Αλμυρά Σνακ/ Διαγωνισμοί/ Νηστίσιμα/ Ψωμί

Κρουτόν φούρνου με γεύση σκόρδο και δώρο ένα καλάθι με βιολογικά αρτοποιήματα από τον βιολογικό, Κρητικό φούρνο της οικογένειας Μαθιουδάκη

κρουτόν με γεύση σκόρδο

Το ψωμί του τοστ είναι από τις χειρότερες τροφές που μπορεί να καταναλώσει κάποιος και δυστυχώς, οι  περισσότεροι, το τρώνε καθημερινά. Αλήθεια κοιτάτε τις ετικέτες? Είστε οκ με το να τρώτε όλα αυτά τα άγνωστα συστατικά? Την ελαστική μάζα αρτοποιίας, το φοινικέλαιο, τα συντηρητικά, όλα αυτά που τελειώνουν σε …όζη? και ότι άλλο επιλέγει να προσθέτει η κάθε εταιρεία, ώστε να κάνει ακόμη πιο ελκυστικό το προϊόν της? Εγώ πάντως δεν το κάνω και πραγματικά εύχομαι να μην το κάνετε και εσείς

Κατά καιρούς σας έχω δείξει διάφορα σπιτικά ψωμιά. Καταλαβαίνω ότι είναι τέτοιοι οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας που για τους περισσότερους, είναι αδύνατον να φτιάξουν μόνοι τους το ψωμί τους. Ευτυχώς όμως που υπάρχει ο βιολογικός, κρητικός φούρνος της οικογένειας Μαθιουδάκη, ο οποίος, με ακρογωνιαίο λίθο του το σλόγκαν «Με σεβασμό στη φύση και στον άνθρωπο» δημιουργεί με αγάπη και μεράκι σπιτικά, πραγματικά σπιτικά όμως, αρτοποιήματα. Σας βάζω φωτογραφία με τα συστατικά του τοστ που φτιάχνουν. 

κρουτόν με γεύση σκόρδο 2

Τα βλέπετε? Νερό, αλεύρι (και μάλιστα Ζέας), προζύμι, μαγιά, ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι. Όταν μπορώ να έχω αυτό το ψωμί και να το δίνω καθημερινά στα παιδιά μου, γιατί να πάρω αυτά που πουλάνε στο σούπερ -μάρκετ? Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι η παρούσα ανάρτηση δεν είναι σε καμία περίπτωση διαφημιστική. Γνωρίζω τα προϊόντα τους, τα χρησιμοποιώ, και εγώ η ίδια επικοινώνησα με την Ειρήνη, την ιδιοκτήτρια του βιολογικού φούρνου και της ζήτησα να φτιάξει ένα καλάθι με τα καλύτερα προϊόντα τους, ώστε να το χαρίσουμε σε έναν τυχερό αναγνώστη του blog «Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές».

Ας δούμε όμως τώρα πως θα φτιάξουμε πεντανόστιμα σκορδο-κρουτόν φούρνου

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Κρουτόν φούρνου με γεύση σκόρδο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10
Cooking Time: 10 λεπτά

Κρουτόν φούρνου με γεύση σκόρδο

Ingredients

  • Ψωμί για τοστ (χρησιμοποίησα το βιολογικό ψωμί για τοστ από αλεύρι Ζέας της οικογένειας Μαθιουδάκη)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • σκόρδο περασμένο από την πρέσα
  • ρίγανη, θυμάρι

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα

2

Τοποθετούμε τις φέτες του τοστ σε ένα πιάτο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο - περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού σε κάθε φέτα. Γυρίζουμε από την άλλη μεριά το ψωμί και προσθέτουμε ξανά ελαιόλαδο, αλάτι, λιωμένο σκόρδο, ρίγανη και θυμάρι

3

Κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια και τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.

4

Ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και διατηρούμε σε γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς

Notes

Μπορείτε να κάνετε κρουτόν το καθημερινό σας ψωμί που έχει μπαγιατέψει

Η διαδικασία βήμα- βήμα

κρουτόν με γεύση σκόρδο 6

Για να διεκδικήσετε ένα καλάθι με τα παρακάτω βιολογικά, κρητικά αρτοποιήματα: 

κρουτόν με γεύση σκόρδο 7

1. Κάνετε like στην σελίδα του Κρητικού, βιολογικού φούρνου «Bio Mathioudaki – Βιολογικά Κρητικά Αρτοποιήματα»
2. Κάνετε like στην σελίδα του Blog «Νόστιμες και Υγιεινές Συνταγές»
3. Kοινοποιήσετε τον διαγωνισμό στο facebook
4. Αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση με το e-mail σας (για όποιον δεν έχει blog, ώστε να μπορώ να επικοινωνήσω με τον νικητή)

Σημείωση:
Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, ή δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τους όρους του διαγωνισμού, στείλτε μου μήνυμα ώστε να σας βοηθήσω. 
Η κλήρωση για την ανάδειξη του τυχερού θα γίνει την Πέμπτη 03/8/2017 και θα δημοσιευτεί σε αυτή την ανάρτηση.

Καλή επιτυχία σε όλους!!!


Ενημέρωση 03/08/2017
Ο νικητής είναι το νο 151, ο Κώστας Καμπούρης. Σας ευχαριστώ όλους θερμά για τη συμμετοχή σας
κρουτόν με γεύση σκόρδο 8
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

nineteen + 8 =