Όταν θα τους βγάλουμε θα είναι πολύ μαλακοί, μη τους ψήσετε κ άλλο, μετά από λίγο θα σκληρύνουν

9

Όπως είναι ζεστοί ψεκάζουμε με ανθόνερο ή με νερό και πασπαλίζουμε με σκόνη luccuma ή τριμμένη καρύδα, ή άχνη

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και μίξερ 7

 

Η σκόνη lucuma είναι ένα εξωτικό φρούτο από τo Περού, γνωστό και ως ‘Χρυσός των ‘Ινκα’. Έχει γλυκιά γεύση και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI 25). Είναι ένα άριστο εναλλακτικό γλυκαντικό που απελευθερώνει ενέργεια αργά χωρίς να προκαλεί απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.Το Lucuma είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Έχει άφθονη περιεκτικότητα  σε βητα-καροτίνη, νιασίνη, σίδηρο και σημαντικά επίπεδα ασβεστίου και φώσφορου.

Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει λίγο νωρίτερα για σας αγαπημένοι μου φίλοι χάρη στο ηλεκτρονικό κατάστημα βιολογικών προιόντων biosophy. Ένας τυχερός αναγνώστης θα κερδίσει μια δωροεπιταγή αξίας 50 euro ώστε να αγοράσει οτιδήποτε θέλει από το ηλεκτρονικό κατάστημα !

Αν λοιπόν θέλετε να διεκδικήσετε τη δωροεπιταγή αξίας 50 euro θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω:
1. Κάνετε like στην σελίδα του Blog στο facebook «Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές»

2. Kοινοποιήσετε τον διαγωνισμό στο facebook και κάνετε tag έναν φίλο σας 

3. Κάνετε like στη σελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος biosophy στο facebook και στο Instagram (εάν έχετε λογαριασμό)

4. Αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση, στο blog δηλαδή και όχι στο facebook, με το e-mail σας (για όποιον δεν έχει blog, ώστε να μπορώ να επικοινωνήσω με τον νικητή)
Σημείωση:
Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, ή δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τους όρους του διαγωνισμού, στείλτε μου μήνυμα ώστε να σας βοηθήσω.
Η κλήρωση για την ανάδειξη του νικητή θα γίνει την Παρασκευή 15/12/2017 και θα ανακοινωθεί εδώ


Καλή επιτυχία σε όλους!!!

Ενημέρωση 15/12/2017 Η νικήτρια είναι το νούμερο 7, η Τουλίτα. Σας ευχαριστώ όλους θερμά για τη συμμετοχή σας
Κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και μίξερ 9
Για μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη και μίξερ, πατήστε εδώ
Για να δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

Ενημέρωση 21/12/2017

Η νικήτρια παρέλαβε τα προιόντα που επέλεξε και είπε «Τα καλουδια μου ήρθαν! Ενθουσιασμένη και έτοιμη για υγιεινές συνταγές. Σ ευχαριστώ πολύ Ευαγγελία! Ευτυχισμένες γιορτες!«

δώρα

  • Η Βέρα έφτιαξε τους κουραμπιέδες και είπε «Εντάξει το παράκανα λίγο με την άχνη αλλά οι κουραμπιέδες έγιναν πεντανοστιμοι! Πάμε για μελομακάρονα τώρα 😁«
    κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη
  • H Εύη έφτιαξε κουραμπιέδες και αντί για βούτυρο χτησιμοποίησε λάδι καρύδας και είπε «Πειραματίστηκα βάζοντας βούτυρο καρύδας στην κλασική συνταγή των κουραμπιέδων και έμεινα πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα! Μου άρεσε πολύ η συμπεριφορά του βουτύρου καρύδας. Πολύ πιο απαλή ζύμη και πολύ πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα.«
     κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη 2
  • Η Τουλίτα, η νικήτρια του διαγωνισμού έφτιαξε τους κουραμπιέδες και είπε «Οι κουραμπιέδες έτοιμοι. Συνεχίζω με μελομακάρονα δεύτερη φορά. Χρόνια πολλά!!❤️«κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη 3
  • Η Μαρία – Ελευθερία έφτιαξε τους κουραμπιέδες και είπε «Θεικοιιιι. Τέλειοι!«

    κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη 3

     

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

15 + 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.