Όποιος έχει δοκιμάσει κρεμμυδόσουπα μπορεί να καταλάβει γιατί είναι από τις πιο αγαπημένες σούπες όλων. Ενώ μου αρέσει πολύ, αποφεύγω να την τρώω έξω, γιατί βάζουν ένα τόνο βούτυρο και ενδεχομένως και κρέμα γάλακτος. Έτσι προτιμάω τη δική μου υγιεινή και πεντανόστιμη εκδοχή. Φτιάξτε τη για ελαφρύ βραδυνό ή για να εντυπωσιάσετε σε κάποιο τραπέζι, ιδανικά τα Χριστούγεννα.
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα
Κρεμμυδόσουπα χωρίς βούτυρο
Φτιάξτε τη για ελαφρύ βραδυνό ή για να εντυπωσιάσετε σε κάποιο τραπέζι, ιδανικά τα Χριστούγεννα.
Ingredients
- 150 γρ ελαιόλαδο
- 1300 γρ κρεμμύδια
- 1 κ.σ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 150 γρ λευκό ξηρό κρασί ή ρετσίνα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πατάτα τριμμένη (προαιρετικά)
- 2 Lt βραστό νερό ή ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικών
- φέτα τριμμένη ή παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά ή ό,τι άλλο σας αρέσει
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
Τοποθετούμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα (σε πλατιά με χοντρό πάτο κατά προτίμηση)
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια
Αρχικά, βάζουμε την ένταση στο 9 (ή στο μέγιστο της δικής μας κουζίνας)
Όταν ζεσταθεί το λάδι και αρχίσουν να μαραίνονται τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 5 αν φτάνει μέχρι το 9 η ένταση) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
Αλατίζουμε από την αρχή και ανακατεύουμε συχνά
Η όλη διαδικασία θα μας πάρει περίπου 30’ λεπτά. Τόσο χρειάζεται ώστε να γίνει σωστά και να έχουμε μια απίθανα γευστική σούπα
Καθαρίζουμε την πατάτα και την τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
Μετά τα 30’ λεπτά, όταν θα έχουν καραμελώσει τα κρεμμύδια, ανεβάζουμε την ένταση στο μέγιστο και προσθέτουμε το κρασί.
Ανακατεύουμε και όταν έχει εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα, τη δάφνη και βραστό νερό ή ζωμό
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή και να έχει βράσει η πατάτα Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται
Αν θέλουμε τη σούπα βελουτέ, την περνάμε με το ραβδομπλέντερ.
Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με τριμμένη φέτα, παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά
Η διαδικασία για να φτιάξετε την κρεμμυδόσουπα, βήμα- βήμα
- Τοποθετούμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα (σε πλατιά με χοντρό πάτο κατά προτίμηση)
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια
- Τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια
- Κατά τη διάρκεια
- Μετά τα 30’ λεπτά, όταν θα είναι κάπως έτσι τα κρεμμύδια, ανεβάζουμε την ένταση στο μέγιστο και σβήνουμε με κρασί
- Καθαρίζουμε την πατάτα και την τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- Η Σοφία έφτιαξε την κρεμμυδόσουπα και είπε “η κρεμμυδόσουπα σου άψογη…όλοι ξετρελάθηκαν….σ ευχαριστούμε!!!!
έβαλα κόκκινο κρασάκι ξηρό αντί για άσπρο γιατί δεν είχα αλλά δεν επηρέασε πιστεύω…φιλιά“
-
Για να δείτε και άλλες πεντανόστιμες σούπες, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
No Comments