Νηστίσιμα/ Πατάτες/ Σούπες/ Φέτα/ Χριστούγεννα

Κρεμμυδόσουπα χωρίς βούτυρο

Όποιος έχει δοκιμάσει κρεμμυδόσουπα μπορεί να καταλάβει γιατί είναι από τις πιο αγαπημένες σούπες όλων. Ενώ μου αρέσει πολύ, αποφεύγω να την τρώω έξω, γιατί  βάζουν ένα τόνο βούτυρο και ενδεχομένως και κρέμα γάλακτος. Έτσι προτιμάω τη δική μου υγιεινή και πεντανόστιμη εκδοχή. Φτιάξτε τη για ελαφρύ βραδυνό ή για να εντυπωσιάσετε σε κάποιο τραπέζι, ιδανικά τα Χριστούγεννα.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Κρεμμυδόσουπα χωρίς βούτυρο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 6
Prep Time: 10 min Cooking Time: 50 min

Φτιάξτε τη για ελαφρύ βραδυνό ή για να εντυπωσιάσετε σε κάποιο τραπέζι, ιδανικά τα Χριστούγεννα.

Ingredients

  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • 1300 γρ κρεμμύδια
  • 1 κ.σ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 150 γρ λευκό ξηρό κρασί ή ρετσίνα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 πατάτα τριμμένη (προαιρετικά)
  • 2 Lt βραστό νερό ή ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικών
  • φέτα τριμμένη ή παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά ή ό,τι άλλο σας αρέσει
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

1

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα (σε πλατιά με χοντρό πάτο κατά προτίμηση)

2

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια

3

Αρχικά, βάζουμε την ένταση στο 9 (ή στο μέγιστο της δικής μας κουζίνας)

4

Όταν ζεσταθεί το λάδι και αρχίσουν να μαραίνονται τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 5 αν φτάνει μέχρι το 9 η ένταση) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα

5

Αλατίζουμε από την αρχή και ανακατεύουμε συχνά

6

Η όλη διαδικασία θα μας πάρει περίπου 30’ λεπτά. Τόσο χρειάζεται ώστε να γίνει σωστά και να έχουμε μια απίθανα γευστική σούπα

7

Καθαρίζουμε την πατάτα και την τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη

8

Μετά τα 30’ λεπτά, όταν θα έχουν καραμελώσει τα κρεμμύδια, ανεβάζουμε την ένταση στο μέγιστο και προσθέτουμε το κρασί.

9

Ανακατεύουμε και όταν έχει εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα, τη δάφνη και βραστό νερό ή ζωμό

10

Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή και να έχει βράσει η πατάτα Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται

11

Αν θέλουμε τη σούπα βελουτέ, την περνάμε με το ραβδομπλέντερ.

12

Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα, παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά

Η διαδικασία βήμα- βήμα

κρεμμυδόσουπα χωρίς βούτυρο

  • Η Σοφία έφτιαξε την κρεμμυδόσουπα και είπε «η κρεμμυδόσουπα σου άψογη…όλοι ξετρελάθηκαν….σ ευχαριστούμε!!!! έβαλα κόκκινο κρασάκι ξηρό αντί για άσπρο γιατί δεν είχα αλλά δεν επηρέασε πιστεύω…φιλιά«

κρεμμυδόσουπα

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

ten − eight =