Αλείμματα/ Γλυκά/ Μαρμελάδες/ Νηστίσιμα

Κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά

κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο ζάχαρη και αυγά

Υπέροχη κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά. Ταιριάζει υπέροχα σε ψωμί, γιαούρτι, τούρτες, μπισκότα, κέικ, ωμοφαγικά γλυκά και άλλα πολλά.  Έχει υπέροχη, φίνα γεύση και γίνεται πάρα πολύ εύκολα. Φτιάξτε τη και διατηρήστε τη στο ψυγείο. Αν δε βρείτε κρέμα καρύδας, μπορείτε να βάλετε γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά).

Τι λεμόνια να χρησιμοποιήσω;

Ιδανικά χρησιμοποιήστε βιολογικά και ακέρωτα λεμόνια, το να είναι ακέρωτα τα λεμόνια, είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για λόγους υγείας, αλλά για να μην πικρίζει η κρέμα λεμονιού.  Μπορείτε να προσθέσετε όποιο γλυκαντικό θέλετε και σε όποια ποσότητα επιθυμείτε, αυτό εξαρτάται από την πρώτη ύλη, το πόσο ξινά είναι τα λεμόνια στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς και το γούστο σας.

Πόσο διατηρείται η κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά;

Την  κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο για μια βδομάδα. Αν πάλι είστε τόσο τυχεροί που έχετε τη δική σας λεμονιά και θέλετε να φτιάξετε περισσότερη ποσότητα μπορείτε να τη διατηρήσετε για πάρα πολλούς μήνες, αρκεί να κάνετε σωστή κονσερβοποίηση. Μην ακούτε κονσερβοποίηση και τρομάζετε. Σαν διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και δεν χρειάζεστε τίποτα παραπάνω από γυάλινα βαζάκια και βραστό νερό. Πατήστε εδώ για να δείτε βήμα-βήμα πως γίνεται η κονσερβοποίηση.  

Εγώ πάντως την φτιάχνω συνέχεια και την χρησιμοποιώ στις συνταγές που μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 30
Cooking Time: 20 λεπτά

Κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά

Ingredients

  • 500 γρ λεμόνια ακέρωτα και βιολογικά (6 μικρά)
  • 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
  • 100 γρ κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)

Instructions

1

Βάζουμε τα λεμόνια να βράσουν και ανά 5 λεπτά αλλάζουμε το νερό. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό από τον βραστήρα

2

Αφού έχουν περάσει 15 λεπτά και έχουμε αλλάξει 3 φορές το νερό, χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι ώστε να τα κόψουμε και να βγάλουμε τα κουκούτσια

3

Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ

4

Προσθέτουμε το μέλι και την κρέμα καρύδας

5

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη - σχεδόν 5 λεπτά

Η διατροφική ανάλυση της κρέμας λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά

κρέμα-λεμονιού-διατροφική-ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξετε την κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά, βήμα- βήμα

κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο ζάχαρη και αυγά

 

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

Με την κρέμα λεμονιού μπορείτε να φτιάξετε: 

cheesecake λεμόνι

μαλακά μπισκότα λεμονιού 8

 

  • Η Ανθή έφτιαξε την κρέμα λεμονιού

κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο ζάχαρη και αυγά

  • Η Αντιγόνη έφτιαξε την κρέμα λεμονιού

κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο ζάχαρη και αυγά

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

7 Σχόλια

  • Reply
    ΦΑΝΗ
    17/01/2019 at 00:23

    Ποια κρέμα καρύδας χρησιμοποιείς ;

    • Reply
      Miss Healthy Living
      17/01/2019 at 10:57

      Ωχ, δε θυμάμαι μάρκα αλλά νομίζω πως δεν υπάρχουν πολλές!Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα καρύδας όχι όμως το ρόφημα που είναι νερομπλούμ, αλλά κονσέρβα

  • Reply
    Irini
    08/01/2020 at 17:57

    Καλησπέρα Ευαγγελία έκανα εχτές το cheesecake λεμονιού και σήμερα το ρόφημα με φουντούκια και κακάο .. συγκλονιστικά και τα δύο!!θα ήθελα να σου κάνω δύο ερωτήσεις.Η κρέμα λεμονιού όταν την δοκίμασα σκέτη μου πικριζε λίγο ενώ μέσα στο γλυκό μαζί με τα άλλα υλικά ήταν τέλεια! Έτσι βγαίνει η γεύση της ή έκανα κάτι λάθος;Και στο γάλα με τα φουντούκια όταν σουρωσα τα φουντούκια που χτύπησα με το γάλα καρύδας από τα 300 ml του γάλατος μου έμειναν μόνο 200 όσο και αν το στραγγιξα!! Συγχαρητήρια για τις συνταγές σου!

    • Reply
      Miss Healthy Living
      10/01/2020 at 13:57

      χαίρομαι πολυ. Μπορεί να πικρίζει είτε επειδή τα λεμόνια ήταν αρκετά ξινά ή επειδή ήταν κερωμένα. θα βάζεις παραπάνω μέλι μέχρι να γίνει όπως σου αρέσει.

      • Reply
        Irini
        12/01/2020 at 13:19

        Σε ευχαριστώ πολύ!!

  • Reply
    ΜΑΡΙΑ
    17/01/2020 at 17:15

    Πόσο μένει η κρέμα και που?

    • Reply
      Miss Healthy Living
      18/01/2020 at 12:38

      Ψυγείο και διατηρείται μέχρι να λήξει το γάλα που έχεις χρησιμοποιήσει

    Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.