Υπέροχη κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά. Ταιριάζει υπέροχα σε ψωμί, γιαούρτι, τούρτες, μπισκότα, κέικ, ωμοφαγικά γλυκά και άλλα πολλά. Έχει υπέροχη, φίνα γεύση και γίνεται πάρα πολύ εύκολα. Φτιάξτε τη και διατηρήστε τη στο ψυγείο. Αν δε βρείτε κρέμα καρύδας, μπορείτε να βάλετε γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά).
Τι λεμόνια να χρησιμοποιήσω;
Ιδανικά χρησιμοποιήστε βιολογικά και ακέρωτα λεμόνια, το να είναι ακέρωτα τα λεμόνια, είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για λόγους υγείας, αλλά για να μην πικρίζει η κρέμα λεμονιού. Μπορείτε να προσθέσετε όποιο γλυκαντικό θέλετε και σε όποια ποσότητα επιθυμείτε, αυτό εξαρτάται από την πρώτη ύλη, το πόσο ξινά είναι τα λεμόνια στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς και το γούστο σας.
Πόσο διατηρείται η κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά;
Την κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για μια βδομάδα. Αν πάλι είστε τόσο τυχεροί που έχετε τη δική σας λεμονιά και θέλετε να φτιάξετε περισσότερη ποσότητα μπορείτε να τη διατηρήσετε για πάρα πολλούς μήνες, αρκεί να κάνετε σωστή κονσερβοποίηση. Μην ακούτε κονσερβοποίηση και τρομάζετε. Σαν διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και δεν χρειάζεστε τίποτα παραπάνω από γυάλινα βαζάκια και βραστό νερό. Πατήστε εδώ για να δείτε βήμα-βήμα πως γίνεται η κονσερβοποίηση.
Εγώ πάντως την φτιάχνω συνέχεια και την χρησιμοποιώ στις συνταγές που μπορείτε να βρείτε παρακάτω.
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά
Κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά
Ingredients
- 500 γρ λεμόνια ακέρωτα και βιολογικά (6 μικρά)
- 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 100 γρ κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
Instructions
Βάζουμε τα λεμόνια να βράσουν και ανά 5 λεπτά αλλάζουμε το νερό. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό από τον βραστήρα
Αφού έχουν περάσει 15 λεπτά και έχουμε αλλάξει 3 φορές το νερό, χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι ώστε να τα κόψουμε και να βγάλουμε τα κουκούτσια
Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ
Προσθέτουμε το μέλι και την κρέμα καρύδας
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη - σχεδόν 5 λεπτά
Η διατροφική ανάλυση της κρέμας λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά
Η διαδικασία για να φτιάξετε την κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά, βήμα- βήμα
- Βάζουμε τα λεμόνια να βράσουν και ανά 5 λεπτά αλλάζουμε το νερό. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό από τον βραστήρα
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ
- Προσθέτουμε το μέλι και την κρέμα καρύδας
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Με την κρέμα λεμονιού μπορείτε να φτιάξετε:
- Η Ανθή έφτιαξε την κρέμα λεμονιού
- Η Αντιγόνη έφτιαξε την κρέμα λεμονιού
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
8 Σχόλια
ΦΑΝΗ
17/01/2019 at 00:23Ποια κρέμα καρύδας χρησιμοποιείς ;
Miss Healthy Living
17/01/2019 at 10:57Ωχ, δε θυμάμαι μάρκα αλλά νομίζω πως δεν υπάρχουν πολλές!Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα καρύδας όχι όμως το ρόφημα που είναι νερομπλούμ, αλλά κονσέρβα
Irini
08/01/2020 at 17:57Καλησπέρα Ευαγγελία έκανα εχτές το cheesecake λεμονιού και σήμερα το ρόφημα με φουντούκια και κακάο .. συγκλονιστικά και τα δύο!!θα ήθελα να σου κάνω δύο ερωτήσεις.Η κρέμα λεμονιού όταν την δοκίμασα σκέτη μου πικριζε λίγο ενώ μέσα στο γλυκό μαζί με τα άλλα υλικά ήταν τέλεια! Έτσι βγαίνει η γεύση της ή έκανα κάτι λάθος;Και στο γάλα με τα φουντούκια όταν σουρωσα τα φουντούκια που χτύπησα με το γάλα καρύδας από τα 300 ml του γάλατος μου έμειναν μόνο 200 όσο και αν το στραγγιξα!! Συγχαρητήρια για τις συνταγές σου!
Miss Healthy Living
10/01/2020 at 13:57χαίρομαι πολυ. Μπορεί να πικρίζει είτε επειδή τα λεμόνια ήταν αρκετά ξινά ή επειδή ήταν κερωμένα. θα βάζεις παραπάνω μέλι μέχρι να γίνει όπως σου αρέσει.
Irini
12/01/2020 at 13:19Σε ευχαριστώ πολύ!!
ΜΑΡΙΑ
17/01/2020 at 17:15Πόσο μένει η κρέμα και που?
Miss Healthy Living
18/01/2020 at 12:38Ψυγείο και διατηρείται μέχρι να λήξει το γάλα που έχεις χρησιμοποιήσει
Κλεανθια
10/02/2021 at 20:24Καλησπέρα Ευαγγελία! Οτι συνταγές σου έχω δοκιμάσει είχαν μεγάλη επιτυχία! Θα ήθελα να μάθω κατά πόσο μπορώ να κάνω την ίδια συνταγή αλλά με πορτοκάλια.
Επίσης, για πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο αν κάνω κονσερβοποίηση?
Ευχαριστώ πολύ! ☺