Αλμυρά Σνακ/ Νηστίσιμα

Κράκερ με ρεβυθάλευρο & μπαχαρικά

πρωτεϊνικά κράκερ με ρεβυθάλευρο

Κράκερ με ρεβυθάλευρο. Είναι θρεπτικά, πεντανόστιμα και ιδανικά για κάθε περίπτωση. Είτε επειδή θέλεις κάτι να μασουλήσεις για να τιθασεύσεις την πείνα σου, είτε για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου, είτε όταν αναζητάς ένα αλμυρό σνακ όταν βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία. 

Πού θα βρω το ρεβυθάλευρο;

Το ρεβυθάλευρο πλέον το βρίσκεις παντού, ακόμη και στα σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά θα το προμηθευτείς από e-shop,  μαγαζιά με βιολογικά ή στα μπαχαροπωλεία. 

Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο αλεύρι ή βρώμη;

Μπορείς αλλά θα πρέπει να προσέξεις πόσο νερό θα χρειαστείς. Γιατί να το κάνεις όμως; Αν φοβάσαι πως θα έχουν γεύση από ρεβίθια, δεν θα έχουν. Θα προσθέσεις αρκετά μπαχαρικά, θα προσέξεις το ψήσιμο, δε θα μου αυξήσεις τη δοσολογία , οπότε θα σου βγουν μια χαρά πεντανόστιμα. Αν έχεις αποξηραντή και έχεις φτιάξει το αγαπημένο μου Pizza mix, εκεί να δεις τι έχει να γίνει…

Επιπλέον το ρεβυθάλευρο υπερτερεί σε θρεπτική αξία. Τα 100 γρ έχουν 387 θερμίδες, 58 γρ υδατάνθρακες  και 22 γρ πρωτεΐνης. Ενώ τα κοινά άλευρα ενδεικτικά έχουν τις ίδιες θερμίδες, 76 γρ υδατάνθρακες και 12 γρ πρωτεΐνης. Οπότε κατ’αναλογία, τα κράκερ σου θα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό σε πρωτεϊνη.  

πρωτεϊνικά κράκερ με ρεβυθάλευρο
Πόσο διατηρούνται;

Μην ανησυχείς, θα τα κλείσεις σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και θα τα κρατήσεις τουλάχιστον 1 εβδομάδα. Δε θα μείνουν όμως τόσο πολύ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. 

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Πρωτεϊνικά κράκερ με ρεβυθάλευρο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.20 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 35
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 20 λεπτά Total Time: 21 λεπτά

Πρωτεϊνικά κράκερ με ρεβυθάλευρο

Ingredients

  • 250 γρ ρεβυθάλευρο
  • 6 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • λίγο αποξηραμένο σκόρδο
  • 6 γρ αλάτι (τουλάχιστον)
  • 120-130 γρ νερό
  • 15 γρ σησαμέλαιο ή άλλο λάδι
  • Προαιρετικά
  • αποξηραμένη ρίγανη , πάπρικα ή όποιο άλλο μπαχαρικό σου αρέσει

Instructions

1

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 σε αέρα

2

Λαδώνεις τη λαμαρίνα του φούρνου

3

Σε ένα μπολ τοποθετείς το ρεβυθάλευρο, το αλάτι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύεις

4

Απλώνεις στη λαμαρίνα το μείγμα να πάει παντού. Πρόσεξε να μην είναι πιο παχύ στο κέντρο γιατί δε θα ψηθούν ομοιόμορφα. Κόβεις με ένα μαχαίρι

5

Αν θες ψεκάζεις με ελάχιστο λαδάκι από πάνω, πασπαλίζεις με ό,τι μπαχαρικό θες και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στην κάτω θέση του φούρνου για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα πόσο τραγανά τα θες)

Η διατροφική ανάλυση για τα κράκερ με ρεβυθάλευρο

πρωτεϊνικά κράκερ με ρεβυθάλευρο θερμίδες διατροφική ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξεις κράκερ με ρεβυθάλευρο, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

πρωτεϊνικά κράκερ με ρεβυθάλευρο

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με ρεβυθάλευρο, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές για κράκερ, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Tulita
    03/01/2021 at 21:31

    Ευαγγελία ποια είναι η γνώμη σου για το αλεύρι dinkel?

  • Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.