Κράκερ με ρεβυθάλευρο. Είναι θρεπτικά, πεντανόστιμα και ιδανικά για κάθε περίπτωση. Είτε επειδή θέλεις κάτι να μασουλήσεις για να τιθασεύσεις την πείνα σου, είτε για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου, είτε όταν αναζητάς ένα αλμυρό σνακ όταν βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία.
Πού θα βρω το ρεβυθάλευρο;
Το ρεβυθάλευρο πλέον το βρίσκεις παντού, ακόμη και στα σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά θα το προμηθευτείς από e-shop, μαγαζιά με βιολογικά ή στα μπαχαροπωλεία.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο αλεύρι ή βρώμη;
Μπορείς αλλά θα πρέπει να προσέξεις πόσο νερό θα χρειαστείς. Γιατί να το κάνεις όμως; Αν φοβάσαι πως θα έχουν γεύση από ρεβίθια, δεν θα έχουν. Θα προσθέσεις αρκετά μπαχαρικά, θα προσέξεις το ψήσιμο, δε θα μου αυξήσεις τη δοσολογία , οπότε θα σου βγουν μια χαρά πεντανόστιμα. Αν έχεις αποξηραντή και έχεις φτιάξει το αγαπημένο μου Pizza mix, εκεί να δεις τι έχει να γίνει…
Επιπλέον το ρεβυθάλευρο υπερτερεί σε θρεπτική αξία. Τα 100 γρ έχουν 387 θερμίδες, 58 γρ υδατάνθρακες και 22 γρ πρωτεΐνης. Ενώ τα κοινά άλευρα ενδεικτικά έχουν τις ίδιες θερμίδες, 76 γρ υδατάνθρακες και 12 γρ πρωτεΐνης. Οπότε κατ’αναλογία, τα κράκερ σου θα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό σε πρωτεϊνη.
Πόσο διατηρούνται;
Μην ανησυχείς, θα τα κλείσεις σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και θα τα κρατήσεις τουλάχιστον 1 εβδομάδα. Δε θα μείνουν όμως τόσο πολύ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Πρωτεϊνικά κράκερ με ρεβυθάλευρο Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 σε αέρα Λαδώνεις τη λαμαρίνα του φούρνου Σε ένα μπολ τοποθετείς το ρεβυθάλευρο, το αλάτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύεις Απλώνεις στη λαμαρίνα το μείγμα να πάει παντού. Πρόσεξε να μην είναι πιο παχύ στο κέντρο γιατί δε θα ψηθούν ομοιόμορφα. Κόβεις με ένα μαχαίρι Αν θες ψεκάζεις με ελάχιστο λαδάκι από πάνω, πασπαλίζεις με ό,τι μπαχαρικό θες και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στην κάτω θέση του φούρνου για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα πόσο τραγανά τα θες)Πρωτεϊνικά κράκερ με ρεβυθάλευρο
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για τα κράκερ με ρεβυθάλευρο
Η διαδικασία για να φτιάξεις κράκερ με ρεβυθάλευρο, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με ρεβυθάλευρο, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για κράκερ, πάτα εδώ
2 Σχόλια
Tulita
03/01/2021 at 21:31Ευαγγελία ποια είναι η γνώμη σου για το αλεύρι dinkel?
Miss Healthy Living
07/01/2021 at 15:03Μια χαρά είναι!Έχεις βρει Ελληνικό;